//Τικ και Τέλα: το χριστουγεννιάτικο δέντρο

Τικ και Τέλα: το χριστουγεννιάτικο δέντρο

Κείμενο & εικονογράφηση: Axel Scheffler
Απόδοση: Φίλιππος Μανδηλαράς
Εκδόσεις: Ικαρος
Χρονιά έκδοσης: 2018
Ηλικίες: 1+

O όγδοος τίτλος της σειράς με πρωταγωνιστές τον Τικ και την Τέλα είναι εδώ και μας βάζει κατευθείαν στο πνεύμα των ημερών. Οι δύο φίλοι αποφασίζουν να στολίσουν το δέντρο τους για τα Χριστούγεννα. Το αγοράζουν, το φέρνουν στο σπίτι τους και ξεκινούν αμέσως να φτιάχνουν τα στολίδια του: μπισκοτοστολιδια! Μόλις ετοιμαστούν τα κρεμούν όλο χαρά στο δέντρο και η Τέλα φεύγει για να φέρει κι άλλα βρώσιμα στολίδια: καραμελομπαστουνάκια και σοκολατένιες καμπανούλες. Ομως, κάθε φορά που φεύγει από το δωμάτιο για φέρει καινούργια στολίδια, αυτά που υπάρχουν ήδη στο δέντρο εξαφανίζονται! Μα τι συμβαίνει; Και γιατί ο Τικ ξαφνικά δεν αισθάνεται καλά;

Μια αστεία ιστορία, πλημμυρισμένη από το άρωμα των Χριστουγέννων, που έλειπε από την αγαπημένη σειρά βιβλίων. Ο δημιουργός του μιλάει για την αξία της αληθινής φιλίας, της αγάπης, της κατανόησης και το μεγαλείο της συγχώρεσης, μέσα από ακόμα ένα «δράμα» στη ζωή των δύο πρωταγωνιστών, χωρίς παρ’όλα αυτά να κουνάει το δάκτυλο. Ενα βιβλίο που θα λατρέψουν οι μικροί σε ηλικία αναγνώστες, όπως έχουν λατρέψει κι όλα τα προηγούμενα βιβλία της σειράς με πρωταγωνιστές τους δύο φίλους.

About the Author:

Σπούδασε Δημοσιογραφία στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος (Deree College) και δούλεψε για περισσότερο από μια δεκαετία στην ελληνική έκδοση της εφημερίδας "Metro" και σε μουσικά περιοδικά (Sonik, Ποπ & Ροκ). Υπήρξε ανταποκρίτρια της Μetro International. Η "Κόκκινη Αλεπού" είναι το δικό της διαδικτυακό περιοδικό που ασχολείται αποκλειστικά με θέματα που αφορούν στο παιδικό βιβλίο. Παράλληλα, τον Ιανουάριο του 2018 σχεδίασε και υλοποιεί από τότε την καμπάνια "Διαβάζω Δυνατά".

Απάντηση