Η βιβλιοθήκη της Julie Andrews

Emma Walton Hamilton & Julie Andrews

H διάσημη Βρετανή ηθοποιός ξεκίνησε την Τετάρτη που μας πέρασε τη δική της σειρά podcasts μαζί με την κόρη της Emma Walton Hamilton. Οι δυο τους επιλέγουν κάθε εβδομάδα ένα βιβλίο και το διαβάζουν μαζί. H ηθοποιός που αγαπήσαμε μέσα από τις ταινίες “Η μελωδία της ευτυχίας” και “Μαίρη Πόπινς” θα διαβάζουν ένα βιβλίο τη φορά, ενώ δεν θα λείπουν εκλεκτοί καλεσμένοι, αλλά και οι απόψεις των παιδιών. Το podcast θα ανεβαίνει μία φορά την εβδομάδα.

Οταν έγινα μητέρα, μετέδωσα τη δική μου αγάπη για τα βιβλία στα παιδιά μου“, αναφέρει η Andrews και συνεχίζει: “Με την κόρη μου έχουν γράψει μαζί περισσότερα από 30 βιβλία για παιδιά και νέους αναγνώστες και το πάθος μας για τη δύναμη της αφήγησης, της γνώσης και της τέχνης παραμένει ζωντανό και δυνατό όπως την πρώτη φορά. Εχουμε την ελπίδα ότι οι ιστορίες και ιδέες που μοιραζόμαστε μέσω των podcasts θα προσφέρουν στις οικογένειες κάτι όμορφο να ακούσουν, θα εμπνεύσουν συζητήσεις με νόημα και θα αποτελέσουν πηγή λογοτεχνικής απόλαυσης και μάθησης“.

Το Julie’s Library θα ανανεώνεται κάθε Τετάρτη και στόχος της δημοφιλούς ηθοποιού είναι να ακούνε τα παιδιά μαζί με τους γονείς τα παραμύθια που διαβάζει με την κόρη της λίγο πριν πέσουν για ύπνο, πριν πουν – όπως χαρακτηριστικά ανέφερε “so long, farewell, auf Wiedersehen, good night“.

Πηγή

Ζωή Κοσκινίδου

Σπούδασε Δημοσιογραφία στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος και δούλεψε για περισσότερο από μια δεκαετία στην ελληνική έκδοση της εφημερίδας "Metro", ενώ παράλληλα αρθρογράφουσε σε μουσικά περιοδικά (Sonik, Ποπ & Ροκ). Υπήρξε ανταποκρίτρια της Μetro International. Η "Κόκκινη Αλεπού" είναι το δικό της ηλεκτρονικό περιοδικό που ασχολείται αποκλειστικά με θέματα που αφορούν το παιδικό βιβλίο. Τον Ιανουάριο του 2018 σχεδίασε και υλοποιεί από τότε την εκστρατεία ενθάρρυνσης των μεγαλόφωνων αναγνώσεων "Διαβάζω Δυνατά".

Recent Posts

Το “Where is my mind” των Pixies γίνεται εικονογραφημένο βιβλίο

To τραγούδι "Where is my mind των Pixies γίνεται εικονογραφημένο βιβλίο για μικρά παιδιά.

7 ώρες ago

illustradays: η οργανωτική ομάδα του φεστιβάλ μιλάει στην Κόκκινη Αλεπού

Με αφορμή τη διοργάνωση του 1ου Φεστιβάλ Εικονογράφησης στην Ελλάδα, η Κόκκινη Αλεπού μιλάει με…

8 ώρες ago

Μικροί συγγραφείς: Με ξέχασα!

Κάθε 15 ημέρες ο Φώτης Δούσος επιλέγει και παρουσιάζει κείμενα παιδιών που παίρνουν μέρος στο…

1 ημέρα ago

Το καλοκαίρι ανήκει στην ντετέκτιβ Νίκι!

Οι εκδόσεις Φουρφούρι προσκαλούν το κοινό να γίνει κομμάτι της καλοκαιρινής δράσης «Διαβάζω παντού» του…

2 ημέρες ago

Ποιος είσαι, Charlie Brown;

Στις 25 Ιουνίου κάνει πρεμιέρα στην Apple TV+ το ντοκιμαντέρ του Who Are You, Charlie…

2 ημέρες ago

Προδημοσίευση: Στις σκούπες αδερφές μου, στις σκούπες!

Λίγο πριν το δούμε στα βιβλιοπωλεία, η Κόκκινη Αλεπού εξασφάλισε την προδημοσίευση ενός αποσπάσματος από…

3 ημέρες ago