Η πρώτη παιδική βιβλιοθήκη της Λήμνου

Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που με ό,τι μέσα έχουν – και συνήθως είναι λίγα – προσπαθούν για το καλύτερο. Κάπως έτσι ξεκίνησε και η προσπάθεια της κ. Νατάσας Μαυρομουστάκη να δημιουργήσει από τοπ μηδέν την πρώτη Παιδική Δανειστική Βιβλιοθήκη της Λήμνου. Στατιστικός στο επάγγελμα, μητέρα, εθελόντρια σε θέματα τοκετού και θηλασμού και ραδιοφωνική παραγωγός εκπομπής για παιδιά και γονείς στο Ράδιο Λήμνος, η κ. Μαυρομουστάκη είδε πριν από εναν μήνα ημέρες το όνειρό της να γίνεται πραγματικότητα. «Χρειάστηκε ένας χρόνος για να βρεθεί χώρος και να φιλοξενηθεί η ιδέα μου, αλλά τα καταφέραμε! Ο σύλλογος ΜΕΑΣ “Λήμνος” μας διέθεσε χώρο να φιλοξενηθεί η πρώτη παιδική δανειστική βιβλιοθήκη του νησιού. Η βιβλιοθήκη είναι δωρεάν για όλα τα παιδιά και λειτουργεί σε εθελοντική βάση από εμένα και άλλη μία μητέρα, που έχουμε το ίδιο όραμα: να μεγάλωσουν τα παιδιά διάβαζοντας παραμύθια. Δεν υπάρχει άλλη παιδική δανειστική βιβλιοθήκη στο νησί, ούτε και ενηλίκων, επομένως καταλαβαίνετε πόσο σημαντική είναι η προσπάθεια αυτή για το νησί μας». Η μοναδική άλλη βιβλιοθήκη που υπάρχει στο νησί ειναι μία από ένα κληροδότημα, η οποία λειτουργεί 9 π.μ. – 2 μ.μ. και δεν ειναι δανειστική.

Στον έναν μόλις μήνα λειτουργίας της, η βιβλιοθήκη έχει ήδη 35 μέλη και περίπου 200 βιβλία. Τη βιβλιοθήκη επισκέπτονται γονείς να δανειστούν βιβλία, αλλά και να ενισχύσουν τη συλλογή με βιβλία που δεν χρειάζονται πια. «Φυσικά μας στείλαν και κάποιοι εκδοτικοί οίκοι που τους ευχαριστούμε πολύ. Το σημαντικό είναι ότι ο κόσμος αναγνωρίζει την προσπάθεια και δεχόμαστε συγχαρητήρια που κάναμε αυτό το βήμα”, τόνισε στην Κόκκινη Αλεπού η κ. Μαυρομουστάκη.

Την Παιδική Βιβλιοθήκης της Λήμνου θα τη βρείτε στο Παπουτσίδειο κτίριο (2ος όροφος), στην πλατεία Υψιπύλης στη Μύρινα, ενώ τη Δευτέρα 8 Απριλίου έχουν και την πρώτη τους εκδήλωση. Ο ψυχολόγος κ. Πέτρος Κεχαγιάς θα μιλήσει για τα οφέλη της φαντασίας στην ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών. Ο κ. Κυριάκος Δανιήλ θα κάνει θεατρικό παιχνίδι και αυτοσχεδιασμό για τα παιδιά. Είσοδος: Ένα μεταχειρισμένο βιβλίο δωρεά για τη βιβλιοθήκη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Κινηματοθέατρο Μαρούλα.

Περισσότερες πληροφορίες για την Παιδική Βιβλιοθήκη Λήμνου εδώ και εδώ.

Ζωή Κοσκινίδου

Σπούδασε Δημοσιογραφία στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος και δούλεψε για περισσότερο από μια δεκαετία στην ελληνική έκδοση της εφημερίδας "Metro", ενώ παράλληλα αρθρογράφουσε σε μουσικά περιοδικά (Sonik, Ποπ & Ροκ). Υπήρξε ανταποκρίτρια της Μetro International. Η "Κόκκινη Αλεπού" είναι το δικό της ηλεκτρονικό περιοδικό που ασχολείται αποκλειστικά με θέματα που αφορούν το παιδικό βιβλίο. Τον Ιανουάριο του 2018 σχεδίασε και υλοποιεί από τότε την εκστρατεία ενθάρρυνσης των μεγαλόφωνων αναγνώσεων "Διαβάζω Δυνατά".

Recent Posts

Αναδρομική έκθεση με έργα του Oliver Jeffers

Περισσότερα απο εκατό έργα του διάσημου Ιρλανδού εικαστικού φιλοξενούνται στο Orlando Museum of Arts ως…

3 ημέρες ago

Οι ιστορίες του Κατ Γάτοβιτς #3

Ο Κάτ Γάτοβιτς μας αφηγείται την ιστορία του Μικρού Γίγαντα του Andres Guerrero υπό τους…

5 ημέρες ago

Κοιτάζοντας τα αστέρια

Ενα εξαιρετικό βιβλίο γνώσης για μικρούς αλλά και μεγάλους σε ηλικία παρατηρητές του νυχτερινού ουράνιου…

1 εβδομάδα ago

Βάσια Χατζηγιαννάκη

Η ραδιοφωνική παραγωγός γράφει στην Κόκκινη Αλεπού για το δικό της αγαπημένο παιδικό βιβλίο.

1 εβδομάδα ago

Απονεμήθηκαν τα βραβεία Eisner 2020

Τα βιβλία των Mariko Tamaki, George Takei και Tillie Walden ανάμεσα σε αυτά που βραβεύτηκαν…

1 εβδομάδα ago

Διονύσης Σιμόπουλος

Ο σπουδαίος Ελληνας αστροφυσικός μιλάει στην Κόκκινη Αλεπού για τη νέα σειρά βιβλίων γνώσεων για…

1 εβδομάδα ago