Γράμματα στο έλατο κρυμμένα

Συγγραφέας: Κατρίνα Τσάνταλη
Εικονογράφος: Μαρία Παγκάλου (Little Miss Grumpy)
Εκδόσεις: Διόπτρα
Χρονιά έκδοσης: 2021
Ηλικίες: 5+

Η Νίνα κοίταζε απογοητευμένη το έλατο στο πάτωμα του σαλονιού. Ήταν το πιο μικρό, το πιο κοντό και το πιο άσχημο χριστουγεννιάτικο δέντρο που είχε δει ποτέ. Σκεφτόταν πως όσα στολίδια και αν του έβαζε, αυτό δεν θα ομόρφαινε με τίποτα. Ψάχνοντας όμως στα κλαδιά, βρήκε ένα γράμμα κλεισμένο με βουλοκέρι και με σφραγίδα από τον Βόρειο Πόλο. Τι περίεργο!

Το γράμμα αυτό, που ως τώρα δεν το είχε παρατηρήσει, περιείχε οδηγίες πώς να φτιάξει μόνη της γιορτινά και πολύ ιδιαίτερα μαγικά στολίδια. Την επόμενη μέρα βρήκε και άλλο ένα γράμμα και μετά ένα τρίτο. Μέρα με τη μέρα η μικρή πρωταγωνίστρια της ιστορία της Κατρίνας Τσάνταλη ανακάλυπτε την πραγματική μαγεία των Χριστουγέννων και το μυστικό για μια νέα, ευτυχισμένη χρονιά.

Η Κατρίνα Τσάνταλη στο βιβλίο Γράμματα στο έλατο κρυμμένα γράφει μια πολύ γλυκιά ιστορία για τη μαγεία των Χριστουγέννων, τη σημασία των δώρων και το πραγματικό νόημα της ευτυχίας μέσα από το δόσιμο.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Ούτε στο όνειρό σας!

Συγγραφέας-εικονογράφος: Beatrice AlemangaΜετάφραση: Φίλιππος ΜανδηλαράςΕκδόσεις: ΠατάκηΧρονιά έκδοσης: 2023Ηλικίες: 3+, 5+ Το αιώνιο πρόβλημα με τα παιδιά και τα σχολεία: κανένα

Σειρά: Γιατί ξεχώρισα

Από τις εκδόσεις Διόπτρα μας έρχεται μια νέα σειρά χαρτονένιων βιβλίων, που απευθύνονται σε μικρά σε ηλικία παιδιά και περιλαμβάνουν μικρές βιογραφίες σπουδαίων ανθρώπων, που με το έργο τους άλλαξαν τον κόσμο.