Οι Φύτουλες: Το αιώνιο θύμα

fitoules

Συγγραφέας: Μάικλ Φράι

Εικονογράφηση: Μάικλ Φράι

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος

Χρονιά έκδοσης: 2014

Ηλικίες: 9+

 

To θέμα της ενδοσχολικής βίας απασχολεί τον κωμίστα Μάικλ Φράι και στα δύο του βιβλία της σειράς (Το αιώνιο θύμα και Καμία ανοχή). Ο Νικ, η Μόλι και ο Καρλ, τρία παιδιά που οι συμμαθητές τους χλευάζουν για διαφορετικούς λόγους τον καθένα, ενώνουν τις δυνάμεις τους απέναντι στα πειράγματα (που πλησιάζουν στα όρια του σχολικού εκφοβισμού) και μαζί τα ξεπερνάνε. Και τα δύο βιβλία είναι γραμμένα σε πολύ απλή γλώσσα, με πολλές δόσεις χιούμορ και πολλά σκίτσα. Στο Αιώνιο Θύμα κάποιος έχωσε τον Νικ στο ντουλάπι του σχολείου. Πάλι. Δεν πειράζει όμως. Τα ντουλάπια του σχολείου έχουν περισσότερο χώρο απ’ ό,τι θα νόμιζε κανείς. Ειδικά όταν είσαι το πιο κοντό παιδί του πλανήτη και γι’ αυτό μπορεί να σε χώνει στο ντουλάπι σου ο Ρόι, ο φόβος κι ο τρόμος του σχολείου: επειδή χωράς. Η σχολική σύμβουλος λέει πως ο Ρόι έχει «θεματάκια». Το μόνο θεματάκι που βλέπει ο Νικ είναι πως ο Ρόι είναι ένα μεταλλαγμένο τρολ. Οι φίλοι του Νικ, η Μόλι και ο Καρλ πιστεύουν πως το τρολ πρέπει να κατατροπωθεί. Μαζί σχηματίζουν, μια ακτύπητη ομάδα, τους Φύτουλες.

Save

Save

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Τρώγεται η ενσυναίσθηση;

Τι είναι τελικά αυτή η ενσυναίσθηση που ακούμε συνεχώς; Μήπως είναι ένας ακόμα γλωσσοδέτης σαν αυτούς που μαθαίνουμε στο σχολείο; Μπορείς να την αγγίξεις; Μήπως τρώγεται; Άραγε μυρίζει ωραία; Ή μήπως τελικά είναι ο τρόπος να μπορείς να μπαίνεις στα παπούτσια του άλλου και να νιώθεις έστω και λίγο αυτό που εκείνος μπορεί να νιώθει;

StrangerKids: 24 ώρες χωρίς γονείς

Μετά την επιτυχημένη σειρά βιβλίων Λέσχη Μυστηρίου Σέργουφ Χολμς, οι εκδόσεις Διόπτρα μας φέρνουν στα ελληνικά τη νέα σειρά βιβλίων του Ισπανού συγγραφέα Isaac Palmiola, Stranger Kids. Το πρώτο βιβλίο της σειράς με τίτλο 24 ώρες χωρίς γονείς, είναι μια ξεκαρδιστική περιπέτεια μιας παρέας παιδιών που καλούνται να περάσουν ένα εικοσιτετράωρο χωρίς τους γονείς τους.

Δημοκρατία!

Ο Philip Bunting επιστρέφει με το βιβλίο του «Δημοκρατία!». Την ορίζει, αναλύει τα χαρακτηριστικά της, αναγνωρίζει την αρχή και την ιστορία της ως σήμερα και εξηγεί με ποιους μηχανισμούς διατηρείται και διασφαλίζεται στη ζωή μας.