Συγγραφέας: Ιουλίτα Ηλιοπούλου

Εικονογράφηση: Γιάννης Κόττης

Μουσική: Γιώργος Κουρουπός

Εκδόσεις: Ικαρος

Χρονιά έκδοσης: 2017

Ηλικίες: 5+

 

O Mάγος Αβασάλ, ο τέταρτος Μάγος των Χριστουγέννων, ξεκινάει να βρει τους άλλους τρεις, για να προσκυνήσει κι αυτός το θείο βρέφος και να του αφήσει τα δώρα του. Μαζί με τις δύο αγαπημένες του καμήλες, την Στάσα και την Ραλλού και τον παπαγάλο του, τον Μίδα, αρχίζουν μέσα στο κρύο και το λεπτό χιονάκι ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτειες. Στη διάρκειά του θα  συναντήσουν κακιές γριές με ροζ σαν “μαλλί της γριάς” μαλλιά που τους ρίχνουν κατάρες, βασιλιάδες και βασίλισσες που δεν τους αφήνουν να φύγουν από το γυάλινο παλάτι τους, τον δράκο Τήριο με τις εξήντα μία μαύρες βούλες, τα κόκκινα αυτιά και τη γλώσσα ροδάνι και αχανείς ερήμους… Κουρασμένοι, διψασμένοι και πεινασμένοι οραματίζονται χουρμαδιές και νερά τρεχούμενα, όμως, οι τέσσερίς τους είναι χαμένοι. Θα καταφέρουν άραγε να φτάσουν στο τέλος του ταξιδιού τους; Θα καταφέρουν να φτάσουν στο νεογέννητο μωρό; Ή μήπως κάτι άλλο θα συμβεί;

Η ποιήτρια Ιουλίτα Ηλιοπούλου δεν είναι άγνωστη στον κόσμο του παιδικού βιβλίου. Το “Μα πότε θα φτάσει αυτός ο μάγος;” είναι το πέμπτο της βιβλίο, μια ιστορία λυρική, αλλά και χιουμοριστική για τις περιπέτειες του τέταρτου μάγου των Χριστουγέννων που δεν κατάφερε ποτέ να φτάσει στη Βηθλεέμ και που τελικά έγινε ο γνωστός σε όλους μας Άι-Βασίλης! Η ιστορία του Μάγου Αβασάλ διανθίζεται από τα μουσικά θέματα του Γιώργου Κουρουπού, που έχει συνθέσει, μεταξύ άλλων, και τους Δραπέτες της Σκακιέρας, την όπερα σε λιμπρέτο του Ευγένιου Τριβιζά, ενώ την εικονογράφηση έχει κάνει ο ζωγράφος Γιάννης Κόττης. Το βιβλίο συνοδεύεται από CD που περιλαμβάνει την αφήγηση του παραμυθιού από την ίδια την Ιουλίτα Ηλιοπούλου, με τις ερμηνείες της μονωδού/υψιφώνου Δάφνης Πανουργιά και του βαρύτονου Χρήστου Πρίφτη. Ενα ονειρεμένο βιβλίο, μια διαφορετική Χριστουγεννιάτικη ιστορία που είναι ικανή να μαγέψει μικρούς και μεγάλους.

 

* Αξίζει να σημειωθεί πως το παραμύθι θα ζωντανέψει στη σκηνή του Τριανόν (Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων 101 -Μετρό Βικτώρια) για πέντε μοναδικές παραστάσεις στις 23, 26, 27, 28 και 29 Δεκεμβρίου στις 16:00. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.