Το μεγάλο βιβλίο των ζουζουνιών

Συγγραφέας – εικονογράφος: Yuval Zommer
Επιστημονική σύμβουλος: Barbara Taylor
Μετάφραση: Ηλιάνα Αγγελή
Εκδόσεις: Κλειδάριθμος
Χρονιά έκδοσης: 2020
Ηλικίες: 5+, 7+

Πόσα ζουζούνια μπορείς να βρεις στο Μεγάλο Βιβλίο των Ζουζουνιών; Εκατοντάδες! Και αυτό είναι το υπέροχο με αυτό το βιβλίο γνώσης. Ο Yuval Zommer, απόφοιτος του Royal College of Art και με μεγάλη εργασιακή εμπερία ως creative director σε μεγάλες διαφημιστικές εταιρείες της Μεγάλης Βρετανίας, αποφάσισε να γίνει συγγραφέας και εικονογράφος βιβλίων γνώσεων, παρουσιάζοντας τη σειρά βιβλίων του “Το μεγάλο βιβλίο…” Με τα βιβλία του αυτά ενθαρρύνει τα μικρά σε ηλικία παιδιά (ακόμα και αυτά ηλικίας 3+) να παρατηρήσουν τη φύση και το περιβάλλον μας και να συμβουλευτούν το βιβλίο ώστε να κατανοήσουν τον κόσμο μας. Στο πρώτο βιβλίο της σειράς, Το μεγάλο βιβλίων των ζουζουνιών, ο Zommer μας ξεναγεί στον υπέροχο (και καμιά φορά αηδιαστικό, αλλά κι αυτό έχει την πλάκα του) κόσμο των ζουζουνιών και των εντόμων. Στις μεγάλων διαστάσεων σελίδες του βιβλίου αυτού βρίσκουμε από σκαθάρια, πασχαλίτσες, μέλισσες και ζουζούνια της νύχτας μέχρι τερμίτες, αλογάκια της Παναγίας, ζουζούνια του νερού, αλλά και ζουζούνια των κήπων και των σπιτιών. Ανοίγοντας το βιβλίο ανοίγεται ένας υπέροχος κόσμος ενός σύμπαντος που ζει, αναπτύσσεται και δημιουργεί κάτω από τα πόδια μας και ψηλά στον αέρα.

Οι εικονογραφήσεις του Zommer είναι αληθοφανείς, με αρκετές λεπτομέρειες, όμως η ουσία του βιβλίου κρύβεται στις πολλές πληροφορίες που δίνει για τις διάφορες οικογένειες ζουζουνιών ο δημιουργός: με απλά λόγια, κρατώντας τα πιο σημαντικά στοιχεία, γράφει όπως ακριβώς θα μιλούσε ένας ενήλικας σε ένα μικρό παιδί, ώστε αυτό να μπορέσει να καταλάβει τι βλέπει μπροστά του. Το βιβλίο δίνει το έναυσμα για φανταστικές περιπέτειες σε κήπους και πάρκα. Πάρτε το μαζί σας στην επόμενη εξόρμησή σας και μαζί με έναν μεγενθυντικό φακό ξεκινήστε μαζί με τα παιδιά ένα ταξίδι στον κόσμο των ζουζουνιών. Ιδανικό ακόμα για αυτούς που για διάφορους λόγους τα φοβούνται!

Σημειώνεται ότι τα βιβλία της συγκεκριμένη σειράς έχουν μεταφραστεί σε 25 γλώσσες, ενώ έχουν ξεχωρίσει και προταθεί για διάφορα σημαντικά βραβεία, όπως τα UKLA Book Awards 2018 & 2019 και English Association’s Nonfiction Award 2017 & 2019.

Ζωή Κοσκινίδου

Σπούδασε Δημοσιογραφία στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος και δούλεψε για περισσότερο από μια δεκαετία στην ελληνική έκδοση της εφημερίδας "Metro", ενώ παράλληλα αρθρογράφουσε σε μουσικά περιοδικά (Sonik, Ποπ & Ροκ). Υπήρξε ανταποκρίτρια της Μetro International. Η "Κόκκινη Αλεπού" είναι το δικό της ηλεκτρονικό περιοδικό που ασχολείται αποκλειστικά με θέματα που αφορούν το παιδικό βιβλίο. Τον Ιανουάριο του 2018 σχεδίασε και υλοποιεί από τότε την εκστρατεία ενθάρρυνσης των μεγαλόφωνων αναγνώσεων "Διαβάζω Δυνατά".

Recent Posts

Μαμούν

Τι είναι άραγε αυτό το μαμούν; Μήπως είναι μαμούθ; Ή μαμούνι; Και γιατί όταν του…

1 ημέρα ago

Τι θα διαβάσουμε ως τα Χριστούγεννα (part 2)

Συνεχίζουμε το αφιέρωμα στα προγράμματα των ελληνικών εκδοτικών οίκων, με τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο από τις…

6 ημέρες ago

Τι θα διαβάσουμε ως τα Χριστούγεννα (part 1)

Εξαιρετικά πλούσια παρουσιάζονται και αυτό το φθινόπωρο τα προγράμματα των ελληνικών εκδοτικών οίκων. Η Κόκκινη…

1 εβδομάδα ago

Βιβλίο του Rodari πρώτη φορά στην Αμερική

Κυκλοφόρησε σήμερα στην Αμερική, για πρώτη φορά στην ιστορία, βιβλίο του διάσημου Ιταλού συγγραφέα παιδικών…

2 εβδομάδες ago

Ημέρα Μικρών Βιβλιοπωλείων

Φέτος, για δεύτερη χρονιά, τα μικρά βιβλιοπωλεία της Ελλάδας ενώνονται και γιορτάζουν την Ημέρα Μικρών…

2 εβδομάδες ago

Οι ιστορίες του Κατ Γάτοβιτς #4

H Θάλεια Καραμολέγκου γράφει τις ιστορίες του Κατ Γάτοβιτς και συνδέει ένα παιδικό βιβλίο με…

3 εβδομάδες ago