… Κι αν πέσεις, θα σε πιάσω

Συγγραφέας: Mark Sperring
Εικονογράφηση: Layn Marlow
Μετάφραση: Αντώνης Λαμπρινός
Εκδόσεις: Βιβλιοσκόπιο
Χρονιά έκδοσης: 2017
Ηλικίες: 1+, 3+

Είτε μικρός, είτε μεγάλος, όλοι έχουμε ανάγκη από ασφάλεια και κάποιον να μας προστατεύει. Το μικρό αγόρι με το κίτρινο αδιάβροχο και την μεγάλη απόχη που σκύβει από τη βάρκα για να ψαρέψει έχει τη μητέρα του να το προσέχει, και οι δυο τους θα βγουν ασφαλείς στην στεριά όταν ο καπετάνιος, ακολουθώντας ένα λαμπερό αστέρι θα βγάλει τη βάρκα από την καταιγίδα. Το αστέρι όμως ποιος θα το προσέχει;

Ο πολυγραφότατος Mark Sperring και η εικονογράφος Layn Marlow, και οι δύο από τη Μεγάλη Βρετανία, ένωσαν τις καλλιτεχνικές τους υπερδυνάμεις και δημιούργησαν ένα πολύ όμορφο βιβλίο για την αγάπη, τους οικογενειακούς δεσμούς και την ανάγκη που νιώθουμε όλοι μας – μικροί και μεγάλοι – να ξέρουμε πως υπάρχει κάποιος που μας προστατεύει. Το κείμενο λιτό, τόσο ώστε να το κατανοήσει ακόμα και ο πιο μικρός σε ηλικία ακροατής, η εικονογράφηση, όμορφες, σχεδόν διάφανες σε ορισμένα σημεία, ακουαρέλες, συνοδεύουν τις λέξεις και συμπληρώνουν την ιστορία εκεί που δεν υπάρχουν γράμματα για να διαβάσεις. Το αποτέλεσμα θα συγκινήσει τους μεγάλους αναγνώστες και θα κάνει τους μικρούς να αισθανθούν ασφάλεια, αγγίζοντας και τους δύο στην καρδιά: γιατί το μόνο σιγουρο είναι πως υπάρχει εκεί έξω κάποιος να μας προστετεύει.  



ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Το βιβλίο του μικροσκοπίου

Με το διάβασμα αυτού του βιβλίου ετοιμαστείτε για αναζήτηση μικροσκοπίου! Στις περίπου 60 σελίδες του μαθαίνουμε τα μέρη και την αρχή λειτουργίας του μικροσκοπίου και στη συνέχεια το χρησιμοποιούμε για να εξερευνήσουμε τον μικρόκοσμο του σπιτιού, των φυτών, των ζώων, του ανθρώπινου σώματος και του εδάφους.

Θα παίζουμε;

Το “Θα παίξουμε;” είναι μια ιστορία για μικρά παιδιά (κατά τη γνώμη μου, ακόμα και για προσχολικής ηλικίας) και για τη σχέση τους με την τεχνολογία, σε αντιδιαστολή με τη συμμετοχή τους στην πραγματική ζωή. Τον Πέδρο προσκαλούν σε παιχνίδι η αδελφή του, οι γονείς του, οι συμμαθητές, η γιαγιά και ο παππούς του, αλλά μάταια… ή μήπως τελικά όχι;

Όλα για την περίοδο

Έχουμε άλλωστε τόσα βιβλία γνώσεων για το ανθρώπινο σώμα, γιατί όχι και ένα για αυτό που αφορά κάτι παραπάνω από τον μισό πληθυσμό του πλανήτη; Και ναι, μπορεί η έμμηνος ρύση να αποτελεί ακόμα και σήμερα ταμπού σε πολλές χώρες, ακόμα και στην ελληνική επαρχία, όμως στην εποχή της τεχνολογίας και της ανεμπόδιστης πρόσβασης στις πληροφορίες, ότι δεν υπήρχε ως σήμερα στα ελληνικά ένα βιβλίο για το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο βρίσκαμε μόνο ως κεφάλαιο ή ως αναφορά σε βιβλία γνώσεων για τη σεξουαλικότητα, είναι αδιανότητο.