Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Ξεκινάει στο βιβλιοπωλείο Ευριπίδης στην Κηφισιά κύκλος διαλέξεων με θέμα Πρόληψη και αποκατάσταση στα προβλήματα της σύγχρονης οικογένειας. Την Τετάρτη 25/1 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη διάλεξη «Πειθαρχία χωρίς τιμωρία» με τη Λήδα Βεΐκου, Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας.

Τι μας έρχεται στο νου όταν ακούμε τη λέξη πειθαρχία; Γιατί την έχουμε συνδέσει με την τιμωρία; Σε μια εποχή με άπειρες προκλήσεις για τους γονείς, οι παραδοσιακές μέθοδοι πειθαρχίας υπονομεύουν τον ισχυρό δεσμό του γονιού με το παιδί και τη δυνατότητα του γονιού να επηρεάζει ουσιαστικά το παιδί του. Ποιοι είναι, λοιπόν, οι εναλλακτικοί τρόποι πειθαρχίας και οι δεξιότητες που ενώ προστατεύουν τη σχέση γονιού – παιδιού, συνάμα βοηθούν το γονιό να διαχειρίζεται με όρους σεβασμού τις μη αποδεκτές συμπεριφορές του παιδιού; Θα γίνει μια σύντομη παρουσίαση των τρόπων με τους οποίους μπορούμε να θεμελιώσουμε μια στέρεη σχέση με τα παιδιά μας, να τα ενθαρρύνουμε με τρόπο εποικοδομητικό, να επιλύουμε προβλήματα και συγκρούσεις χωρίς τιμωρίες και ανταμοιβές, να αντιμετωπίζουμε το θυμό, να διακρίνουμε τη μοναδικότητα του κάθε παιδιού, να διαχειριζόμαστε τα θέματα που αφορούν την τεχνολογία και τα παιδιά μας.
Η διάλεξη είναι βασισμένη στο βιβλίο της Judy Arnall, Πειθαρχία χωρίς τιμωρία, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μάρτης και την Gordon Hellas. 

Οι επόμενες διαλέξεις που έχουν προγραμματιστεί είναι:

22 Φεβρουαρίου 2017: Εργαστήριο αποτελεσματικού γονέα

15 Μαρτίου 2017: Τα 12 εμπόδια επικοινωνίας στη σχέση μας με τα παιδιά μας

5 Απριλίου 2017: Το τίμημα της κοινωνίας αφθονίας στα παιδιά

10 Μαΐου 2017: Αξίες και πώς τις μεταδίδουμε στα παιδιά

Κόστος συμμετοχής: 5 € ανά συνάντηση
Για δηλώσεις συμμετοχής: 210-6800644, εσωτερικό 505 (9.00-16.00) ή [email protected]