Η Άνια και η Μάγισσα του χιονιού

Συγγραφέας: Linda Sunderland
Εικονογράφηση: Daniel Egneus
Μετάφραση: Μυρσίνη Γκανά
Εκδόσεις: Μάρτης
Χρονιά έκδοσης: 2020
Ηλικίες: 5+

Η Άνια ζει με τον πατέρα της και τη μητέρα της στον Κήπο του Χιονιού. Περνάει τις μέρες της κάνοντας κούνια από τα κλαριά των ελάτων και μιλάει με τα κοράκια στη γλώσσα τους. Την πρώτη μέρα της Ανοιξης, η μητέρα της φεύγει – όπως κάθε χρόνο – για να μαζέψει κάτι λουλούδια που φυτρώνουν στον παγετώνα και το βράδυ λάμπουν σαν ζαφείρια. Μαζί της πηγαίνουν και τα κοράκια για να τη συντροφεύσουν, αφήνοντας πίσω την Ανια και τον πατέρα της. Περιμένοντας τη μητέρα της να επιστρέψει, το μικρό κορίτσι αποκοιμιέται· στον ύπνο της όμως βλέπει ένα πολύ περίεργο όνειρο κι αμέσως μόλις ξυπνάει οι φόβοι της επιβεβαιώνονται από το ένα κοράκι που επιστρέφει από τον παγετώνα πληγωμένο. Η μητέρα της είχε φυλακιστεί από τη Μάγισσα του Χιονιού. Πατέρας και κόρη θα ξεκινήσουν παρέα με το πληγωμένο κοράκι να βρουν τη γυναίκα. Στην πορεία θα ανακαλύψουν πως κάτι άσχημο συμβαίνει στον παγετώνα και η μητέρα της Ανιας δεν είναι η μόνη που έχει φυλακιστεί.

Η ιστορία της Linda Sunderland έχει όλα τα στοιχεία των κλασικών παραμυθιών: την κρυφή μαγική δύναμη, τη Μάγισσα του Χιονιού που κλέβει ζωές, τα ζώα που μιλάνε, το καλό που στο τέλος νικάει το κακό. Η ιστορία δεν θα ήταν όμως αυτή που είναι αν δεν συμπληρωνόταν από την εικονογράφηση του Daniel Egneus. Ο καλλιτέχνης προσδίδει στο κείμενο την απαραίτητη ατμόσφαιρα, μεταμορφώνοντάς το σε ένα εκπληκτικό σύγχρονο παραμύθι. Μια ιστορία δυνατή, που ακουμπάει πάνω στη Βασίλισσα του Χιονιού, το κλασικό παραμύθι του Hans Christian Andersen, με γλώσσα περιγραφική, πλούσια και μαγευτικές εικόνες, ένα πρώτης τάξεως παραμύθι για την ομορφιά και τη σκληρότητα του Χειμώνα, την αγάπη, την οικογένεια, την περιπέτεια. Αναζητήστε το!

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Λύκοι στο χιόνι

Η Φιο και η μητέρα της ζουν ολομόναχες στα δάση της Ρωσίας, με μόνη συντροφιά τους λύκους τους. Όταν ο Ρωσικός Στρατός τις απειλεί με δολοφονική εχθρότητα και αρπάζουν τη μητέρα της, η Φιο και οι λύκοι της δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να το σκάσουν. Στην πορεία τους προς την Αγία Πετρούπολη μια ομάδα παιδιών που συνεχώς μεγαλώνει ενώνεται μαζί τους.

Μικρή βιβλιοθήκη για νεαρά ανήσυχα πνεύματα

Μία νέα σειρά με βιβλία γνώσεων, ένα πολύτιμο εγκυκλοπαιδικό εργαλείο με την εγγύηση του Oxford University Press. Ειδικοί σε κάθε επιστημονικό πεδίο γράφουν με τρόπο κατανοητό που εισάγει τα παιδιά σε κάθε θέμα μέσα σε λίγες σελίδες.

Εκεί έξω στο διάστημα για 24 ώρες

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι είναι ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ΔΔΣ) και πώς είναι η ζωή των ανθρώπων εκεί; Πώς κάνουν μπάνιο και πλένουν τα δόντια τους οι αστροναύτες, αφού το νερό αντί να ‘τρέχει’ αιωρείται; Τι τρώνε στο διάστημα και πώς πάνε τουαλέτα; Αλλά, γιατί υπάρχει ο ΔΔΣ; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα απαντώνται μέσα από τις 60 σελίδες αυτού του εντυπωσιακού παιδικού βιβλίου γνώσεων.