Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Οι εκδόσεις Καλειδοσκόπιο παρουσιάζουν στον Ιανό το βιβλίο Το παραμύθι της μοναξιάς του Πάνου Κυπαρίσση, σε εικονογράφηση Μαρίνας Δημοπούλου. Τo βιβλίο παρουσιάζει η Πέπη Μπέλλα, καθηγήτρια Γλωσσολογίας, ΕΚΠΑ.

Διαβάζουν οι ηθοποιοί: Αμαλία Αρσένη και Μενέλαος Κυπαρίσσης.

Στο φλάουτο η Κλεοπάτρα Κυρτάτα.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Δυο δέντρα, αειθαλές το ένα, φυλλοβόλο τ’ άλλο, μεγαλώνουν χρόνια, με ή δίχως χιόνια, μόνα, το ένα πλάι στ’ άλλο, μια στον ήλιο, μια στης νύχτας τα φτερά. Θυμώνουν, μαλώνουν, ώσπου σ’ έναν δύσκολο χειμώνα, αποφασίζουν να τα βρουν και να μιλήσουν. Ο Πάνος Κυπαρίσσης «σκηνοθετεί» έναν ποιητικό διάλογο ανάμεσα σε δύο δέντρα. Ένα αλληγορικό κείμενο για τις ανθρώπινες σχέσεις, τη μοναξιά αλλά και το αίτημα για συνύπαρξη. Με μια αναγωγική ανάγνωση των συμβόλων, περνούμε στις υποστάσεις δυο διαφορετικών ανθρώπων, ενός ζευγαριού, δύο πιθανών πολιτικών αντιπάλων, που κάτω από τις πιέσεις ενός σκληρού περιβάλλοντος και όχι μόνον, προσπαθούν μέσα από λογικές και συναισθήματα να βρουν τελικώς το αληθινό νόημα της ζωής: Την αναγκαιότητα του άλλου. Να ανασύρουν στην επιφάνεια τη συντροφικότητα που έχει ταφεί στις επιχωματώσεις του χρόνου.

Μία εικαστική έκδοση υψηλής ποιότητας και αισθητικής, στην οποία η απόλαυση της γλώσσας και του ρυθμού, βρίσκει το καθρέφτισμά της στο ονειρικό στοιχείο που αποπνέουν τα ζωγραφικά έργα που φιλοτέχνησε η Μαρίνα Δημοπούλου.