Η Αλεπουδίτσα και η μπλε βαλίτσα

alepouditsa

Συγγραφέας: Ευαγγελία Στάθη

Εικονογράφηση: Απόστολος Καραστεργίου

Εκδόσεις: Πατάκης

Χρονιά έκδοσης: 2016

Ηλικίες: 3+

 

Μία κόκκινη μικρή αλεπουδίτσα έχασε την καλή της την μπλε τη βαλίτσα! Συμφορά, έχασε και τα αρώματα που είχε μέσα. Μα ποιός να την πήρε άραγε; Μήπως η Κίσσα που ό,τι γυαλίζει της “γυαλίζει”; Ή μήπως ο Ασβός που την ήθελε για τα αρώματα που έκρυβε μέσα, για να… κρύψει τη μωρωδιά του; Α, όχι, σίγουρα θα την πήρε η Νυφίτσα! Η Αλεπού καλεί τα ζώα του δάσους σε έκτακτο συμβούλιο για να αποφανθεί μαζί με τη σοφή Κουκουβάγια ποιός είναι ο δράστης. Μήπως όμως τελικά, η μικρή και χαριτωμένη αλεπουδίτσα κατηγορεί άδικα τους φίλους της;

Η Ευαγγελία Στάθη έγραψε μια πολύ όμορφη ιστορία, γεμάτη μηνύματα για το πώς είναι καλό πρώτα να σκεφτόμαστε πριν αρχίσουμε να κατηγορούμε τους φίλους μας, για κάτι που δεν έχουν κάνει και πόσο σημαντικό είναι να βρίσκουμε όλοι μαζί λύσεις.

Στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου υπάρχει κι ένα πολύ χρήσιμο σημείωμα από τον Κλινικό Ψυχολόγο, Ανδρέα Αρματά προς τους γονείς και τους παιδαγωγούς για την ευκολία με την οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί το ψέμα και η κατηγορία, αλλά και τρόποι με τους οποίους μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά.

Save

Save

Save

Save

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Πάρα πολλά γουρουνάκια και ένας μόνο λύκος

Αν σας αρέσουν τα παραμύθια, τότε σίγουρα θα προτιμάτε να μην τελειώνουν στο άψε σβήσε. Ένα παραμύθι θέλει αστείους ήρωες, ενδιαφέρον, λεπτομέρειες και σασπένς! Όλοι γνωρίζουμε την ιστορία του λύκου με τα τρία γουρουνάκια. Πόσες όμως παραλλαγές έχουμε ήδη διαβάσει και πόσες ακόμα μπορούμε να φανταστούμε;

Η Χόλι γεμίζει το κόκκινο σακίδιο

Η Χόλι είναι ένα μικρό πιγκουινάκι που μένει μαζί με τους γονείς και το υπόλοιπο σμήνος κάπου στον Νότιο Πόλο. Απολαμβάνει το παιχνίδι στο χιόνι, τα φρέσκα, λαχταριστά ψαράκια και τις βραδινές συναντήσεις με τους υπόλοιπους πιγκουίνους. Μια μέρα ο μπαμπάς της θα της ανακοινώσει ότι η θάλασσα δεν έχει πλέον πολλά ψάρια και θα χρειαστεί να ταξιδέψει μακριά για να μπορέσει να βρει φαγητό για όλους.