Ήταν ένα μικρό καράβι…

… και άλλα κλασικά παιδικά τραγούδια

από την Παιδική Χορωδία Σπύρου Λάμπρου

Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια

Εκδόσεις: Διάπλαση

Ηλικίες: +1

 

Αυτή η έκδοση είναι ένας θησαυρός, όχι μόνο για τα παιδιά, γιατί έχουν την ευκαιρία να έχουν μαζεμένα σε ένα εξαιρετικά καλαίσθητο βιβλίο όλα αυτά τα κλασικά κομμάτια, αλλά και για τους γονείς – που θυμούνται όλα τα παιδικά τραγούδια με τα οποία μεγάλωσαν. Γιατί -ας μην γελιόμαστε – υπάρχει παιδί που να μην ξέρει το “Ηταν ένα μικρό καράβι” ή το “Βαρκούλα του ψαρά” και το “Δεν περνάς κυρά Μαρία“; Το ιδιαίτερο με αυτό το βιβλίο είναι η εικονογράφηση της Ναταλίας Καπατσούλια που με τα μαγικά της μολύβια έδωσε πρόσωπο σε τόσους ήρωες τραγουδιών και φυσικά το CD που θα βρείτε στο βιβλίο με τα τραγούδια που αγαπήσαμε και αγαπάμε ακόμα τραγουδισμένα από την παιδική χορωδία του Σπύρου Λάμπρου. Στο βιβλίο υπάρχουν οι στίχοι των “Ήταν ένα µικρό καράβι”, “Τι χαρά τι χαρά”, “Η καλή µας αγελάδα”, “∆εν περνάς, κυρα-Μαρία”, “Στη µηλιά τη φορτωµένη”, “Το κουνελάκι”, “Βαρκούλα του ψαρά”, “Ντίλι Ντίλι”, “Η φρεγάτα”, “Ο µπαρµπα-Μπρίλιος”, “Μια ωραία πεταλούδα”, “Χαρωπά τα δυο µου χέρια”, “Ήταν ένας γάιδαρος”.

 

Πάρτε μια ιδέα εδώ:

Save

Save

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Το αγόρι που έφερε το χιόνι

Στην καρδιά μιας μεγάλης πόλης, εκεί που οι κάτοικοί της ζουν και περπατούν βιαστικά, ζει ένα αγοράκι, μαζί με τη μαμά του και τον μπαμπά τους. Για “σπίτι΄” τους έχουν ένα παγκάκι. Όταν όμως το αγόρι βρει ένα βράδυ, εντελώς μαγικά, μια χιονόμπαλα ακριβώς πλάι στο παγκάκι που κοιμάται, όλα θα αρχίσουν να αλλάζουν. Στη χιονόμπαλα μέσα υπάρχει μια πόλη σαν αυτή που βρίσκεται εκείνος, με ενα παγκάκι ακριβώς σαν αυτό που κοιμάται τώρα. Οταν θα την κουνίσει κάτι μαγικό θα έχει συμβεί.

Η Μυρτιά και ο καθρέφτης

Στην «Μυρτιά», που είναι ένα εικονογραφημένο παραμύθι, ζωγραφιές σαν μενταγιόν ζωντανεύουν τις λέξεις που διαλέγει η  Κατερίνα Παούρη για να φτιάξει τον κόσμο της ηρωίδας: αρώματα από τη φωτιά που τριζοβολάει, από τα βιβλία, του τσουκαλιού, της λεβάντας, του χαμομηλιού, του κρόκου, της μυρτιάς μοσχοβολούν στα απάτητα δάση του παραμυθιού.

Ο γάτος που δίδασκε Ζεν

Ο δημιουργός του διεθνούς best seller Το Μεγάλο Πάντα και ο Μικρός Δράκος επιστρέφει στα εκδοτικά πράγματα με μια εικονογραφημένη εξερεύνηση της ζωής και του Ζεν, μια ιστορία ενηλικίωσης για το ταξίδι ενός μεγάλου σε ηλικία γάτου, ο οποίος μοιράζει άπειρη σοφία αλλά και τα μαθήματα που έμαθε στην πορεία.