Φίλοι στον λόφο

filoi-lofo

Συγγραφέας: Linda Sarah

Εικονογράφος: Benji Davies

Aπόδοση: Αντώνης Παπαθεοδούλου

Εκδόσεις: Ίκαρος

Χρονιά έκδοσης: 2016

Ηλικίες: 3+

 

Ο Μπέρτ και ο Εθο είναι οι καλύτεροι φίλοι. Κάθε μέρα παίρνουν τα μεγάλα τους χαρτόκουτα και ανεβαίνουν στον λόφο. Παίζουν συνέχεια μαζί, μεταμορφώνουν τα κουτιά τους σε καράβια ή κτίρια ή καταφύγια ή διαστημόπλοια. Παίζουν, τρέχουν, γελούν, μιλάνε, σιωπούν. Είναι μαζί. Οι δυo τους. Μέχρι που στην παρέα ζητάει να μπει ο Σου, ένα αγόρι που βρίσκει το κουράγιο και το θάρρος να τους ζητήσει να παίξει κι εκείνος μαζί τους. Μπορούν οι δύο να γίνουν τρεις; Μπορεί ο Μπερτ να αποδεχτεί πως αν ο Εθο θέλει να παίξει και με τον Σου, δεν σημαίνει πως σταμάτησε να τον αγαπάει και να τον θέλει για φίλο του; Μπορούν οι δύο να γίνουν τρείς;

Η Linda Sarah γράφει μια συγκινητική ιστορία για το θέμα της φιλίας στην ευαίσθητη αυτή ηλικία και μαζί με τον εικονογράφο Benji Davis δημιουργούν ένα πολύ όμορφο παραμύθι που μιλάει κατευθείαν στην καρδιά των παιδιών.

 

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Λύκοι στο χιόνι

Η Φιο και η μητέρα της ζουν ολομόναχες στα δάση της Ρωσίας, με μόνη συντροφιά τους λύκους τους. Όταν ο Ρωσικός Στρατός τις απειλεί με δολοφονική εχθρότητα και αρπάζουν τη μητέρα της, η Φιο και οι λύκοι της δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να το σκάσουν. Στην πορεία τους προς την Αγία Πετρούπολη μια ομάδα παιδιών που συνεχώς μεγαλώνει ενώνεται μαζί τους.

Μικρή βιβλιοθήκη για νεαρά ανήσυχα πνεύματα

Μία νέα σειρά με βιβλία γνώσεων, ένα πολύτιμο εγκυκλοπαιδικό εργαλείο με την εγγύηση του Oxford University Press. Ειδικοί σε κάθε επιστημονικό πεδίο γράφουν με τρόπο κατανοητό που εισάγει τα παιδιά σε κάθε θέμα μέσα σε λίγες σελίδες.

Εκεί έξω στο διάστημα για 24 ώρες

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι είναι ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ΔΔΣ) και πώς είναι η ζωή των ανθρώπων εκεί; Πώς κάνουν μπάνιο και πλένουν τα δόντια τους οι αστροναύτες, αφού το νερό αντί να ‘τρέχει’ αιωρείται; Τι τρώνε στο διάστημα και πώς πάνε τουαλέτα; Αλλά, γιατί υπάρχει ο ΔΔΣ; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα απαντώνται μέσα από τις 60 σελίδες αυτού του εντυπωσιακού παιδικού βιβλίου γνώσεων.