ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: Τη νύχτα που έσβησαν τ’ αστέρια

Τη νύχτα της 20ής Γενάρη η Λένα Μανιέ, μαθήτρια της Τρίτης Λυκείου, εξαφανίζεται. Κανείς δεν ξέρει το γιατί, κανείς δεν έχει καταλάβει κάτι, σε κανέναν δεν έχει πει τίποτα. Το γεγονός αυτό δρα καταλυτικά τις μέρες που ακολουθούν στις σχέσεις συγγενών, φίλων και γνωστών της, καθώς όλοι αναρωτιούνται για το δικό τους ρόλο σε αυτήν την εξαφάνιση, αλλά προπάντων για το ρόλο των υπολοίπων. Εννιά άτομα, εννιά αφηγητές προσπαθούν να δικαιολογήσουν, να συγκαλύψουν, να κατηγορήσουν. Και καθώς περνά ο καιρός οι σχέσεις τους δοκιμάζονται, αλλάζουν, καταρρέουν.

Την επόμενη Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη, το καινούργιο βιβλίο του Βασίλη Παπαθεοδώρου,Τη νύχτα που έσβησαν τ’ αστέρια”. Αν και ο συγγραφέας μας έχει συνηθίσει σε κείμενα για μικρότερες ηλικίες (πρωτοσχολικά, παιδικά, αλλά και εφηβικά), αυτή τη φορά έρχεται με ένα βιβλίο για πιο μεγάλους αναγνώστες. Πρόκεται για το πρώτο του YA (young adult) βιβλίο που μπορεί εύκολα να διαβαστεί κι από έναν ενήλικα. Είναι ένα βιβλίο σκληρό, όπως η καθημερινότητα των λυκειόπαιδων, που έχουν να αντιμετωπίσουν τη σχολική ζωή, της επικείμενες εξετάσεις για το πανεπιστήμιο, την ερωτική τους πραγματικότητα, τους γύρω τους, γονείς, φίλους, συγγενείς και τις απαιτήσεις αυτών, εμποτισμένο με χιούμορ, αλλά και πολλή αγωνία. Γραμμένο σαν σε μορφή εξομολογήσεων σε μια κάμερα που δεν βλέπουμε, μέσα από τις μαρτυρίες εννέα προσώπων κοντινών στην εξαφανισμένη Λένα Μανιέ, ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια μας η ιστορία ενός κοριτσιού, μιας παρέας.

Λίγο πριν βρεθεί στα ράφια των βιβλιοπωλείων, η Κόκκινη Αλεπού εξασφάλισε την προδημοσίευση των πρώτων τριών κεφαλαίων του βιβλίου, ώστε να πάρουμε μια πρώτη γεύση.

Περισσότερα για τον Βασίλη Παπαθεοδώρου εδώ

Ζωή Κοσκινίδου

Σπούδασε Δημοσιογραφία στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος και δούλεψε για περισσότερο από μια δεκαετία στην ελληνική έκδοση της εφημερίδας "Metro", ενώ παράλληλα αρθρογράφουσε σε μουσικά περιοδικά (Sonik, Ποπ & Ροκ). Υπήρξε ανταποκρίτρια της Μetro International. Η "Κόκκινη Αλεπού" είναι το δικό της ηλεκτρονικό περιοδικό που ασχολείται αποκλειστικά με θέματα που αφορούν το παιδικό βιβλίο. Τον Ιανουάριο του 2018 σχεδίασε και υλοποιεί από τότε την εκστρατεία ενθάρρυνσης των μεγαλόφωνων αναγνώσεων "Διαβάζω Δυνατά".

Recent Posts

Αναδρομική έκθεση με έργα του Oliver Jeffers

Περισσότερα απο εκατό έργα του διάσημου Ιρλανδού εικαστικού φιλοξενούνται στο Orlando Museum of Arts ως…

3 ημέρες ago

Οι ιστορίες του Κατ Γάτοβιτς #3

Ο Κάτ Γάτοβιτς μας αφηγείται την ιστορία του Μικρού Γίγαντα του Andres Guerrero υπό τους…

5 ημέρες ago

Κοιτάζοντας τα αστέρια

Ενα εξαιρετικό βιβλίο γνώσης για μικρούς αλλά και μεγάλους σε ηλικία παρατηρητές του νυχτερινού ουράνιου…

1 εβδομάδα ago

Βάσια Χατζηγιαννάκη

Η ραδιοφωνική παραγωγός γράφει στην Κόκκινη Αλεπού για το δικό της αγαπημένο παιδικό βιβλίο.

1 εβδομάδα ago

Απονεμήθηκαν τα βραβεία Eisner 2020

Τα βιβλία των Mariko Tamaki, George Takei και Tillie Walden ανάμεσα σε αυτά που βραβεύτηκαν…

1 εβδομάδα ago

Διονύσης Σιμόπουλος

Ο σπουδαίος Ελληνας αστροφυσικός μιλάει στην Κόκκινη Αλεπού για τη νέα σειρά βιβλίων γνώσεων για…

1 εβδομάδα ago