Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Οι Εκδόσεις Πατάκη και το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης πραγματοποιούν το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου την παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος Στον δρόμο για τις «άλλες πατρίδες» των προσφύγων.

Το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα στον εκπαιδευτικό να προσεγγίσει με τους μαθητές του βιωματικά και διαθεματικά το προσφυγικό ζήτημα με αφορμή σύγχρονα λογοτεχνικά αναγνώσματα.

Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017 από τις 11.00 έως τις 13.00 στον χώρο της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, έναντι του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης. Την εκδήλωση συντονίζει η δρ. Βασιλική Νίκα και στους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης. Οι εκπαιδευτικοί που θα συμμετάσχουν θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να αξιοποιήσουν το πρόγραμμα στην τάξη αλλά και να ανακαλύψουν νέες τεχνικές και εργαλεία.

Στην εκδήλωση θα παραβρεθούν οι: Ελένη Δικαίου, Ξένια Καλογεροπούλου, Άννα Κοντολέων, Χρήστος Μπουλώτης, Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου και Λίτσα Ψαραύτη, οι οποίοι θα μιλήσουν για το πώς η Ιστορία – και για κάποιους η προσωπική τους ιστορία – μετουσιώθηκε σε καλλιτεχνική δημιουργία και για τη συνάντησή τους με τη νεότερη γενιά αναγνωστών.

Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε από τη μουσειοπαιδαγωγό Φαίη Τσίτου για τις Εκδόσεις Πατάκη και περιλαμβάνει τα βιβλία:

Τα κοριτσάκια µε τα ναυτικά της Ελένης Δικαίου

Το αγόρι με τη βαλίτσα της Ξένιας Καλογεροπούλου & Μάικ Κένι- εικ. Βασίλης Σελιμάς

Πρίγκιπας σημαίνει Αμίρ της Άννας Κοντολέων

Το άγαλμα που κρύωνε του Χρήστου Μπουλώτη – εικ. Φωτεινή Στεφανίδη

Το κίτρινο λεωφορείο για την πατρίδα του Χρήστου Μπουλώτη

Το παιδί από τη θάλασσα της Λότης Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου

Για την άλλη πατρίδα της Λότης Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου

Το διπλό ταξίδι της Λίτσας Ψαραύτη

Η σπηλιά της γοργόνας της Λίτσας Ψαραύτη

 

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στα: 210.36.500.24, 210.36.500.71, [email protected]