Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Συνεχίζεται στο Βιβλιοπωλείο Ευριπίδης ο κύκλος διαλέξεων “Πρόληψη και αποκατάσταση στα προβλήματα της σύγχρονης οικογένειας“, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Gordon Hellas. Στην τρίτη κατά σειρά διάλεξη ο Patrick Ακριβός, Σύμβουλος PCA, Πιστοποιημένο Εκπαιδευτή PET, TET, LET, YET, θα μιλήσει την Τετάρτη 15/3 για «Τα 12 εμπόδια επικοινωνίας στη σχέση μας με τα παιδιά».

«Μαμά, ο φίλος μου στα διαλείμματα δεν παίζει πια μαζί μου…»
«Μήπως του έκανες κι εσύ κάτι; Είμαι σίγουρη ότι δεν είναι τίποτα σοβαρό, θα τα ξαναβρείτε.»
«Πάλι έχεις πετάξει τα παπούτσια σου και το μπουφάν σου στην είσοδο! Είσαι εντελώς αναίσθητη, δεν με υπολογίζεις καθόλου τελικά, έτσι;»

Μήπως μας μοιάζουν γνώριμοι οι παραπάνω διάλογοι; Στη διάρκεια της ζωής μας έχουμε μάθει διάφορους τρόπους για να επικοινωνούμε τις ανάγκες μας, αλλά και να βοηθάμε τους άλλους όταν βιώνουν δυσάρεστα συναισθήματα και προβλήματα. Αυτούς τους τρόπους χρησιμοποιούμε και στη σχέση μας με τα παιδιά μας, όταν το παιδί μας είναι στενοχωρημένο και βιώνει ένα πρόβλημα ή όταν εμείς είμαστε θυμωμένοι ή απογοητευμένοι με τη συμπεριφορά τους.

Στη διάλεξη αυτή θα δούμε γιατί αυτοί οι τρόποι επικοινωνίας είναι αναποτελεσματικοί και σαμποτάρουν τη σχέση μας με τα παιδιά μας, θα προτείνουμε εναλλακτικές δεξιότητες που θα φέρουν άμεσα και αναγνωρίσιμα αποτελέσματα στα καθημερινά μας οικογενειακά προβλήματα και θα ενδυναμώσουν τη σχέση μας με τα παιδιά μας.

 

Επόμενες διαλέξεις:

  • 5 Απριλίου: Το τίμημα της κοινωνίας αφθονίας στα παιδιά
  • 10 Μαΐου: Αξίες και πώς τις μεταδίδουμε στα παιδιά

Κόστος συμμετοχής: 5 € ανά διάλεξη
Δηλώσεις συμμετοχής στο [email protected]