Γκρρρρ! Μια ιστορία για τη φιλία

Συγγραφέας: Rob Biddulphgrrrr

Εικονογράφηση: Rob Biddulph

Μετάφραση: Στέλιος Ρουμελιώτης

Εκδότης: Παπαδόπουλος

Χρονιά έκδοσης: 2016

Ηλικίες: 3+

Ο Φρεντ η καφέ αρκούδα και δεν έχει φίλους. Το μόνο που τον νοιάζει είναι να βγαίνει κάθε φορά πρώτος στον διαγωνισμό για τον Καλύτερο Αρκούδο στο δάσος! Προπονείται κάθε μέρα και περηφανεύεται για το μεγαλύτερό του ταλέντο: το γκρρρρ του! Εχει τον μεγαλύτερο βρυχηθμό σε όλο το δάσος. Αποκλείται να χάσει. Ωσπου μια μέρα φτάνει στο δάσος ο Μπόρις, μια πολύ μεγαλύτερη αρκούδα που θέλει κι αυτός να νικήσει στον διαγωνισμό. Οταν φτάνει η μεγάλη μέρα, ο Φρεντ συνειδητοποιεί πως έχει χάσει τον βρυχηθμό του! Ω, συμφορά! Τότε θα βρεθεί μπροστά του ο Ευγένιος, μια κουκουβάγια όνομα και πράγμα, που θα τον βοηθήσει μαζί με τα άλλα ζώα του δάσους να βρυχηθεί όσο πιό δυνατά μπορεί. Μέχρι που όλοι μαζί ανακαλύπτουν πως κάτι κακό έχει κάνει τελικά ο Μπόρις… Μια ιστορία για την φιλία, την αναγνώριση του λάθους και τη συγχώρεση, δωσμένη με ένα πολύ γλυκό τρόπο από τον Rob Biddulph.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Προδημοσίευση: Το μεσαιωνικό κάστρο και οι γίγαντες του Ουρανού

Από το Μαχνάταν, στη Ρουμανία και από εκεί στη μακρινή Ιαπωνία, για να γυρίσουμε στη γειτονιά μας, στην Ιταλία και να κάνουμε μια στάση στη Γαλλία, με αφορμή το νέο βιβλίο της σειράς “Οι Κατάσκοποι της Γεωγραφίας”. Το έκτο βιβλίο με τίτλο “Το μεσαιωνικό κάστρο και οι γίγαντες του Ουρανού” είναι γραμμένο από την Άννα Κοντολέων και εικονογραφημένο, όπως όλα της σειράς, από τη Λίλα Καλογερή.

Χάθηκα

Στο εξώφυλλο του βιβλίου μια πολική αρκούδα στέκεται κάτω από τεράστιους ουρανοξύστες, που προοπτικά φεύγουν για να σμίξουν στον ουρανό, και κοιτάει επίμονα έναν χάρτη της μεγαλούπολης, κάτω από τον τίτλο «Χάθηκα».

Τα καλύτερα παιδικά βιβλία του 2023

Κάθε χρόνο η “Κόκκινη Αλεπού” ανακοινώνει τη λίστα με τα βιβλία που ξεχώρισε, με εκδόσεις από όλες τις κατηγορίες του παιδικού. Για το 2023 ξεχωρίσαμε 24 βιβλία, από ολες τις κατηγορίες του παιδικού βιβλίου: εικονογραφημένο, παιδικό, εφηβικό-νεανικό, γνώσεων.