Η φίλη μας η Ρόζη και ο παιδικός σταθμός

rozi2

Κείμενα – εικονογράφηση: Jannie Ho

Απόδοση: Φίλιππος Μανδηλαράς

Εκδόσεις: Ικαρος

Χρονιά έκδοσης: 2016

Ηλικίες: 3+ (με επίβλεψη), 5+

 

Η Jannie Ho είναι γνωστή για τα βιβλία προσχολικής ηλικίας που σχεδιάζει. Ολα τους έχουν κάτι το ιδίαιτερο και προσελκύουν πάντα το ενδιαφέρον των παιδιών. Αυτή τη φορά, η Ho καταπιάνεται με ένα βιβλίο δραστηριοτήτων για παιδιά 3 ως 6 ετών. Πρωταγωνίστρια της ιστορίας είναι η Ρόζη η λαγουδίνα, που είναι δασκάλα στον παιδικό σταθμό. Κάθε πρωί υποδέχεται τους μικρούς της μαθητές στην τάξη και μαζί περνούν ατελείωτες ώρες δημιουργίας και χαράς. Σήμερα η Ρόζη όμως θα χρειαστεί τη βοήθειά σου: θα την βοηθήσεις να υποδεχτεί τα παιδιά στην τάξη, να φτιάξει το καινούργιο παρουσιολόγιο, να πάει τα παιδιά στην τουαλέτα, να τα απασχολήσει με διάφορες δραστηριότητες, να τα βάλει να φάνε και να πάνε βόλτα στο μουσείο;

Στις 52 σελίδες του βιβλίου τα παιδιά θα βρουν πολλές διαφορετικές και πάνω από όλα διασκεδαστικές δραστηριότητες που θα τα βοηθήσουν να περάσουν δημιουργικά τον χρόνο τους: τρισδιάστατες αποσπώμενες φιγούρες για να φτιάξουν τον δικό τους παιδικό σταθμό, περισσότερα από 175 αυτοκόλλητα για να κολλήσουν, σελίδες που μπορούν να ζωγραφίσουν, ασκήσεις παρατηρητικότητας και πολλά άλλα.

Το διαφορετικό με το βιβλίο αυτό είναι πως δεν προτείνει απλώς δραστηριότητες για να περάσει ευχάριστα η ώρα. Διηγείται μια ιστορία που απαιτεί τη συμμετοχή των παιδιών για να ολοκληρωθεί και τα βοηθάει παράλληλα να οξύνουν την παρατηρητικότητά τους, την κριτική τους σκέψη και την φαντασία τους.

 

  • Στην ίδια σειρά κυκλοφορούν ακόμα τα βιβλία:

Η φίλη μας η Ρόζη και το πάρτι έκπληξη

Η φίλη μας η Ρόζη και ο χιονισμένος χειμώνας

 

 

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Ο πόλεμος

Η επικαιρότητα φέρνει συνεχώς στο προσκήνιο τη λέξη «πόλεμος». Εμείς οι μεγάλοι στο άκουσμά της κατακλυζόμαστε από εικόνες φρίκης, συναισθήματα φόβου και απελπισίας, κορμιά και ψυχές καταρρακωμένες από το τέρας αυτής της καταστροφής. Μοιραία, λοιπόν, εγείρει την περιέργεια των παιδιών και ρωτάνε «τι είναι ο πόλεμος;»

Μεγάλα μεγάλα συναισθήματα

Τα μεγάλα συναισθήματα των μικρών παιδιών είναι το αντικείμενο του βιβλίου «Μεγάλα μεγάλα συναισθήματα» . Όποιος δεν έχει έρθει αντιμέτωπος με ένα τετράχρονο που κλαίει γοερά γιατί έχασε το παιχνίδι του, δεν μπορεί να κατανοήσει τι σημαίνουν μεγάλα συναισθήματα μικρών παιδιών.

Πώς να καλλιεργήσεις μονόκερους

Ένα κοριτσάκι ψάχνει δώρο για τη γιαγιά του. Αγαπά πολύ τα φυτά, επομένως η Σάρα ψάχνει για ένα πολύ ιδιαίτερο φυτό για τα γενέθλιά της. Ποιο καλύτερο μέρος να το βρει, από τον Ανθόκηπο με τα μαγικά φυτά;