100 παραθυράκια γνώσης

Βιβλία γνώσεων

Εκδόσεις: Διόπτρα

Χρονιά έκδοσης: 2016

Ηλικίες: 3+

 

Πως μπορεί το παιδί να μάθει νέες λέξεις παίζοντας και διασκεδάζοντας; Τα βιβλία “100 Παραθυράκια Γνώσης” το βοηθούν με έξυπνο τρόπο να πλουτίσει το λεξιλόγιό του, ενώ παράλληλα παίζει. Στη σειρά αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν δύο βιβλία, το “Ζώα” και το “Λέξεις“. Και τα δύο είναι φτιαγμένα από χοντρό χαρτόνι, κατάλληλο να το κρατήσει ένα μικρό παιδί χωρίς να μπορεί (εύκολα) να το σκίσει. Στα έξι δισέλιδα του κάθε βιβλίου, το παιδί χρησιμοποιώντας τα ανοιγόμενα παραθυράκια μπορεί να βρει τα αντικείμενα που κρύβονται από κάτω ή να χρησιμοποιήσει την παρατηρητικότητά του και να βρει κάποιες λεπτομέρειες που ζητάει το κείμενο. Το βιβλίο με τα ζώα περιλαμβάνει ζώα που μένουν στη φάρμα, στο δάσος, στη θάλασσα, κατοικίδια και ζώα που ζουν στη ζούγκλα. Στο δε βιβλίο με τις λέξεις, πάλι 100 χάρτινα παραθυράκια περιμένουν τα παιδικά χεράκια να τα ανοίξουν και μέσα από το παιχνίδι να βρουν και να μάθουν νέα αντικείμενα και λέξεις. Και τα δύο βιβλία είναι εξαιρετικά, καθώς κεντρίζουν το ενδιαφέρον του παιδιού και μέσα από τα φωτεινά χρώματα της εικονογράφης μαθαίνει χωρίς να κουράζεται ή να βαριέται.

Save

Save

Save

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Τρώγεται η ενσυναίσθηση;

Τι είναι τελικά αυτή η ενσυναίσθηση που ακούμε συνεχώς; Μήπως είναι ένας ακόμα γλωσσοδέτης σαν αυτούς που μαθαίνουμε στο σχολείο; Μπορείς να την αγγίξεις; Μήπως τρώγεται; Άραγε μυρίζει ωραία; Ή μήπως τελικά είναι ο τρόπος να μπορείς να μπαίνεις στα παπούτσια του άλλου και να νιώθεις έστω και λίγο αυτό που εκείνος μπορεί να νιώθει;

StrangerKids: 24 ώρες χωρίς γονείς

Μετά την επιτυχημένη σειρά βιβλίων Λέσχη Μυστηρίου Σέργουφ Χολμς, οι εκδόσεις Διόπτρα μας φέρνουν στα ελληνικά τη νέα σειρά βιβλίων του Ισπανού συγγραφέα Isaac Palmiola, Stranger Kids. Το πρώτο βιβλίο της σειράς με τίτλο 24 ώρες χωρίς γονείς, είναι μια ξεκαρδιστική περιπέτεια μιας παρέας παιδιών που καλούνται να περάσουν ένα εικοσιτετράωρο χωρίς τους γονείς τους.

Δημοκρατία!

Ο Philip Bunting επιστρέφει με το βιβλίο του «Δημοκρατία!». Την ορίζει, αναλύει τα χαρακτηριστικά της, αναγνωρίζει την αρχή και την ιστορία της ως σήμερα και εξηγεί με ποιους μηχανισμούς διατηρείται και διασφαλίζεται στη ζωή μας.