Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Τι είναι η κλασική μουσική; Τι σημαίνει για τη ζωή μας; Πως μπορεί η μουσική γενικά,  να προωθήσει τη δημιουργική μας σκέψη, τη φαντασία μας και να ξυπνήσει συγκινήσεις;

Η εκπαιδευτική μουσική ομάδα musicArte, που αποτελείται από καθηγητές μουσικής και παιδαγωγούς, έρχεται στον παιδικό Ιανό και παρουσιάζει το μουσικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα επτά συναντήσεων με τίτλο «to the future» που απευθύνεται σε παιδιά του Δημοτικού. Αυτή θα είναι η έβδομη συνάντηση, στην οποία γονείς και παιδιά θα διασκεδάσουν και θα χορέψουν στο πρώτο μέρος, ενώ στο δεύτερο η μουσική από την σερενάτα για έγχορδα Μια μικρή νυχτερινή μουσική θα μας ζεσταίνει την καρδιά, αφήνοντας τον εαυτό μας ελεύθερο να ονειρευτεί.

Το πρόγραμμα στοχεύει να προσφέρει εργαλεία ακρόασης που θα κάνουν τη “σοβαρή” κλασική μουσική πιο οικεία. Να βελτιώσει την επικοινωνία των παιδιών μ’αυτό το είδος μουσικής και να μεγαλώσει τη χαρά που παίρνουν από την ακρόασή της. Τα παιδιά θα ταξιδέψουν με όχημα τη δύναμη και τη μαγεία της τέχνης  σ’ ένα περιβάλλον όπου κυρίαρχος τρόπος επικοινωνίας είναι ο μουσικός ήχος.

 

Είσοδος ελεύθερη.