Είμαι σκέτο παιδί!

Συγγραφέας: Ιωάννα Μπαμπέτα

Εικονογράφηση: Λίλα Καλογερή

Σειρά: Χωρίς σωσίβιο

Εκδόσεις: Πατάκη

Ηλικίες: 7+

 

Ολοι έχουμε πιάσει τον εαυτό μας να λέμε στα παιδιά “είσαι μεγάλος τώρα” (ενώ είναι μόλις 3!) ή “μα, είσαι μωρό ακόμα” (ενώ κοντεύει Γυμνάσιο!). Κι όμως, στα μάτια των γονιών, τα παιδιά τους θα είναι πάντα παιδιά, ακόμα κι αν φτάσουν τα 40! Ομως τα παιδιά δεν μπορούν να αντιληφθούν αυτή τη διαφορά. Τι θα πει είμαι μεγάλος, ενώ ταυτόχρονα είμαι και μωρό; Και πόσες φορές βρίσκονται μπερδεμένα, να κοιτούν με απορία τους γονείς τους; Ο πιτσιρικάς της ιστορίας της Ιωάννας Μπαμπέτα έχει ακριβώς το ίδιο πρόβλημα: είναι μεγάλος άντρας και δεν πρέπει να κλαίει όταν χτυπάει, όπως ακριβώς καταπιέζει τα συναισθήματά του κι ο μπαμπάς του, αλλά είναι μωρό για να μπορεί να πηγαίνει μόνος του στην παιδική χαρά. Το βιβλίο – που απευθύνεται σε παιδιά που ξέρουν ήδη να διαβάζουν – μιλάει για τα αντιφατικά συναισθήματα που δημιούργουνται σε ένα παιδί που μία του συμπεριφέρονται σαν μικρό και μία σαν μεγάλο, ενώ το μόνο που θέλει εκείνο είναι να του συμπεριφέρονται σαν παιδί, να το αγαπούν, να το κατανοούν, να το συμβουλεύουν και να το αφήνουν να κάνει αυτά που θέλει πιο πολύ: να τρώει παγωτά, να παίζει στην παιδική χαρά και να κάνει παρέα με τους φίλους του. Γιατί αυτό σημαίνει να είσαι παιδί.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Προδημοσίευση: Η απίστευτα αποτυχημένη φιλία της Λότι Μπρουκς

Λίγες ώρες πριν κυκλοφορήσει σε όλα τα βιβλιοπωλεία το δεύτερο βιβλίο με πρωταγωνίστρια τη Λότι Μπρουκς, μαθαίνουμε τα πάντα το σχεδόν 12χρονο κορίτσι και απαντάμε στο ερώτημα γιατί τα παιδιά την αγαπούν τόσο πολύ.

Υπάρχει ζωή μέσα στη μύτη σου;

Στο βιβλίο αυτό που κρατάμε στα χέρια μας, με τα φωτεινά, έντονα χρώματα και το μαλακό εξώφυλλο, μαθαίνουμε τα πάντα (ή κάνουμε μια καλή αρχή στο μαθάνουμε τα πάντα) γύρω από τους πολλές φορές αόρατους στο γυμνό μάτι μικροοργανισμούς με τους οποίους συμβιώνουμε.

O μικρός μαχητής

Ενα βιβλίο για τη δημιουργία του ανθρώπου και την εξέλιξη του εμβρύο από τη στιγμή της σύλληψης ως και μετά τη γέννησή του. Ενα βιβλίο για τους μικρούς εκείνους μαχητές της ζωής, που με δυσκολία κατάφεραν να γατζωθούν από τα τοιχώματα της μήτρας, να βρουν ένα ασφαλές σημείο και να μεγαλώσουν, ώσπου να γίνουν μωρά και να βγουν στον κόσμο.