Οι Φύτουλες: Το αιώνιο θύμα

fitoules

Συγγραφέας: Μάικλ Φράι

Εικονογράφηση: Μάικλ Φράι

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος

Χρονιά έκδοσης: 2014

Ηλικίες: 9+

 

To θέμα της ενδοσχολικής βίας απασχολεί τον κωμίστα Μάικλ Φράι και στα δύο του βιβλία της σειράς (Το αιώνιο θύμα και Καμία ανοχή). Ο Νικ, η Μόλι και ο Καρλ, τρία παιδιά που οι συμμαθητές τους χλευάζουν για διαφορετικούς λόγους τον καθένα, ενώνουν τις δυνάμεις τους απέναντι στα πειράγματα (που πλησιάζουν στα όρια του σχολικού εκφοβισμού) και μαζί τα ξεπερνάνε. Και τα δύο βιβλία είναι γραμμένα σε πολύ απλή γλώσσα, με πολλές δόσεις χιούμορ και πολλά σκίτσα. Στο Αιώνιο Θύμα κάποιος έχωσε τον Νικ στο ντουλάπι του σχολείου. Πάλι. Δεν πειράζει όμως. Τα ντουλάπια του σχολείου έχουν περισσότερο χώρο απ’ ό,τι θα νόμιζε κανείς. Ειδικά όταν είσαι το πιο κοντό παιδί του πλανήτη και γι’ αυτό μπορεί να σε χώνει στο ντουλάπι σου ο Ρόι, ο φόβος κι ο τρόμος του σχολείου: επειδή χωράς. Η σχολική σύμβουλος λέει πως ο Ρόι έχει «θεματάκια». Το μόνο θεματάκι που βλέπει ο Νικ είναι πως ο Ρόι είναι ένα μεταλλαγμένο τρολ. Οι φίλοι του Νικ, η Μόλι και ο Καρλ πιστεύουν πως το τρολ πρέπει να κατατροπωθεί. Μαζί σχηματίζουν, μια ακτύπητη ομάδα, τους Φύτουλες.

Save

Save

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Το βιβλίο του μικροσκοπίου

Με το διάβασμα αυτού του βιβλίου ετοιμαστείτε για αναζήτηση μικροσκοπίου! Στις περίπου 60 σελίδες του μαθαίνουμε τα μέρη και την αρχή λειτουργίας του μικροσκοπίου και στη συνέχεια το χρησιμοποιούμε για να εξερευνήσουμε τον μικρόκοσμο του σπιτιού, των φυτών, των ζώων, του ανθρώπινου σώματος και του εδάφους.

Θα παίζουμε;

Το “Θα παίξουμε;” είναι μια ιστορία για μικρά παιδιά (κατά τη γνώμη μου, ακόμα και για προσχολικής ηλικίας) και για τη σχέση τους με την τεχνολογία, σε αντιδιαστολή με τη συμμετοχή τους στην πραγματική ζωή. Τον Πέδρο προσκαλούν σε παιχνίδι η αδελφή του, οι γονείς του, οι συμμαθητές, η γιαγιά και ο παππούς του, αλλά μάταια… ή μήπως τελικά όχι;

Όλα για την περίοδο

Έχουμε άλλωστε τόσα βιβλία γνώσεων για το ανθρώπινο σώμα, γιατί όχι και ένα για αυτό που αφορά κάτι παραπάνω από τον μισό πληθυσμό του πλανήτη; Και ναι, μπορεί η έμμηνος ρύση να αποτελεί ακόμα και σήμερα ταμπού σε πολλές χώρες, ακόμα και στην ελληνική επαρχία, όμως στην εποχή της τεχνολογίας και της ανεμπόδιστης πρόσβασης στις πληροφορίες, ότι δεν υπήρχε ως σήμερα στα ελληνικά ένα βιβλίο για το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο βρίσκαμε μόνο ως κεφάλαιο ή ως αναφορά σε βιβλία γνώσεων για τη σεξουαλικότητα, είναι αδιανότητο.