Η φίλη μας η Ρόζη και ο παιδικός σταθμός

rozi2

Κείμενα – εικονογράφηση: Jannie Ho

Απόδοση: Φίλιππος Μανδηλαράς

Εκδόσεις: Ικαρος

Χρονιά έκδοσης: 2016

Ηλικίες: 3+ (με επίβλεψη), 5+

 

Η Jannie Ho είναι γνωστή για τα βιβλία προσχολικής ηλικίας που σχεδιάζει. Ολα τους έχουν κάτι το ιδίαιτερο και προσελκύουν πάντα το ενδιαφέρον των παιδιών. Αυτή τη φορά, η Ho καταπιάνεται με ένα βιβλίο δραστηριοτήτων για παιδιά 3 ως 6 ετών. Πρωταγωνίστρια της ιστορίας είναι η Ρόζη η λαγουδίνα, που είναι δασκάλα στον παιδικό σταθμό. Κάθε πρωί υποδέχεται τους μικρούς της μαθητές στην τάξη και μαζί περνούν ατελείωτες ώρες δημιουργίας και χαράς. Σήμερα η Ρόζη όμως θα χρειαστεί τη βοήθειά σου: θα την βοηθήσεις να υποδεχτεί τα παιδιά στην τάξη, να φτιάξει το καινούργιο παρουσιολόγιο, να πάει τα παιδιά στην τουαλέτα, να τα απασχολήσει με διάφορες δραστηριότητες, να τα βάλει να φάνε και να πάνε βόλτα στο μουσείο;

Στις 52 σελίδες του βιβλίου τα παιδιά θα βρουν πολλές διαφορετικές και πάνω από όλα διασκεδαστικές δραστηριότητες που θα τα βοηθήσουν να περάσουν δημιουργικά τον χρόνο τους: τρισδιάστατες αποσπώμενες φιγούρες για να φτιάξουν τον δικό τους παιδικό σταθμό, περισσότερα από 175 αυτοκόλλητα για να κολλήσουν, σελίδες που μπορούν να ζωγραφίσουν, ασκήσεις παρατηρητικότητας και πολλά άλλα.

Το διαφορετικό με το βιβλίο αυτό είναι πως δεν προτείνει απλώς δραστηριότητες για να περάσει ευχάριστα η ώρα. Διηγείται μια ιστορία που απαιτεί τη συμμετοχή των παιδιών για να ολοκληρωθεί και τα βοηθάει παράλληλα να οξύνουν την παρατηρητικότητά τους, την κριτική τους σκέψη και την φαντασία τους.

 

  • Στην ίδια σειρά κυκλοφορούν ακόμα τα βιβλία:

Η φίλη μας η Ρόζη και το πάρτι έκπληξη

Η φίλη μας η Ρόζη και ο χιονισμένος χειμώνας

 

 

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Λύκοι στο χιόνι

Η Φιο και η μητέρα της ζουν ολομόναχες στα δάση της Ρωσίας, με μόνη συντροφιά τους λύκους τους. Όταν ο Ρωσικός Στρατός τις απειλεί με δολοφονική εχθρότητα και αρπάζουν τη μητέρα της, η Φιο και οι λύκοι της δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να το σκάσουν. Στην πορεία τους προς την Αγία Πετρούπολη μια ομάδα παιδιών που συνεχώς μεγαλώνει ενώνεται μαζί τους.

Μικρή βιβλιοθήκη για νεαρά ανήσυχα πνεύματα

Μία νέα σειρά με βιβλία γνώσεων, ένα πολύτιμο εγκυκλοπαιδικό εργαλείο με την εγγύηση του Oxford University Press. Ειδικοί σε κάθε επιστημονικό πεδίο γράφουν με τρόπο κατανοητό που εισάγει τα παιδιά σε κάθε θέμα μέσα σε λίγες σελίδες.

Εκεί έξω στο διάστημα για 24 ώρες

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι είναι ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ΔΔΣ) και πώς είναι η ζωή των ανθρώπων εκεί; Πώς κάνουν μπάνιο και πλένουν τα δόντια τους οι αστροναύτες, αφού το νερό αντί να ‘τρέχει’ αιωρείται; Τι τρώνε στο διάστημα και πώς πάνε τουαλέτα; Αλλά, γιατί υπάρχει ο ΔΔΣ; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα απαντώνται μέσα από τις 60 σελίδες αυτού του εντυπωσιακού παιδικού βιβλίου γνώσεων.