Ενα τρίγωνο στη χώρα των κύκλων

Συγγραφέας: Γιώργος Σακελλαρίδης

Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια

Εκδόσεις: Διάπλαση

Χρονιά έκδοσης: 2016

Ηλικίες: 3+

 

Ο Γιώργος Σακελλαρίδης είναι γνωστός για την ευαισθησία του σε θέματα ρατσισμού. Ενας δάσκαλος που μπαίνει καθημερινά σε τάξεις με παιδιά έχει πολύ υλικό να διδάξει και άλλο τόσο να διδαχτεί. Μέσα από την επαφή του με τα παιδιά και για τα παιδιά, δημιουργεί μικρές, όμορφες ιστορίες για σοβαρά θέματα, όπως η διαφορετικότητα, η ξενοφοβία και ο ρατσισμός. Οπως και στο προηγούμενο βιβλίο του (Μήλα γύρω-γύρω στη μέση πορτοκάλι), έτσι κι εδώ ο κ. Σακελλαρίδης γράφει ένα τραγούδι (υπάρχει στο CD που συνοδεύει την έκδοση) για το να είσαι διαφορετικός και ως εκ τούτου μη αποδεκτός! Ενα τρίγωνο λοιπόν φτάνει στην χώρα των κύκλων και όλοι τον αντιμετωπίζουν με καχυποψία και μίσος, επειδή δεν είναι ίδιος με εκείνους. Μόνο όταν ένα κυκλάκι κάνει την αρχή και δείξει την αλήθεια, θα ανοίξουν τα μάτια όλων και να δουν πως το να είσαι διαφορετικός δεν σημαίνει απαραίτητα και κάτι κακό. Η εικονογράφηση της Ναταλίας Καπατσούλια δίνει ζωή στα κυκλάκια, τα τρίγωνα και τα άλλα σχήματα και μετατρέπει σε εικόνα τους στίχους του τραγουδιού.

Save

Save

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Προδημοσίευση: Η απίστευτα αποτυχημένη φιλία της Λότι Μπρουκς

Λίγες ώρες πριν κυκλοφορήσει σε όλα τα βιβλιοπωλεία το δεύτερο βιβλίο με πρωταγωνίστρια τη Λότι Μπρουκς, μαθαίνουμε τα πάντα το σχεδόν 12χρονο κορίτσι και απαντάμε στο ερώτημα γιατί τα παιδιά την αγαπούν τόσο πολύ.

Υπάρχει ζωή μέσα στη μύτη σου;

Στο βιβλίο αυτό που κρατάμε στα χέρια μας, με τα φωτεινά, έντονα χρώματα και το μαλακό εξώφυλλο, μαθαίνουμε τα πάντα (ή κάνουμε μια καλή αρχή στο μαθάνουμε τα πάντα) γύρω από τους πολλές φορές αόρατους στο γυμνό μάτι μικροοργανισμούς με τους οποίους συμβιώνουμε.

O μικρός μαχητής

Ενα βιβλίο για τη δημιουργία του ανθρώπου και την εξέλιξη του εμβρύο από τη στιγμή της σύλληψης ως και μετά τη γέννησή του. Ενα βιβλίο για τους μικρούς εκείνους μαχητές της ζωής, που με δυσκολία κατάφεραν να γατζωθούν από τα τοιχώματα της μήτρας, να βρουν ένα ασφαλές σημείο και να μεγαλώσουν, ώσπου να γίνουν μωρά και να βγουν στον κόσμο.