Σε ποια χώρα ζει ο βάτραχος τομάτα; Υπάρχουν λιοντάρια που κρέμονται από δέντρα; Ποιος Φαραώ ταξίδεψε με διαβατήριο; Πώς λέγεται το μεγαλύτερο διαμάντι του κόσμου; Τι είναι το πεπόνι κιβάνο; Πότε φτιάχτηκαν οι πρώτες πυραμίδες και πώς ονομάζονταν; Ποιες είναι οι πιο διάσημες συνταγές μαγειρικής της Μαύρης Ηπείρου; Από τις εκδόσεις Phosphorus Books κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρο ένα πολύ ενδιαφέρον τετράδιο δραστηριοτήτων. Πρόκεται για μια περιπλάνηση στην Αφρική μέσα από πληροφορίες για τον πολιτισμό, τη γεωγραφία και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε χώρας.

Το τετράδιο δραστηριοτήτων μας ταξιδεύει στο Μαρόκο, την Ακτή Ελεφαντοστού, τη Μποτσουάνα, την Αίγυπτο, την Τανζανία και τη Μαδαγασκάρη και μέσα από μικρά κείμενα και έξυπνες, αλλά κυρίως ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, μετατρέπει τους αναγνώστες σε ταξιδιώτες. Μέσα από τις σελίδες του, μας καλεί να ετοιμάσουμε τη βαλίτσα μας και το διαβατήριό μας και να επισκεφτούμε έξι από τις χώρες της μεγάλης αυτής ηπείρου. Συνταγές μαγειρικής, παιχνίδια, εκπαιδευτικές δραστηριότητες, κρυπτόλεξα και λαβύρινθοι είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που θα βρεί ο αναγνώστης στο τετραδίο δραστηριοτήτων.

Σε κάθε κεφάλαιο-χώρα οι μικροί ταξιδιώτες θα ανακαλύπτουν γενικές πληροφορίες για την χώρα που επισκέπτονται, ενώ θα μπορούν να περάσουν δημιουργικά τον χρόνο τους μέσα από τις ασκήσεις και δραστηριότητες. Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 6 ετών, είναι το πρώτο βιβλίο της σειράς «Ταξίδια στον κόσμο», ενώ σύντομα αναμένουμε και το δεύτερο.