Ο Μάρτης σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Αργεντινής έχει τη μεγάλη χαρά να καλωσορίσει τον Ιούνιο στην Ελλάδα την ISOL, την πολυβραβευμένη συγγραφέα και εικονογράφο από την Αργεντινή. Η πολυτάλαντη δημιουργός παιδικών βιβλίων και μουσικός επισκέπτεται τη χώρα μας για πρώτη φορά στις 9 Ιουνίου δίνοντάς μας την ευκαιρία να αποκτήσουμε πιο άμεση και ουσιαστική γνωριμία με το έργο της.

Η ISOL (Marisol Misenta) γεννήθηκε στο Μπουένος Άιρες το 1972, σπούδασε Διδακτική της Τέχνης και στη συνέχεια ζωγραφική στη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου του Μπουένος Άιρες. Από το 1997 δημιουργεί βιβλία με δικά της κείμενα και εικόνες και συνεργάζεται με σπουδαίους συγγραφείς και καλλιτέχνες, όπως οι Jorge Luján, Paul Aus- ter κ.ά. Τα βιβλία της κυκλοφορούν σε περισσότερες από 20 χώρες (Σουηδία, Ελβετία, Κίνα, Κορέα, ΗΠΑ κλπ). Για το έργο της έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία. Το πιο σημαντικό είναι το ALMA, η μεγαλύτερη διάκριση για έναν συγγραφέα και εικονογράφο παιδικού βιβλίου, ένα βραβείο που απονέμεται κάθε χρόνο στη μνήμη της Σουηδής συγγραφέα Astrid Lindgren από τη σουηδική κυβέρνηση και το οποίο απονεμήθηκε στην ISOL το 2013.

Όλα τα βιβλία της στα ελληνικά κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μάρτης:

  • Νουμεράλια, 2014
  • Ο Πετίτ, το τέρας, 2014
  • Νοτούρνο, συνταγές για όνειρα, 2015
  • Είναι καλό να έχεις ένα παπάκι, 2017

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

  • Σάββατο 9 Ιουνίου, 12:00: Παρουσίαση του βιβλίου Νοτούρνο, Συνταγές για όνειρα στο βιβλιοπωλείο Public στο Κολωνάκι. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ LEA οι εκδόσεις Μάρτης και το βιβλιοπωλείο Public στο Κολωνάκι σας προσκαλούν το Σάββατο 9 Ιουνίου στις 12:00 σε ένα μαγικό ταξίδι με αφορμή το βιβλίο της ISOL Νοτούρνο, συνταγές για όνειρα! Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να μαγειρέψουν όνειρα και να γνωρίσουν από κοντά τη σπουδαία Αργεντινή εικονογράφο ISOL στην πρώτη της επίσκεψη στη χώρα μας.
  • Κυριακή 10 Ιουνίου: 3ο Bobos Art Festival: Στη μία η ώρα, στη σκηνή του 3ου Bobos Art Festival στον Κήπο του Μεγάρου, η αγαπημένη ομάδα Κοπέρνικος  θα  μας  ταξιδέψει  στον μαγευτικό  κόσμο της πολυβραβευμένης Αργεντινής δημιουργού ISOL. Με μια χιουμοριστική αυτοσχέδια μίνι παράσταση γεμάτη φαντασία, οι ηθοποιοί Μιχάλης Κοιλάκος και Γιάννης Αδρίμης θα μας γνωρίσουν το έργο της ISOL που βραβεύτηκε το 2013 με το διεθνές βραβείο ALMA (τη μεγαλύτερη διάκριση που μπορεί να λάβει ένας δημιουργός παιδικού βιβλίου) και επισκέπτεται τη χώρα μας για πρώτη φορά. Μέσα από τους ανατρεπτικούς διαλόγους τους θα μας παρουσιάσουν τα βιβλία Ο Πετίτ το τέρας και Είναι καλό να έχεις ένα παπάκι και, στο τέλος, την ίδια την ISOL, που θα ανέβει στη σκηνή για να συναντήσει τους μικρούς της φίλους και να υπογράψει τα βιβλία τους!
  • Πέμπτη 14 Ιουνίου, 18:00: Η Isol υπογράφει τα βιβλία της στον Μάρτη. Η πολυβραβευμένη Αργεντινή συγγραφέας και εικονογράφος ISOL παρέα με τον ταλαντούχο συγγραφέα παιδικών βιβλίων Αντώνη Παπαθεοδούλου θα μας παρασύρουν σε ένα ευφάνταστο ταξίδι στον μαγικό κόσμο των βιβλίων της. Στο τέλος της εκδήλωσης, η ISOL θα υπογράψει τα βιβλία της και θα συνομιλήσει με φίλους και δημοσιογράφους (Εκδόσεις Μάρτης, Χάρητος 8, 10675, Κολωνάκι).

 

Διαβάστε περισσότερα για την Isol στο αφιέρωμα της Κόκκινης Αλεπούς εδώ