Η Αλεπουδίτσα και η μπλε βαλίτσα

alepouditsa

Συγγραφέας: Ευαγγελία Στάθη

Εικονογράφηση: Απόστολος Καραστεργίου

Εκδόσεις: Πατάκης

Χρονιά έκδοσης: 2016

Ηλικίες: 3+

 

Μία κόκκινη μικρή αλεπουδίτσα έχασε την καλή της την μπλε τη βαλίτσα! Συμφορά, έχασε και τα αρώματα που είχε μέσα. Μα ποιός να την πήρε άραγε; Μήπως η Κίσσα που ό,τι γυαλίζει της “γυαλίζει”; Ή μήπως ο Ασβός που την ήθελε για τα αρώματα που έκρυβε μέσα, για να… κρύψει τη μωρωδιά του; Α, όχι, σίγουρα θα την πήρε η Νυφίτσα! Η Αλεπού καλεί τα ζώα του δάσους σε έκτακτο συμβούλιο για να αποφανθεί μαζί με τη σοφή Κουκουβάγια ποιός είναι ο δράστης. Μήπως όμως τελικά, η μικρή και χαριτωμένη αλεπουδίτσα κατηγορεί άδικα τους φίλους της;

Η Ευαγγελία Στάθη έγραψε μια πολύ όμορφη ιστορία, γεμάτη μηνύματα για το πώς είναι καλό πρώτα να σκεφτόμαστε πριν αρχίσουμε να κατηγορούμε τους φίλους μας, για κάτι που δεν έχουν κάνει και πόσο σημαντικό είναι να βρίσκουμε όλοι μαζί λύσεις.

Στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου υπάρχει κι ένα πολύ χρήσιμο σημείωμα από τον Κλινικό Ψυχολόγο, Ανδρέα Αρματά προς τους γονείς και τους παιδαγωγούς για την ευκολία με την οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί το ψέμα και η κατηγορία, αλλά και τρόποι με τους οποίους μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά.

Save

Save

Save

Save

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Το βιβλίο του μικροσκοπίου

Με το διάβασμα αυτού του βιβλίου ετοιμαστείτε για αναζήτηση μικροσκοπίου! Στις περίπου 60 σελίδες του μαθαίνουμε τα μέρη και την αρχή λειτουργίας του μικροσκοπίου και στη συνέχεια το χρησιμοποιούμε για να εξερευνήσουμε τον μικρόκοσμο του σπιτιού, των φυτών, των ζώων, του ανθρώπινου σώματος και του εδάφους.

Θα παίζουμε;

Το “Θα παίξουμε;” είναι μια ιστορία για μικρά παιδιά (κατά τη γνώμη μου, ακόμα και για προσχολικής ηλικίας) και για τη σχέση τους με την τεχνολογία, σε αντιδιαστολή με τη συμμετοχή τους στην πραγματική ζωή. Τον Πέδρο προσκαλούν σε παιχνίδι η αδελφή του, οι γονείς του, οι συμμαθητές, η γιαγιά και ο παππούς του, αλλά μάταια… ή μήπως τελικά όχι;

Όλα για την περίοδο

Έχουμε άλλωστε τόσα βιβλία γνώσεων για το ανθρώπινο σώμα, γιατί όχι και ένα για αυτό που αφορά κάτι παραπάνω από τον μισό πληθυσμό του πλανήτη; Και ναι, μπορεί η έμμηνος ρύση να αποτελεί ακόμα και σήμερα ταμπού σε πολλές χώρες, ακόμα και στην ελληνική επαρχία, όμως στην εποχή της τεχνολογίας και της ανεμπόδιστης πρόσβασης στις πληροφορίες, ότι δεν υπήρχε ως σήμερα στα ελληνικά ένα βιβλίο για το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο βρίσκαμε μόνο ως κεφάλαιο ή ως αναφορά σε βιβλία γνώσεων για τη σεξουαλικότητα, είναι αδιανότητο.