Kαληνύχτα, πλανήτη

Συγγραφέας – εικονογράφος: Liniers
Μετάφραση: Αντώνης Παπαθεοδούλου
Εκδόσεις: Ίκαρος
Χρονιά έκδοσης: 2021
Ηλικίες: 5+

Υπάρχουν βιβλία που μια ανάγνωση δεν είναι αρκετή. Πρέπει να τα διαβάσεις ξανά και μετά πάλι και πάλι, γιατί κάθε φορά έχουν κάτι νέο να σου πουν. Εντάξει, η αλήθεια είναι πως αυτό μπορεί να συμβεί με όλα τα βιβλία, ωστόσο είναι κάποια που, σχεδόν, το «απαιτούν». Το κορίτσι της ιστορίας του Liniers είναι έτοιμο για ύπνο. Μετά από μια μεγάλη μέρα ήρθε η ώρα να πέσει κουρασμένο στο κρεβάτι και να καληνυχτήσει το λούτρινο παιχνίδι της, τον Πλανήτη. Για κάποιους όμως η νύχτα είναι η καταλληλότερη ώρα για σπουδαίες περιπέτειες και έτσι ο Πλανήτης, ο σκύλος του σπιτιού και ένας ποντικός αποφασίζουν να τις ζήσουν.

Ο Liniers, γνωστός δημιουργός κόμικ, μας δίνει ένα πανέμορφο εικονογραφημένο βιβλίο για παιδιά, το οποίο δεν πρόκειται να αφήσει ασυγκίνητο ακόμα και τον οποιονδήποτε ενήλικα το πιάσει στα χέρια του. Η ιστορία δομείται μέσα σε καρέ όπως ακριβώς συμβαίνει στα κόμικ, ενώ το κείμενο αρκείται στις αναγκαίες στιχομυθίες μεταξύ των πρωταγωνιστών της ιστορίας. Είναι μια ιστορία που χωρίς να περνάει κανένα βαρύγδουπο μήνυμα σε πρώτη ανάγνωση, δημιουργεί μια ατμόσφαιρα που δύσκολα μπορείς να αφήσεις πίσω σου με το κλείσιμο του βιβλίου. Μια ατμόσφαιρα που μεταφέρει κάτι, σχεδόν, μαγικό, κάτι συγκινητικό και «μεγάλο», αποπνέει μια ηρεμία και σε παροτρύνει να αγαπήσεις πραγματικά τη νύχτα και… τα μπισκότα.

Ένα κορίτσι, ένα λούτρινο παιχνίδι, ένας σκύλος, ένας ποντικός, μερικά μπισκότα και το φεγγάρια είναι αρκετά για να δημιουργηθεί μια ιστορία που μπορεί να μιλάει για τα μεγάλα όνειρα, το πάθος, το θάρρος και την φιλία. Ή μπορεί απλά να μιλάει για την νοστιμιά των μπισκότων. Αυτό θα το ανακαλύψετε μόνοι σας!


Η Γεωργία Σουβατζή αγαπάει τα βιβλία και την τέχνη. Δεν θα μπορούσε, λοιπόν, να μην λατρεύει τα παιδικά βιβλία μιας και η κάθε τους σελίδα είναι γεμάτη χρώματα, συναισθήματα και πολλή τέχνη.Τα τελευταία χρόνια δουλεύει ως Υπεύθυνη Επικοινωνίας και ΔημοσίωνΣχέσεων σε διάφορους εκδοτικους οίκους με σκοπό να προωθήσει τα βιβλία στους μικρούς και μεγάλους αναγνώστες.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Προδημοσίευση: Η απίστευτα αποτυχημένη φιλία της Λότι Μπρουκς

Λίγες ώρες πριν κυκλοφορήσει σε όλα τα βιβλιοπωλεία το δεύτερο βιβλίο με πρωταγωνίστρια τη Λότι Μπρουκς, μαθαίνουμε τα πάντα το σχεδόν 12χρονο κορίτσι και απαντάμε στο ερώτημα γιατί τα παιδιά την αγαπούν τόσο πολύ.

Υπάρχει ζωή μέσα στη μύτη σου;

Στο βιβλίο αυτό που κρατάμε στα χέρια μας, με τα φωτεινά, έντονα χρώματα και το μαλακό εξώφυλλο, μαθαίνουμε τα πάντα (ή κάνουμε μια καλή αρχή στο μαθάνουμε τα πάντα) γύρω από τους πολλές φορές αόρατους στο γυμνό μάτι μικροοργανισμούς με τους οποίους συμβιώνουμε.

O μικρός μαχητής

Ενα βιβλίο για τη δημιουργία του ανθρώπου και την εξέλιξη του εμβρύο από τη στιγμή της σύλληψης ως και μετά τη γέννησή του. Ενα βιβλίο για τους μικρούς εκείνους μαχητές της ζωής, που με δυσκολία κατάφεραν να γατζωθούν από τα τοιχώματα της μήτρας, να βρουν ένα ασφαλές σημείο και να μεγαλώσουν, ώσπου να γίνουν μωρά και να βγουν στον κόσμο.