Η Άνια και η Μάγισσα του χιονιού

Συγγραφέας: Linda Sunderland
Εικονογράφηση: Daniel Egneus
Μετάφραση: Μυρσίνη Γκανά
Εκδόσεις: Μάρτης
Χρονιά έκδοσης: 2020
Ηλικίες: 5+

Η Άνια ζει με τον πατέρα της και τη μητέρα της στον Κήπο του Χιονιού. Περνάει τις μέρες της κάνοντας κούνια από τα κλαριά των ελάτων και μιλάει με τα κοράκια στη γλώσσα τους. Την πρώτη μέρα της Ανοιξης, η μητέρα της φεύγει – όπως κάθε χρόνο – για να μαζέψει κάτι λουλούδια που φυτρώνουν στον παγετώνα και το βράδυ λάμπουν σαν ζαφείρια. Μαζί της πηγαίνουν και τα κοράκια για να τη συντροφεύσουν, αφήνοντας πίσω την Ανια και τον πατέρα της. Περιμένοντας τη μητέρα της να επιστρέψει, το μικρό κορίτσι αποκοιμιέται· στον ύπνο της όμως βλέπει ένα πολύ περίεργο όνειρο κι αμέσως μόλις ξυπνάει οι φόβοι της επιβεβαιώνονται από το ένα κοράκι που επιστρέφει από τον παγετώνα πληγωμένο. Η μητέρα της είχε φυλακιστεί από τη Μάγισσα του Χιονιού. Πατέρας και κόρη θα ξεκινήσουν παρέα με το πληγωμένο κοράκι να βρουν τη γυναίκα. Στην πορεία θα ανακαλύψουν πως κάτι άσχημο συμβαίνει στον παγετώνα και η μητέρα της Ανιας δεν είναι η μόνη που έχει φυλακιστεί.

Η ιστορία της Linda Sunderland έχει όλα τα στοιχεία των κλασικών παραμυθιών: την κρυφή μαγική δύναμη, τη Μάγισσα του Χιονιού που κλέβει ζωές, τα ζώα που μιλάνε, το καλό που στο τέλος νικάει το κακό. Η ιστορία δεν θα ήταν όμως αυτή που είναι αν δεν συμπληρωνόταν από την εικονογράφηση του Daniel Egneus. Ο καλλιτέχνης προσδίδει στο κείμενο την απαραίτητη ατμόσφαιρα, μεταμορφώνοντάς το σε ένα εκπληκτικό σύγχρονο παραμύθι. Μια ιστορία δυνατή, που ακουμπάει πάνω στη Βασίλισσα του Χιονιού, το κλασικό παραμύθι του Hans Christian Andersen, με γλώσσα περιγραφική, πλούσια και μαγευτικές εικόνες, ένα πρώτης τάξεως παραμύθι για την ομορφιά και τη σκληρότητα του Χειμώνα, την αγάπη, την οικογένεια, την περιπέτεια. Αναζητήστε το!

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Ο πόλεμος

Η επικαιρότητα φέρνει συνεχώς στο προσκήνιο τη λέξη «πόλεμος». Εμείς οι μεγάλοι στο άκουσμά της κατακλυζόμαστε από εικόνες φρίκης, συναισθήματα φόβου και απελπισίας, κορμιά και ψυχές καταρρακωμένες από το τέρας αυτής της καταστροφής. Μοιραία, λοιπόν, εγείρει την περιέργεια των παιδιών και ρωτάνε «τι είναι ο πόλεμος;»

Μεγάλα μεγάλα συναισθήματα

Τα μεγάλα συναισθήματα των μικρών παιδιών είναι το αντικείμενο του βιβλίου «Μεγάλα μεγάλα συναισθήματα» . Όποιος δεν έχει έρθει αντιμέτωπος με ένα τετράχρονο που κλαίει γοερά γιατί έχασε το παιχνίδι του, δεν μπορεί να κατανοήσει τι σημαίνουν μεγάλα συναισθήματα μικρών παιδιών.

Πώς να καλλιεργήσεις μονόκερους

Ένα κοριτσάκι ψάχνει δώρο για τη γιαγιά του. Αγαπά πολύ τα φυτά, επομένως η Σάρα ψάχνει για ένα πολύ ιδιαίτερο φυτό για τα γενέθλιά της. Ποιο καλύτερο μέρος να το βρει, από τον Ανθόκηπο με τα μαγικά φυτά;