Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Η Αντιόπη Φραντζή, εκπαιδευτικός και διευθύντρια δημοτικού σχολείου και συγγραφέας εκπαιδευτικών και λογοτεχνικών βιβλίων για παιδιά,  θα συζητήσει με τους δασκάλους και τους γονείς για το πώς τόσο η οικογένεια όσο και το σχολείο μπορούν να συμβάλουν στην καλή προσαρμογή των παιδιών στο σχολείο και την κοινωνική τους ανάπτυξη, καλλιεργώντας την αυτογνωσία, την αποδοχή, τον ενθουσιασμό, το κουράγιο, την ψυχραιμία, την πρωτοβουλία.

Στην ημερίδα, η οποία θα έχει  βιωματικό χαρακτήρα, στόχος είναι να  αναζητηθούν τρόποι αξιοποίησης του βιβλίου, με βάση καθημερινές αλλά σημαντικές δυσκολίες των παιδιών στην πρώτη τάξη. Να διαμορφωθούν προτάσεις για προγράμματα συναισθηματικής αγωγής και παραδείγματα ανάληψης πρωτοβουλιών από τα ίδια τα παιδιά καθώς και για τη διαμόρφωση μιας δημοκρατικής, φιλικής συμμετοχικής σχολικής κουλτούρας.

Προϋπόθεση για τη συμμετοχή στην ημερίδα είναι η αγορά του βιβλίου Τι κάνουν τα πρωτάκια; (λιανική τιμή: 7,70 €) από τον Πολυχώρο Μεταίχμιο κατά την προσέλευση των συμμετεχόντων.

Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. Στο τέλος της εκδήλωσης θα δοθούν βεβαίωσεις παρακολούθησης.

Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail: [email protected]