Βουτιά στον κόσμο του Eric Puybaret

O Eric Puybaret (Ερίκ Πιμπαρέ) είναι γνωστός στο ελληνικό κοινό από τον Φεγγαροσκεπαστή του, αλλά στη δική μου αντίληψη έπεσε όταν ανακάλυψα τυχαία το Manfish: A Story of Jacques Cousteau, της Jennifer Berne. Τα έργα του, διότι περί έργων Τέχνης πρόκειται, είναι μοναδικά, ονειρικά, εκλεπτυσμένα.

Γεννήθηκε το 1976 στην Allier, της Γαλλίας, και σπούδασε στην Εθνική Σχολή Διακοσμητικών Τεχνών στο Παρίσι, όπου ειδικεύτηκε στην εικονογράφηση. Το 1999, σε ηλικία μόλις 23 ετών, κέρδισε το πρώτο βραβείο στη Διεθνή Εκθεση Παιδικού Βιβλίου της Μπολόνια, για το βιβλίο του Au pays de l’alphabet.

Εχει συνεργαστεί με πολλούς συγγραφείς, κάνοντας τις εικονογραφήσεις για βιβλία όπως τα Suite for Human Nature, Puff, The Magic Dragon, The Night Before Christmas, Over the Rainbow, Alice in Wonderland: The Mad Hatter’s Tea Party κ.α.. Φυσικά, υπάρχουν δεκάδες άλλα βιβλία που έχουν κυκλοφορήσει μόνο στα Γαλλικά, ενώ τον Αύγουστο αναμένεται η κυκλοφορία του How Deep Is the Ocean? της Kathleen Weidner Zoehfeld, στο οποίο ο Puybaret υπογράφει την εικονογράφηση.

Στην Ελλάδα κυκλοφορούν τρία βιβλία του: Ο Φεγγαροσκεπαστής (εκδ. Αίσωπος), Τα κόκκινα ξυλοπόδαρα (εκδ. Αίσωπος) και το Ο καπετάνιος Πφφφ και ο κόκκινος δράκος (εκδ. Λιβάνης) κι εύχομαι σύντομα να δούμε στις προθήκες των ελληνικών βιβλιοπωλείων και το Manfish.

Save

Ζωή Κοσκινίδου

Σπούδασε Δημοσιογραφία στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος και δούλεψε για περισσότερο από μια δεκαετία στην ελληνική έκδοση της εφημερίδας "Metro", ενώ παράλληλα αρθρογράφουσε σε μουσικά περιοδικά (Sonik, Ποπ & Ροκ). Υπήρξε ανταποκρίτρια της Μetro International. Η "Κόκκινη Αλεπού" είναι το δικό της ηλεκτρονικό περιοδικό που ασχολείται αποκλειστικά με θέματα που αφορούν το παιδικό βιβλίο. Τον Ιανουάριο του 2018 σχεδίασε και υλοποιεί από τότε την εκστρατεία ενθάρρυνσης των μεγαλόφωνων αναγνώσεων "Διαβάζω Δυνατά".

Recent Posts

Απονεμήθηκαν τα Λογοτεχνικά Βραβεία του Αναγνώστη

Αντώνης Παπαθεοδούλου, Ντανιέλα Σταματιάδη, Ερση Νιαώτη, Μελίνα Σιδηροπούλου, Ροδούλα Παππά και Κώστας Μαρκόπουλος οι μεγάλοι…

17 ώρες ago

Ιστορίες του Κατ Γάτοβιτς (#2)

H Θάλεια Καραμολέγκου συνδέει ένα παιδικό βιβλίο με ένα τραγούδι: αυτή τη φορά σειρά έχουν…

1 ημέρα ago

Ο φανταστικός κόσμος της Ντόρι

Η Ντόρι είναι η μικρότερη από τα αδέρφια της, τα οποία συνήθως δεν θέλουν τίποτα…

1 εβδομάδα ago

Η ζωή της Tove Jansson γίνεται ταινία

Λίγο πριν κάνει πρεμιέρα στα σινεμά η πρώτη κινηματογραφική μεταφορά της βιογραφίας της Tove Jansson,…

1 εβδομάδα ago

Σούπερ γκρανόλα

Πέπλο μυστηρίου περιβάλλει τον Λυκαβηττό. Ποιοι κρύβονται πίσω από τη «Σούπερ Γκρανόλα»; Μια εκκεντρική συμμορία…

1 εβδομάδα ago

Πετά πετά η μέλισσα

Μια ιστορία για τη ζωή των μελισσών, ένα εξαιρετικό μείγμα εικονοβιβλίου και βιβλίου γνώσεων για…

2 εβδομάδες ago