Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Την Παρασκευή 19 Μαΐου ο Ευριπίδης στη Στοά φιλοξενεί το «Εργαστήριο αποτελεσματικής γιαγιάς και παππού» σε συνεργασία με την Gordon Hellas, με την Ευαγγελία Ζαχαρούλη, Ψυχοθεραπεύτρια-PCA Σύμβουλο, University of Strathclyde, Glasgow UK. Μέσα από τις δυσκολίες της σημερινής οικογενειακής πραγματικότητας, οι γιαγιάδες και οι παππούδες, εκτός από «τον χαλαρό» παραδοσιακό τους ρόλο, καλούνται όλο και πιο συχνά από ανάγκη, να αναλάβουν ενεργός συμμετοχή στη φροντίδα και διαπαιδαγώγηση των εγγονιών τους.

Στόχοι του εργαστηρίου είναι:

– Η δημουργία ουσιαστικής και υγιούς σχέσης αγάπης με τα εγγόνια αλλά και τα παιδιά τους.
– Ο εφοδιασμός με συγκεκριμένες δεξιότητες επικοινωνίας που εξασφαλίζουν μια αρμονική συνύπαρξη εγγονιών – γονέων – παιδιών.
– Η συμβολή στην ανατροφή των εγγονιών με τρόπο που θα προάγει το αίσθημα της υπευθυνότητας, της αυτονομίας, της αυτοπειθαρχίας, της συνεργασίας, του κοινωνικού ενδιαφέροντος και της χρησιμότητάς τους στο κοινωνικό σύνολο.
– Η διευθέτηση των συγκρούσεων αναγκών, όταν προκύπτουν, με ισότιμο και δημοκρατικό τρόπο και ο χειρισμός των συγκρούσεων Αξιών με σεβασμό και ευαισθησία.

Κόστος συμμετοχής: 5 ευρώ ανά άτομο
Δηλώσεις συμμετοχής στο 2106800644, εσωτ. 505 ή στο [email protected]