Φίλοι στον λόφο

filoi-lofo

Συγγραφέας: Linda Sarah

Εικονογράφος: Benji Davies

Aπόδοση: Αντώνης Παπαθεοδούλου

Εκδόσεις: Ίκαρος

Χρονιά έκδοσης: 2016

Ηλικίες: 3+

 

Ο Μπέρτ και ο Εθο είναι οι καλύτεροι φίλοι. Κάθε μέρα παίρνουν τα μεγάλα τους χαρτόκουτα και ανεβαίνουν στον λόφο. Παίζουν συνέχεια μαζί, μεταμορφώνουν τα κουτιά τους σε καράβια ή κτίρια ή καταφύγια ή διαστημόπλοια. Παίζουν, τρέχουν, γελούν, μιλάνε, σιωπούν. Είναι μαζί. Οι δυo τους. Μέχρι που στην παρέα ζητάει να μπει ο Σου, ένα αγόρι που βρίσκει το κουράγιο και το θάρρος να τους ζητήσει να παίξει κι εκείνος μαζί τους. Μπορούν οι δύο να γίνουν τρεις; Μπορεί ο Μπερτ να αποδεχτεί πως αν ο Εθο θέλει να παίξει και με τον Σου, δεν σημαίνει πως σταμάτησε να τον αγαπάει και να τον θέλει για φίλο του; Μπορούν οι δύο να γίνουν τρείς;

Η Linda Sarah γράφει μια συγκινητική ιστορία για το θέμα της φιλίας στην ευαίσθητη αυτή ηλικία και μαζί με τον εικονογράφο Benji Davis δημιουργούν ένα πολύ όμορφο παραμύθι που μιλάει κατευθείαν στην καρδιά των παιδιών.

 

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Προδημοσίευση: Το μεσαιωνικό κάστρο και οι γίγαντες του Ουρανού

Από το Μαχνάταν, στη Ρουμανία και από εκεί στη μακρινή Ιαπωνία, για να γυρίσουμε στη γειτονιά μας, στην Ιταλία και να κάνουμε μια στάση στη Γαλλία, με αφορμή το νέο βιβλίο της σειράς “Οι Κατάσκοποι της Γεωγραφίας”. Το έκτο βιβλίο με τίτλο “Το μεσαιωνικό κάστρο και οι γίγαντες του Ουρανού” είναι γραμμένο από την Άννα Κοντολέων και εικονογραφημένο, όπως όλα της σειράς, από τη Λίλα Καλογερή.

Χάθηκα

Στο εξώφυλλο του βιβλίου μια πολική αρκούδα στέκεται κάτω από τεράστιους ουρανοξύστες, που προοπτικά φεύγουν για να σμίξουν στον ουρανό, και κοιτάει επίμονα έναν χάρτη της μεγαλούπολης, κάτω από τον τίτλο «Χάθηκα».

Τα καλύτερα παιδικά βιβλία του 2023

Κάθε χρόνο η “Κόκκινη Αλεπού” ανακοινώνει τη λίστα με τα βιβλία που ξεχώρισε, με εκδόσεις από όλες τις κατηγορίες του παιδικού. Για το 2023 ξεχωρίσαμε 24 βιβλία, από ολες τις κατηγορίες του παιδικού βιβλίου: εικονογραφημένο, παιδικό, εφηβικό-νεανικό, γνώσεων.