Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Η ομάδα αφήγησης Χείλια λένε παραμύθια (Βιργινία Κοκκίνου, Πέγκυ Καραγιάννη, Καλλιόπη Λιαδή) μετά απο πρόσκληση του Μουσείου Μαστίχας, επιστρέφει στη Χίο για να αφηγηθεί παραμύθια σε μικρούς και μεγάλους και να παρουσιάσει την αφηγηματική ενότητα «Ίντα θέτε να σας πω; Παραμύθια από τη Χιo!».

Οι τρεις αφηγήτριες έχουν επιλέξει παραμύθια από τη προφορική παράδοση της Χίου, γεμάτα μαγικούς βοηθούς, βασιλόπουλα και όμορφες κυράδες, τολμηρούς ήρωες μα και κατεργαριές. Τα παραμύθια διανθίζονται με τραγούδια και μελωδίες από την ελληνική μουσική παράδοση και ντύνει μουσικά ο Εμμανουήλ Παλιάκης (νέϋ, λαούτο, τουμπελέκι). Οι αφηγήσεις θα πραγματοποιηθούν στον εκθεσιακό χώρο και στον μαστιχώνα του Μουσείου και έχουν διάρκεια μια ώρα.

Απευθύνονται σε:
– σχολικές ομάδες, Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, ώρες 10:00-11:00 και 11:30-12:30
– και στο ευρύ κοινό, Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, ώρα 17:00.

Πραγματοποπούνται με αφορμή τον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (22-24 Σεπτεμβρίου), με θέμα «Πόλ(ε)ις» στις οποίες συμμετέχει το Μουσείο Μαστίχας και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ).

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Υπεύθυνοι σχολικών δραστηριοτήτων και όσοι επιθυμούν να κάνουν κράτηση μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο Μαστίχας Χίου στο τηλ. 22710 72212 (καθημερινά, εκτός Τρίτης. 10:00-18:00).