Γράμματα στο έλατο κρυμμένα

Συγγραφέας: Κατρίνα Τσάνταλη
Εικονογράφος: Μαρία Παγκάλου (Little Miss Grumpy)
Εκδόσεις: Διόπτρα
Χρονιά έκδοσης: 2021
Ηλικίες: 5+

Η Νίνα κοίταζε απογοητευμένη το έλατο στο πάτωμα του σαλονιού. Ήταν το πιο μικρό, το πιο κοντό και το πιο άσχημο χριστουγεννιάτικο δέντρο που είχε δει ποτέ. Σκεφτόταν πως όσα στολίδια και αν του έβαζε, αυτό δεν θα ομόρφαινε με τίποτα. Ψάχνοντας όμως στα κλαδιά, βρήκε ένα γράμμα κλεισμένο με βουλοκέρι και με σφραγίδα από τον Βόρειο Πόλο. Τι περίεργο!

Το γράμμα αυτό, που ως τώρα δεν το είχε παρατηρήσει, περιείχε οδηγίες πώς να φτιάξει μόνη της γιορτινά και πολύ ιδιαίτερα μαγικά στολίδια. Την επόμενη μέρα βρήκε και άλλο ένα γράμμα και μετά ένα τρίτο. Μέρα με τη μέρα η μικρή πρωταγωνίστρια της ιστορία της Κατρίνας Τσάνταλη ανακάλυπτε την πραγματική μαγεία των Χριστουγέννων και το μυστικό για μια νέα, ευτυχισμένη χρονιά.

Η Κατρίνα Τσάνταλη στο βιβλίο Γράμματα στο έλατο κρυμμένα γράφει μια πολύ γλυκιά ιστορία για τη μαγεία των Χριστουγέννων, τη σημασία των δώρων και το πραγματικό νόημα της ευτυχίας μέσα από το δόσιμο.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Προδημοσίευση: Το μεσαιωνικό κάστρο και οι γίγαντες του Ουρανού

Από το Μαχνάταν, στη Ρουμανία και από εκεί στη μακρινή Ιαπωνία, για να γυρίσουμε στη γειτονιά μας, στην Ιταλία και να κάνουμε μια στάση στη Γαλλία, με αφορμή το νέο βιβλίο της σειράς “Οι Κατάσκοποι της Γεωγραφίας”. Το έκτο βιβλίο με τίτλο “Το μεσαιωνικό κάστρο και οι γίγαντες του Ουρανού” είναι γραμμένο από την Άννα Κοντολέων και εικονογραφημένο, όπως όλα της σειράς, από τη Λίλα Καλογερή.

Χάθηκα

Στο εξώφυλλο του βιβλίου μια πολική αρκούδα στέκεται κάτω από τεράστιους ουρανοξύστες, που προοπτικά φεύγουν για να σμίξουν στον ουρανό, και κοιτάει επίμονα έναν χάρτη της μεγαλούπολης, κάτω από τον τίτλο «Χάθηκα».

Τα καλύτερα παιδικά βιβλία του 2023

Κάθε χρόνο η “Κόκκινη Αλεπού” ανακοινώνει τη λίστα με τα βιβλία που ξεχώρισε, με εκδόσεις από όλες τις κατηγορίες του παιδικού. Για το 2023 ξεχωρίσαμε 24 βιβλία, από ολες τις κατηγορίες του παιδικού βιβλίου: εικονογραφημένο, παιδικό, εφηβικό-νεανικό, γνώσεων.