Ενα τρίγωνο στη χώρα των κύκλων

Συγγραφέας: Γιώργος Σακελλαρίδης

Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια

Εκδόσεις: Διάπλαση

Χρονιά έκδοσης: 2016

Ηλικίες: 3+

 

Ο Γιώργος Σακελλαρίδης είναι γνωστός για την ευαισθησία του σε θέματα ρατσισμού. Ενας δάσκαλος που μπαίνει καθημερινά σε τάξεις με παιδιά έχει πολύ υλικό να διδάξει και άλλο τόσο να διδαχτεί. Μέσα από την επαφή του με τα παιδιά και για τα παιδιά, δημιουργεί μικρές, όμορφες ιστορίες για σοβαρά θέματα, όπως η διαφορετικότητα, η ξενοφοβία και ο ρατσισμός. Οπως και στο προηγούμενο βιβλίο του (Μήλα γύρω-γύρω στη μέση πορτοκάλι), έτσι κι εδώ ο κ. Σακελλαρίδης γράφει ένα τραγούδι (υπάρχει στο CD που συνοδεύει την έκδοση) για το να είσαι διαφορετικός και ως εκ τούτου μη αποδεκτός! Ενα τρίγωνο λοιπόν φτάνει στην χώρα των κύκλων και όλοι τον αντιμετωπίζουν με καχυποψία και μίσος, επειδή δεν είναι ίδιος με εκείνους. Μόνο όταν ένα κυκλάκι κάνει την αρχή και δείξει την αλήθεια, θα ανοίξουν τα μάτια όλων και να δουν πως το να είσαι διαφορετικός δεν σημαίνει απαραίτητα και κάτι κακό. Η εικονογράφηση της Ναταλίας Καπατσούλια δίνει ζωή στα κυκλάκια, τα τρίγωνα και τα άλλα σχήματα και μετατρέπει σε εικόνα τους στίχους του τραγουδιού.

Save

Save

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Λύκοι στο χιόνι

Η Φιο και η μητέρα της ζουν ολομόναχες στα δάση της Ρωσίας, με μόνη συντροφιά τους λύκους τους. Όταν ο Ρωσικός Στρατός τις απειλεί με δολοφονική εχθρότητα και αρπάζουν τη μητέρα της, η Φιο και οι λύκοι της δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να το σκάσουν. Στην πορεία τους προς την Αγία Πετρούπολη μια ομάδα παιδιών που συνεχώς μεγαλώνει ενώνεται μαζί τους.

Μικρή βιβλιοθήκη για νεαρά ανήσυχα πνεύματα

Μία νέα σειρά με βιβλία γνώσεων, ένα πολύτιμο εγκυκλοπαιδικό εργαλείο με την εγγύηση του Oxford University Press. Ειδικοί σε κάθε επιστημονικό πεδίο γράφουν με τρόπο κατανοητό που εισάγει τα παιδιά σε κάθε θέμα μέσα σε λίγες σελίδες.

Εκεί έξω στο διάστημα για 24 ώρες

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι είναι ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ΔΔΣ) και πώς είναι η ζωή των ανθρώπων εκεί; Πώς κάνουν μπάνιο και πλένουν τα δόντια τους οι αστροναύτες, αφού το νερό αντί να ‘τρέχει’ αιωρείται; Τι τρώνε στο διάστημα και πώς πάνε τουαλέτα; Αλλά, γιατί υπάρχει ο ΔΔΣ; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα απαντώνται μέσα από τις 60 σελίδες αυτού του εντυπωσιακού παιδικού βιβλίου γνώσεων.