Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ Bookpoints – Συναντήσει με βιβλία, για το παιδικό βιβλίο και τους αναγνώστες  του συνεχίζουν το Σάββατο 5 Νοεμβρίου στο βιβλιοπωλείο Νους και γνώση και ζωντανεύουν  τις εικόνες πίσω από τις αράδες των βιβλίων. Τι γίνεται όταν η λογοτεχνία συναντά την 9η τέχνη, αυτή των κόμικς, και τι όταν μέσα από ένα κόμικ ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια μας οι αγαπημένοι μας ήρωες και ηρωίδες; Ιστορίες και ήρωες που αγαπήθηκαν και διατηρήθηκαν στο χρόνο δοσμένοι μέσα από το πρίσμα της εικονοαφήγησης!

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

11 π.μ. «Μικρός πρίγκιπας» – Εικαστικό εργαστήρι: Οι μικροί μας φίλοι θα δημιουργήσουν κατασκευές και αντικείμενα εμπνευσμένα από τους ήρωες και την ιστορία του Μικρού Πρίγκιπα (εκδόσεις Πατάκη). Με αφορμή τη μουσικοθεατρική δράση που θα ακολουθήσει, τα παιδιά θα δημιουργήσουν τα αντικείμενα που θα χρειαστούν για την μεταμφίεσή τους. Συντονίζει η μουσειοπαιδαγωγός Δέσποινα Τσίπτσε.  Για παιδιά ηλικίας από 3 ως 6 ετών. Είσοδος ελεύθερη – Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής

12:00 Μουσικοθεατρική διαδραστική παράσταση: Τα παιδιά θα επενδύσουν μουσικά αλλά και θα αναπαραστήσουν τις εικόνες από το αγαπημένο παραμύθι μικρών και μεγάλων. Συντονίζει η ομάδα μουσικών δράσεων Λιλιπούα. Για παιδιά ηλικίας από 3 ως 6 ετών. Είσοδος ελεύθερη – Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

17:00 «Οι κωμωδίες του Αριστοφάνη σε κόμικς»: Η γραφιστική συναντάει τα κόμικς. Δημιουργούμε comic strips βασισμένα στους ήρωες του Αριστοφάνη που έχουν γίνει κόμικς. Η γραφιστική ομάδα Γραμματοχυμός τα σελιδοποιεί και τα βιβλιοδετεί  σε ένα ενιαίο βιβλίο, φτιάχνοντας το εξώφυλλο με κομίστικες πινελιές . Ο Τάσος Αποστολίδης, ο δημιουργός της σειράς «Οι κωμωδίες του Αριστοφάνη σε κόμικς», θα μιλήσει με τα παιδιά για το πώς γεννιέται ένα κόμικ. Για παιδιά ηλικίας από 6 ως 10 ετών. Είσοδος ελεύθερη – Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

18:30 «Χαμηλές πτήσεις» του Αρκά: Εργαστήρι τρισδιάστατης χάρτινης μαριονέτας και θεατρικού διαδραστικού παιχνιδιού με τους παιδαγωγούς Σοφοκλή Αμπατζίδη & Σωτήρη Γάκο. Είσοδος ελεύθερη – Για μικρούς και μεγάλους

19:45 Μελωδίες και τραγούδια: Τρεις φωνές κι ένα πιάνο μας ταξιδεύουν στα μαγικά μονοπάτια των αγαπημένων μας ηρώων από ταινίες και κόμικς. Είσοδος ελεύθερη

Όλες οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν περίπου μια ώρα.

Εκτός όμως από τους επισκέπτες, στο φεστιβάλ αυτό θα αισθανθούν κι άλλα παιδιά ήρωες και ηρωίδες. Την ημέρα των εκδηλώσεων το βιβλιοπωλείο Νους & Γνώση θα συγκεντρώνει παιδικά βιβλία που μπορούν να προσφέρουν οι επισκέπτες (είτε αγοράζοντας τα από βιβλιοπωλείο είτε φέρνοντας τα από το σπίτι τους) τα όποια θα χαρίσει στην ΕΛΕΠΑΠ.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε με το βιβλιοπωλείο Νους & Γνώση στα τηλέφωνα: 2310907422 και 2310334874.