Εδώ Προνήπιο

pronipio

Συγγραφέας: Εύη Τσιτιρίδου-Χριστοφορίδου

Εικονογράφηση: Μάρω Αλεξάνδρου

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος

Χρονιά έκδοσης: 2016

Ηλικίες: 4+, 5+

 

Ενα βοήθημα για εκπαιδευτικούς, γονείς αλλά και για όσους απασχολούν μικρά παιδιά είναι το “Εδώ Προνήπιο: 100 φύλλα εργασίας με πρωτότυπες διαθεσματικές δραστηριοτητες“. Το βιβλίο είναι χωρισμένο σε τέσσερις διαφορετικές ενότητες, τόσες όσες και οι εποχές του χρόνου και κάθε μία περιλαμβάνει από ποιηματάκια, πληροφορίες για τον κάθε μήνα, ασκήσεις αντιστοίχισης, φύλλα όπου τα παιδιά μπορούν να συμπληρώσουν την εικόνα ζωγραφίζοντάς την, αλλά και ποιήματα κάποιας έκτασης που η συγγραφέας τα προορίζει για να παιχτούν σαν σκετς!

Πρόκειται για ένα πολύτιμο εργαλείο, το οποίο βοηθάει τόσο τους εκπαιδευτικούς, όσο και τους γονείς/φροντιστές των παιδιών να τα απασχολούν ευχάριστα χωρίς εκείνα να βαριούνται, λαμβάνοντας πολύτιμες γνώσεις για τον κόσμο γύρω τους.

Η Εύη Τσιτιρίδου – Χριστοφορίδου, εκπαιδευτικός, έχει εργασθεί σε διάφορους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς και σε ΜΚΟ με αντικείμενο την εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση σε θέματα πολιτισμού και περιβάλλοντος. Από το 2003 εργάζεται στη δημόσια εκπαίδευση, ενώ συνεργάζεται με εκδοτικούς οίκους και άλλους πολιτιστικούς οργανισμούς και ιδρύματα σε συγγραφικές, εκπαιδευτικές, ψυχαγωγικές και επιμορφωτικές παραγωγές που αφορούν στα παιδιά και σε όσους απευθύνονται σε αυτά.

 

***ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ*** ΕΚΛΕΙΣΕ ***

Η Κόκκινη Αλεπού και οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος σας δίνουν την ευκαιρία να κερδίσετε αντίτυπα του βιβλίου της Εύης Τσιτιρίδου-Χριστοφορίδου, Εδώ Προνήπιο!

Από το διαγωνισμό θα αναδειχθούν δύο νικητές που θα λάβουν από ένα αντίτυπο.

Όροι του διαγωνισμού:

  • Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας πρέπει να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ, κάτω από το κείμενο με το ονοματεπώνυμό σας.
  • Ο διαγωνισμός ξεκινάει σήμερα Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016 και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016, στις 23:59.
  • Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι κάτοικοι Ελλάδας.
  • Οι νικητές ενημερώνονται με e-mail την επόμενη μέρα της λήξης του διαγωνισμού.

 

***Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλους τους διαγωνισμούς μας***

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Το βιβλίο του μικροσκοπίου

Με το διάβασμα αυτού του βιβλίου ετοιμαστείτε για αναζήτηση μικροσκοπίου! Στις περίπου 60 σελίδες του μαθαίνουμε τα μέρη και την αρχή λειτουργίας του μικροσκοπίου και στη συνέχεια το χρησιμοποιούμε για να εξερευνήσουμε τον μικρόκοσμο του σπιτιού, των φυτών, των ζώων, του ανθρώπινου σώματος και του εδάφους.

Θα παίζουμε;

Το “Θα παίξουμε;” είναι μια ιστορία για μικρά παιδιά (κατά τη γνώμη μου, ακόμα και για προσχολικής ηλικίας) και για τη σχέση τους με την τεχνολογία, σε αντιδιαστολή με τη συμμετοχή τους στην πραγματική ζωή. Τον Πέδρο προσκαλούν σε παιχνίδι η αδελφή του, οι γονείς του, οι συμμαθητές, η γιαγιά και ο παππούς του, αλλά μάταια… ή μήπως τελικά όχι;

Όλα για την περίοδο

Έχουμε άλλωστε τόσα βιβλία γνώσεων για το ανθρώπινο σώμα, γιατί όχι και ένα για αυτό που αφορά κάτι παραπάνω από τον μισό πληθυσμό του πλανήτη; Και ναι, μπορεί η έμμηνος ρύση να αποτελεί ακόμα και σήμερα ταμπού σε πολλές χώρες, ακόμα και στην ελληνική επαρχία, όμως στην εποχή της τεχνολογίας και της ανεμπόδιστης πρόσβασης στις πληροφορίες, ότι δεν υπήρχε ως σήμερα στα ελληνικά ένα βιβλίο για το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο βρίσκαμε μόνο ως κεφάλαιο ή ως αναφορά σε βιβλία γνώσεων για τη σεξουαλικότητα, είναι αδιανότητο.