Παραμύθια με την Ξένια (λίγο φοβιστικά)

Συγγραφέας: Ξένια Καλογεροπούλου

Εικονογράφηση: Φίλιππος Φωτιάδης

Εκδόσεις: Μάρτης

Χρονιά έκδοσης: 2017

Ηλικίες: 7+

 

Η Ξένια Καλογεροπούλου είναι ειδική στο να λέει ιστορίες και τα “Παραμύθια με την Ξένια” είναι μία μόνο από τις τρανές αποδείξεις. Όπως και στο προηγούμενο βιβλίο ετσι και σε αυτό, επιλέγει προσεχτικά τέσσερα παραμύθια άγνωστα στο ευρύ κοινό, ιστορίες που προέρχονται από την ευρωπαϊκή ήπειρο, πολλές από τις οποίες έφτασαν σε εμάς μέσα από την προφορική παράδοση και με τη βοήθεια της εκπληκτικής εικονογράφησης του Φίλιππου Φωτιάδη τις κάνει να ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια μας.

Η διαφορά με το πρώτο βιβλίο είναι πως τα παραμύθια αυτά έχουν έντονο το στοιχείο του κακού, τον διάβολο, τα τρομερά φαντάσματα, τους δράκους και όλες τους είναι με τέτοιο τρόπο γραμμένες που προκαλούν ρίγη! Ολες τους όμως έχουν ήρωες τρομερούς και φοβερούς, τολμηρούς, ατρόμητους που αψηφούν τους κινδύνους και κερδίζουν στο τέλος. Δύο από τα τέσσερα παραμύθια έχουν γραφτεί από τους αδερφούς Γκριμ (Ο Ακρουδοτόμαρος και Ο Χανς που ήθελε να μάθει πώς να ανατριχιάζει), ενώ οι άλλες δύο προέρχονται από την Ανατολική Ευρώπη, την Εσθονία (Ο Δράκος του Βοριά) και τη Ρωσία (Ο Τυχερός στρατιώτης).

Το βιβλίο συνοδεύεται από CD το οποίο περιλαμβάνει τις αφηγήσεις των ιστοριών από την ίδια την συγγραφέα και τη μουσική του Ορέστη Πλακίδη.

Διαβάστε εδώ για τον εικονογράφο Φίλιππο Φωτιάδη. 

 

Από την ιστορία “Ο Τυχερός στρατιώτης”

 

Από την ιστορία “Ο Χανς που ήθελε να μάθει πώς να ανατριχιάζει”

Από την ιστορία “Ο Δράκος του Βοριά”

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Ευτυχία είναι…

Πού κρύβεται αλήθεια η χαρά ενός μικρού παιδιού; Και γιατί πρέπει να ετεροκαθορίζεται το παιδί από τις πράξεις των μεγάλων για να νιώσει αυτό το υπέροχο συναίσθημα;

Η αληθινή ιστορία ενός θαλασσόγατου

Αυτή είναι η ιστορία ενός ξεχωριστού γάτου που αγαπούσε πολύ τους ανθρώπους, που είχε γενναία καρδιά αλλά και την τύχη με το μέρος του. Ο Όσκαρ, γνωστός και ως Σαμ ο αβύθιστος, πάλεψε με τα κύματα μέσα στη φουρτούνα του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου και βγήκε νικητής.