Κείμενα: Τζέιν Μπερ – Κράουζε

Φωτογραφίες – εικόνες: Γιαν φον Χόλεμπεν

Μετάφραση: Νίκος Χαλιώτης

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Χρονιά έκδοσης: 2017

Ηλικίες: 5+ – 12+

Σύμφωνα με διάφορες έρευνες, ο μέσος όρος του αριθμού των ερωτήσεων που κάνει ένα παιδί στους γονείς του είναι 300. Την ημέρα. Τριακόσιες ερωτήσεις την ημέρα! Από αυτές, πολλές έχουν να κάνουν με τη θρησκεία, τη ζωή και την πίστη. Τι απαντάς όμως στην ερώτηση “Υπάρχει ζωή μετά τον θάνατο;” ή “Γιατί πεθαίνουμε;“, “Σε τί χρησιμεύει η θρησκεία;” και “Οι ‘ιεροί πόλεμοι’ είναι καλοί;” Το βιβλίο Πώς τον λένε τον θεό σου: απορίες των παιδιών για πέντε θρησκείες δίνει σαφείς απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα, όπως τα παραπάνω. Δεν έχω συναντήσει ποτέ στη ζωή μου ως τώρα ένα ανάλογο βιβλίο που να εξηγεί με τόσο απλό και κατανοητό τρόπο απορίες που έχουμε όλοι – γιατί ολοι υπήρξαμε παιδιά – για ένα τόσο σημαντικό και παγκόσμιο θέμα.

Η συγγραφέας του βιβλίου, Τζέιν Μπερ – Κράουζε – δημοσιογράφος και μία εκ των ιδρυτριών του site www.religionen-entdecken.de σε συνεργασία με τον βραβευμένο φωτογράφο Γιαν φον Χολεμπεν δημιούργησαν αυτό τον εξαιρετικό οδηγό, μέσα από τον οποίο με απλά λόγια, χωρίς “σάλτσες” και βασισμένοι τόσο σε μελέτες και επιστημονικά στοιχεία όσο και στις γραφές των θρησκειών, δίνουν απαντήσεις και στα πιο περίεργα ερωτήματα για τις πέντε μεγαλύτερες θρησκείες του κόσμου: τον Χριστιανισμό, τον Ιουδαϊσμό, τον Βουδισμό, τον Ισλαμισμό και τον Ινδουισμό.

Στις σελίδες του βιβλίου τα παιδιά παίρνουν απαντήσεις σε ερωτήματα όπως τα “Εχει ο θεός επίθετο;“, “Ποιός επινόησε το σύμπαν; Πόσω χρονών είναι ο θεός και πώς είναι εμφανισιακά;“, “Πιστεύουν όλοι στον θεό;“, διαβάζουν για τα σύμβολα των θρησκειών, την καθημερινότητα των πιστών, τις δογματικές διαφορές, το κάρμα, την έννοια του κακού, το πότε ένας άνθρωπος θεωρείται άγιος και γιατί δεν υπάρχει γυναίκα Πάπας, ενώ μαθαίνουν ακόμα για την κόλαση, τους άγγελους, τις αιρέσεις, τους γκουρού, την αμαρτία και τη μετενσάρκωση. Και αν σε εμάς τους μεγάλους τα ερωτήματα αυτά ακούγονται χαζά, για ένα παιδί 5, 7, 10 ετών είναι σοβαρές απορίες που αξίζουν μια σοβαρής και εμπεριστατωμένης απάντησης. Κι αυτή η απάντηση βρίσκεται εδώ μέσα.

Παράλληλα, το βιβλίο αυτό δίνει στους αναγνώστες του τη δυνατότητα να μάθουν, να αναγνωρίσουν και να σέβονται τη διαφορετικότητα μέσα από τη γνώση και να πάρουν μια γεύση για το πόσο διαφορετικός και πολλές φορές αντιφατικός είναι ο κόσμος στον οποίο μεγαλώνουν. Και δεν θα μπορούσε να βγει σε καλύτερη στιγμή, όταν – δυστυχώς – τα κρούσματα των επιθέσεων τρομοκρατών που ενδύονται το μανδύα της θρησκείας πληθαίνουν και μαζί με αυτά και τα αθώα θύματά τους.

 

Τι είναι το www.religionen-entdecken.de

Το www.religionen-entdecken.de είναι ένα ανεξάρτητο διαθρησκευτικό διαδικτυακό πρότζεκτ για παιδιά. Τα παιδιά μπορούν να ρωτήσουν ό,τι θέλουν. Το αποτέλεσμα είναι μέσα από τις απαντήσεις που παίρνουν και τις γνώσεις που αποκτουν να μειώνονται οι φοβίες, να καλλιεργείται η ενοχή στη διαφορετικότητα και να μαθαίνουν τη δικαιοσύνη και τον σεβασμό. Εκδότριες είναι οι δημοσιογράφοι Τζέιν Μπερ – Κράουζε και Μπάρμπαρα Γολφ – Κράουζε.

 

***ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ***ΕΚΛΕΙΣΕ***

Η Κόκκινη Αλεπού και οι Εκδόσεις Μεταίχμιο σας δίνουν την ευκαιρία να κερδίσετε ένα αντίτυπο του βιβλίου των Τζέιν Μπερ – Κράουζε και Γιαν φον Χόλεμπεν “Πώς τον λένε τον θεό σου;”

Από το διαγωνισμό θα αναδειχθεί ένας νικητής.

Όροι του διαγωνισμού:

  • Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας πρέπει να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ, κάτω από το κείμενο με το ονοματεπώνυμό σας.
  • Ο διαγωνισμός ξεκινάει σήμερα Πέμπτη 25 Μαΐου 2017 και ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2017, στις 23:59.
  • Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι κάτοικοι Ελλάδας.
  • Ο νικητής θα ενημερωθεί με e-mail την επόμενη μέρα της λήξης του διαγωνισμού.

***Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλους τους διαγωνισμούς μας***

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save