Η Γεωγραφία είναι πολύ κουλ: Ακτίβιτι μπουκ για παιδιά

Από ποια σημεία του κόσμου μάς ήρθαν τα υλικά της χωριάτικης σαλάτας; Γιατί δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι το ίδιο χρώμα δέρματος; Ποια είναι η μεγαλύτερη οροσειρά του κόσμου κάτω από τη θάλασσα και ποια τα μεγαλύτερα ποτάμια; Πώς δημιουργούνται τα ηφαιστειογενή νησιά και ποια είναι η μεγαλύτερη έρημος του κόσμου; Αυτά είναι μερικά από τα πολλά ερωτήματα που απαντώνται στις σελίδες του νέου βιβλίου γεωγραφίας και δραστηριοτήτων για παιδιά «Ακτίβιτι Μπουκ για παιδιά».

Από την online κοινότητα «Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ», που έχει στο Facebook περισσότερα από 280.000 μέλη, έρχεται ένα πολύχρωμο βιβλίο για μικρούς γεωγραφόφιλους, γεμάτο παιχνίδια, ασκήσεις και πολλή γνώση. Το «Ακτίβιτι Μπουκ για παιδιά» περιέχει ιστορίες, κουίζ, ζωγραφιές και κρυπτόλεξα, αντιστοιχίσεις και «σωστό ή λάθος» που βοηθούν τα παιδιά να ανακαλύψουν τον κόσμο μας με έναν εντελώς διαφορετικό, πρωτότυπο και κυρίως ενδιαφέροντα τρόπο, που απαλλάσει τη Γεωγραφία από τον σχολικό διδακτισμό και επαναφέρει τη μαγεία της ανακάλυψης και της γνώσης.

Ενενήντα έξι σελίδες, με ωραίο, χοντρό, ματ χαρτί, πολύχρωμες εικονογραφήσεις από τη Ναταλία Μαυρωτά, με ποικίλες και πάνω από όλα ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, το «Ακτίβιτι Μπουκ για παιδιά» απευθύνεται σε μικρούς στην ηλικία λάτρεις της Γεωγραφίας. Το βιβλίο είναι με τέτοιο τρόπο φτιαγμένο, ώστε να μπορούν να διαβάσουν και να παίξουν παιδιά άνω των 8 ετών, ηλικία κατά την οποία εισάγεται και το ανάλογο μάθημα στα δημοτικά σχολεία (Γ’ τάξη).

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Βλέπω τον κόσμο όπως είμαι

Η γη είναι παγωμένη… Ή μάλλον με άμμο καυτή… Ή όχι-όχι, είναι καταπράσινη. Μπα… είναι πλημμυρισμένη με νερό. Τα πλάσματα