Παραμύθια με την Ξένια

Συγγραφέας: Ξένια Καλογεροπούλου

Εικονογράφηση: Φίλιππος Φωτιάδης

Εκδόσεις: Μάρτης

Χρονιά έκδοσης: 2016

Ηλικίες: 5+

Τα Παραμύθια με την Ξένια δεν είναι σαν τα παραμύθια που έχουμε συνηθίσει να διαβάζουμε στα παιδιά μας. Είναι από αυτά τα παλιά παραμύθια που μας έλεγαν εμάς όταν ήμασταν παιδιά, που προέρχονται από τη λαϊκή παράδοση, που έχουν περάσει από γενιά σε γενιά και από στόμα σε στόμα για να φτάσουν σε μας σήμερα, αυτά που έχουν κακούς μάγους, άπληστους γαιοκτήμονες, κακομούτσουνες μάγισσες και ζώα που μιλούν. Αυτά τα παραμύθια επέλεξε η πολυαγαπημένη Ξένια Καλογεροπούλου να μας παρουσιάσει: τέσσερις ιστορίες, μία από την Κίνα (Το μαγικό πινελο), δύο από την Ιταλία (Ο Βαλέριος και ο μάγος Ζαγκρεμάρ και Το σπίτι με τις γάτες) και μία του Γερμανού Wilhelm Hauff (Ο μύτας), τις οποίες διασκεύασε και ξαναέγραψε με τέτοιο τρόπο που είναι σαν να την ακούς να στις διηγείται, όπως κάνει άλλωστε τα τελευταία χρόνια και στο θέατρο Πόρτα. Η πολύ προσεγμένη έκδοση των εκδόσεων Μάρτης συμπληρώνεται από την εξαιρετική εικονογράφηση του Φίλιππου Φωτιάδη.

Το βιβλίο συνοδεύει και CD στο οποίο η Ξένια Καλογεροπούλου διηγείται τις τέσσερις ιστορίες, ενώ παρεμβάλονται μουσικά θέματα του Κορνήλιου Σελαμσή από παιδικές παραστάσεις που έχουν ανέβει στο θεάτρο Πόρτα.

Εδώ μπορείτε να πάρετε μια γεύση από το βιβλίο:

Ζωή Κοσκινίδου

Σπούδασε Δημοσιογραφία στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος και δούλεψε για περισσότερο από μια δεκαετία στην ελληνική έκδοση της εφημερίδας "Metro", ενώ παράλληλα αρθρογράφουσε σε μουσικά περιοδικά (Sonik, Ποπ & Ροκ). Υπήρξε ανταποκρίτρια της Μetro International. Η "Κόκκινη Αλεπού" είναι το δικό της ηλεκτρονικό περιοδικό που ασχολείται αποκλειστικά με θέματα που αφορούν το παιδικό βιβλίο. Τον Ιανουάριο του 2018 σχεδίασε και υλοποιεί από τότε την εκστρατεία ενθάρρυνσης των μεγαλόφωνων αναγνώσεων "Διαβάζω Δυνατά".

View Comments

  • Μα τί ωραία που είναι, τα παιδικά βιβλία να είναι και καλλιτεχνήματα, για να μυείται το παιδί από μικρό στην καλαισθησία, ε; Έτσι μού 'ρχεται να το πάρω να το διαβάσω κι εγώ!

    • Να το διαβάσεις! Είναι μαγικό αυτό το βιβλίο. Είναι έτσι γραμμένο που είναι πραγματικά λες και μέσα στο κεφάλι σου ακούς την Ξένια Καλογεροπολύλου να στο διαβάζει. Το αγάπησα από την πρώτη στιγμή που το έπιασα στα χέρια μου και χαίρομαι τόσο πολύ που υπάρχει στη βιβλιοθήκη της Αλεπούς.

Recent Posts

Αναδρομική έκθεση με έργα του Oliver Jeffers

Περισσότερα απο εκατό έργα του διάσημου Ιρλανδού εικαστικού φιλοξενούνται στο Orlando Museum of Arts ως…

5 ημέρες ago

Οι ιστορίες του Κατ Γάτοβιτς #3

Ο Κάτ Γάτοβιτς μας αφηγείται την ιστορία του Μικρού Γίγαντα του Andres Guerrero υπό τους…

1 εβδομάδα ago

Κοιτάζοντας τα αστέρια

Ενα εξαιρετικό βιβλίο γνώσης για μικρούς αλλά και μεγάλους σε ηλικία παρατηρητές του νυχτερινού ουράνιου…

2 εβδομάδες ago

Βάσια Χατζηγιαννάκη

Η ραδιοφωνική παραγωγός γράφει στην Κόκκινη Αλεπού για το δικό της αγαπημένο παιδικό βιβλίο.

2 εβδομάδες ago

Απονεμήθηκαν τα βραβεία Eisner 2020

Τα βιβλία των Mariko Tamaki, George Takei και Tillie Walden ανάμεσα σε αυτά που βραβεύτηκαν…

2 εβδομάδες ago

Διονύσης Σιμόπουλος

Ο σπουδαίος Ελληνας αστροφυσικός μιλάει στην Κόκκινη Αλεπού για τη νέα σειρά βιβλίων γνώσεων για…

2 εβδομάδες ago