Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών και οι εκδόσεις Κέδρος διοργανώνουν την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου την παρουσίαση του βιβλίου της Μελίνας Βλάχου, Τα τέσσερα στοιχεία: η Πύλη των Ιδεών.

Για το βιβλίο θα μιλήσει η Κατερίνα Πλακίτση, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Αποσπάσματα θα διαβάσει η Αθηνά Τσικνιά, ηθοποιός, ενώ θεατρικό αναλόγιο θα παρουσιάσει το εφηβικό τμήμα του Θεατρικού Εργαστηρίου ΡΟΔΑ, σε διδασκαλία Γιάννας Κούλα.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Η Κρυσταλλία δε θα φανταζόταν ποτέ πως, βγαίνοντας για τη συνηθισμένη αναζήτηση πρωινού, θα συναντούσε εκείνα τα παιδιά που μπορούν να μεταμορφώνονται σε ζώα… Και πως θα την έπαιρναν μαζί τους σε πόλεις που κρέμονται από ασημένια σκοινιά σε βράχους ή είναι φτιαγμένες στο βυθό υπόγειων ποταμών. Δε θα φανταζόταν ποτέ πως υπάρχουν κι άλλοι Κόσμοι κοντά στον δικό της και πως θα τους επισκεπτόταν προσπαθώντας να αποτρέψει το Βορέα και την ακολουθία του να συμπληρώσουν την πύλη των Ιδεών. Το Βορέα, που της έμοιαζε περισσότερο από τους υπόλοιπους… Και, φυσικά, δε θα μπορούσε να φανταστεί ότι αυτή η περιπλάνηση θα την οδηγούσε τελικά να μάθει την αλήθεια για την καταγωγή της και να ανακαλύψει πως ο πατέρας της ήταν ακόμα ζωντανός… αφού είναι αθάνατος! Ένα νέο σύμπαν. Μια συναρπαστική περιπέτεια με φιλοσοφικές προεκτάσεις.