Η Γεωγραφία είναι πολύ κουλ: Ακτίβιτι μπουκ για παιδιά

Από ποια σημεία του κόσμου μάς ήρθαν τα υλικά της χωριάτικης σαλάτας; Γιατί δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι το ίδιο χρώμα δέρματος; Ποια είναι η μεγαλύτερη οροσειρά του κόσμου κάτω από τη θάλασσα και ποια τα μεγαλύτερα ποτάμια; Πώς δημιουργούνται τα ηφαιστειογενή νησιά και ποια είναι η μεγαλύτερη έρημος του κόσμου; Αυτά είναι μερικά από τα πολλά ερωτήματα που απαντώνται στις σελίδες του νέου βιβλίου γεωγραφίας και δραστηριοτήτων για παιδιά «Ακτίβιτι Μπουκ για παιδιά».

Από την online κοινότητα «Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ», που έχει στο Facebook περισσότερα από 280.000 μέλη, έρχεται ένα πολύχρωμο βιβλίο για μικρούς γεωγραφόφιλους, γεμάτο παιχνίδια, ασκήσεις και πολλή γνώση. Το «Ακτίβιτι Μπουκ για παιδιά» περιέχει ιστορίες, κουίζ, ζωγραφιές και κρυπτόλεξα, αντιστοιχίσεις και «σωστό ή λάθος» που βοηθούν τα παιδιά να ανακαλύψουν τον κόσμο μας με έναν εντελώς διαφορετικό, πρωτότυπο και κυρίως ενδιαφέροντα τρόπο, που απαλλάσει τη Γεωγραφία από τον σχολικό διδακτισμό και επαναφέρει τη μαγεία της ανακάλυψης και της γνώσης.

Ενενήντα έξι σελίδες, με ωραίο, χοντρό, ματ χαρτί, πολύχρωμες εικονογραφήσεις από τη Ναταλία Μαυρωτά, με ποικίλες και πάνω από όλα ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, το «Ακτίβιτι Μπουκ για παιδιά» απευθύνεται σε μικρούς στην ηλικία λάτρεις της Γεωγραφίας. Το βιβλίο είναι με τέτοιο τρόπο φτιαγμένο, ώστε να μπορούν να διαβάσουν και να παίξουν παιδιά άνω των 8 ετών, ηλικία κατά την οποία εισάγεται και το ανάλογο μάθημα στα δημοτικά σχολεία (Γ’ τάξη).

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Προδημοσίευση: Το μεσαιωνικό κάστρο και οι γίγαντες του Ουρανού

Από το Μαχνάταν, στη Ρουμανία και από εκεί στη μακρινή Ιαπωνία, για να γυρίσουμε στη γειτονιά μας, στην Ιταλία και να κάνουμε μια στάση στη Γαλλία, με αφορμή το νέο βιβλίο της σειράς “Οι Κατάσκοποι της Γεωγραφίας”. Το έκτο βιβλίο με τίτλο “Το μεσαιωνικό κάστρο και οι γίγαντες του Ουρανού” είναι γραμμένο από την Άννα Κοντολέων και εικονογραφημένο, όπως όλα της σειράς, από τη Λίλα Καλογερή.

Χάθηκα

Στο εξώφυλλο του βιβλίου μια πολική αρκούδα στέκεται κάτω από τεράστιους ουρανοξύστες, που προοπτικά φεύγουν για να σμίξουν στον ουρανό, και κοιτάει επίμονα έναν χάρτη της μεγαλούπολης, κάτω από τον τίτλο «Χάθηκα».

Τα καλύτερα παιδικά βιβλία του 2023

Κάθε χρόνο η “Κόκκινη Αλεπού” ανακοινώνει τη λίστα με τα βιβλία που ξεχώρισε, με εκδόσεις από όλες τις κατηγορίες του παιδικού. Για το 2023 ξεχωρίσαμε 24 βιβλία, από ολες τις κατηγορίες του παιδικού βιβλίου: εικονογραφημένο, παιδικό, εφηβικό-νεανικό, γνώσεων.