Εδώ Προνήπιο

pronipio

Συγγραφέας: Εύη Τσιτιρίδου-Χριστοφορίδου

Εικονογράφηση: Μάρω Αλεξάνδρου

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος

Χρονιά έκδοσης: 2016

Ηλικίες: 4+, 5+

 

Ενα βοήθημα για εκπαιδευτικούς, γονείς αλλά και για όσους απασχολούν μικρά παιδιά είναι το “Εδώ Προνήπιο: 100 φύλλα εργασίας με πρωτότυπες διαθεσματικές δραστηριοτητες“. Το βιβλίο είναι χωρισμένο σε τέσσερις διαφορετικές ενότητες, τόσες όσες και οι εποχές του χρόνου και κάθε μία περιλαμβάνει από ποιηματάκια, πληροφορίες για τον κάθε μήνα, ασκήσεις αντιστοίχισης, φύλλα όπου τα παιδιά μπορούν να συμπληρώσουν την εικόνα ζωγραφίζοντάς την, αλλά και ποιήματα κάποιας έκτασης που η συγγραφέας τα προορίζει για να παιχτούν σαν σκετς!

Πρόκειται για ένα πολύτιμο εργαλείο, το οποίο βοηθάει τόσο τους εκπαιδευτικούς, όσο και τους γονείς/φροντιστές των παιδιών να τα απασχολούν ευχάριστα χωρίς εκείνα να βαριούνται, λαμβάνοντας πολύτιμες γνώσεις για τον κόσμο γύρω τους.

Η Εύη Τσιτιρίδου – Χριστοφορίδου, εκπαιδευτικός, έχει εργασθεί σε διάφορους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς και σε ΜΚΟ με αντικείμενο την εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση σε θέματα πολιτισμού και περιβάλλοντος. Από το 2003 εργάζεται στη δημόσια εκπαίδευση, ενώ συνεργάζεται με εκδοτικούς οίκους και άλλους πολιτιστικούς οργανισμούς και ιδρύματα σε συγγραφικές, εκπαιδευτικές, ψυχαγωγικές και επιμορφωτικές παραγωγές που αφορούν στα παιδιά και σε όσους απευθύνονται σε αυτά.

 

***ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ*** ΕΚΛΕΙΣΕ ***

Η Κόκκινη Αλεπού και οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος σας δίνουν την ευκαιρία να κερδίσετε αντίτυπα του βιβλίου της Εύης Τσιτιρίδου-Χριστοφορίδου, Εδώ Προνήπιο!

Από το διαγωνισμό θα αναδειχθούν δύο νικητές που θα λάβουν από ένα αντίτυπο.

Όροι του διαγωνισμού:

  • Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας πρέπει να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ, κάτω από το κείμενο με το ονοματεπώνυμό σας.
  • Ο διαγωνισμός ξεκινάει σήμερα Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016 και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016, στις 23:59.
  • Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι κάτοικοι Ελλάδας.
  • Οι νικητές ενημερώνονται με e-mail την επόμενη μέρα της λήξης του διαγωνισμού.

 

***Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλους τους διαγωνισμούς μας***

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Οι μικροί φιλόσοφοι*

Κάθε βιβλίο περιέχει μικρές ιστορίες δύο ή τριών σελίδων με τις περιπέτειες μιας παρέας ανθρωπόμορφων ζώων. Απλές στιγμές, όπως το μοίρασμα μιας μερίδας πατάτες ή ένας καινούριος φίλος που δε μιλάει τη γλώσσα μας, γίνονται αφορμή για κουβέντα.

Η ιστορία της Τέχνης σε 21 γάτες

Η Nia Gould μας προτείνει μια φρέσκια, διασκεδαστική διαδρομή στην ιστορία της Τέχνης, ακολουθώντας τα ίχνη της γάτας – μοντέλου. Εικοσιένα διαφορετικά κινήματα τέχνης, με τα βασικά χαρακτηριστικά τους και τους αντιπροσωπευτικούς καλλιτέχνες που τα επινόησαν ή τα υπηρέτησαν, αποτυπώνονται επάνω σε γάτες που ποζάρουν αυτάρεσκα και με αυτοπεποίθηση στις σελίδες αυτής της καλαίσθητης έκδοσης.

Η Τζούλια και ο καρχαρίας

Μια ολιγόμηνη μετακόμιση σε ένα παλιό φάρο φέρνει αντιμέτωπο ένα δεκάχρονο κορίτσι, τη Τζούλια και τους γονείς της, με σωρεία αλλεπάλληλων προκλήσεων. Η Κίραν Μίλγουντ Χέργκρεϊ πραγματεύεται δύσκολα θέματα που αφορούν τη σχέση με την οικογένεια, τους φίλους, τον εκφοβισμό, την ψυχική ασθένεια. Το δεκάχρονο κορίτσι καλείται να διεκδικήσει καινούργιες φιλίες, να υπερασπιστεί φίλους που πέφτουν θύματα εκφοβισμού, να αντιμετωπίσει τα δικά της τραύματα και κυρίως να διαχειριστεί την ψυχική ασθένεια της μητέρας της.