Η Ματίλντα και οι βιβλιοπεριπλανητές #1

Συγγραφέας: Anna James
Εικονογράφηση: Paola Escobar
Μετάφραση: Αργυρώ Πιπίνη
Εκδόσεις: Διόπτρα
Χρονιά έκδοσης: 2019
Ηλικίες: 7+ (μεγαλόφωνη ανάγνωση), 9+

Η Ματίλντα είναι ένα 11χρόνο κορίτσι που ζει με τον παππού της και τη γιαγιά της στο σπίτι πίσω από το βιβλιοπωλείο τους, το Πέϊτζις & Σία. Η μαμά της εξαφανίστηκε μυστηριωδώς όταν ήταν μωρό και οι παππούδες της της είπαν πως δεν γνώρισαν ποτέ καλά τον πατέρα της. Το μόνο πράγμα που ξέρει για εκείνον είναι ότι πέθανε νέος. Το κορίτσι λατρεύει το διάβασμα, να περιπλανιέται στους ορόφους του βιβλιοπωλείου των παππούδων της και να κάνει παρέα με τον φίλο της τον Οσκαρ, ένα αγόρι με δυσλεξία που προσπαθεί να βρει τον δρόμο του και τον εαυτό του μέσα από τις ιστορίες που διαβάζει. Μια μέρα η Ματίλντα θα βρεθεί μούρη με μούρη με δύο αγαπημένες της πρωταγωνίστριες από τα βιβλία που λατρεύει: την Αννα από το βιβλίο της Lucy Maud Montgomery Η Αννα των Αγρών και την Αλίκη από την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων του Lewis Carroll. Από εκείνη τη στιγμή και μετά η μικρή βιβλιοφάγος θα αρχίσει να υποπτεύεται ότι κάτι περίεργο συμβαίνει σε έκεινη και στον φιλο της τον Οσκαρ. Μαζί, οι δύο κολλητοί, θα μπουν σε μια μεγάλη περιπέτεια προσπαθώντας να ανακαλύψουν πώς είναι δυνατόν να συναντιούνται με πλασματικά πρόσωπα, να μπαίνουν μέσα στα βιβλία και να περιπλανιούνται και θα ξεσκεπάζουν μια πλεκτάνη πολλών χρόνων.

Η Anna James έγραψε ένα από τα πιο απολαυστικά βιβλία για παιδιά μεγαλύτερων ηλικιών. Ενας συνδυασμός δυνατής περιπέτειας και ύμνου στην απόλαυση της ανάγνωσης. Xορταστικό σε μέγεθος, με διαλόγους και ιστορία που κρατάει το ενδιαφέρον του αναγνώστη αμείωτο από τις πρώτες κιόλας σελίδες, με πολλές αναφορές σε βιβλία κλασικά που όλοι έχουμε αγαπήσει ή έστω γνωρίζουμε τους πρωταγωνιστές τους κι ένα φανταστικό plot twist από τη μέση και μετά του βιβλίου που σε καθηλώνει. Αν έπρεπε να το χαρακτηρίσω με μία μόνο λέξη, αυτή θα ήταν “ΜΑΓΙΚΟ!”. Ιδανικό και για μεγαλόφωνη ανάγνωση σε παιδιά από 6, 7 ετών και άνω. Αναζητήστε το! Το βιβλίο “Η Ματίλντα και οι βιβλιοπεριπλανητές” είναι το πρώτο της σειράς “Βιβλιοπωλείο Πέιτζις & Σια“. Στην Αγγλία κυκλοφορούν ήδη το δεύτερο και το τρίτο.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Βλέπω τον κόσμο όπως είμαι

Η γη είναι παγωμένη… Ή μάλλον με άμμο καυτή… Ή όχι-όχι, είναι καταπράσινη. Μπα… είναι πλημμυρισμένη με νερό. Τα πλάσματα