… Κι αν πέσεις, θα σε πιάσω

Συγγραφέας: Mark Sperring
Εικονογράφηση: Layn Marlow
Μετάφραση: Αντώνης Λαμπρινός
Εκδόσεις: Βιβλιοσκόπιο
Χρονιά έκδοσης: 2017
Ηλικίες: 1+, 3+

Είτε μικρός, είτε μεγάλος, όλοι έχουμε ανάγκη από ασφάλεια και κάποιον να μας προστατεύει. Το μικρό αγόρι με το κίτρινο αδιάβροχο και την μεγάλη απόχη που σκύβει από τη βάρκα για να ψαρέψει έχει τη μητέρα του να το προσέχει, και οι δυο τους θα βγουν ασφαλείς στην στεριά όταν ο καπετάνιος, ακολουθώντας ένα λαμπερό αστέρι θα βγάλει τη βάρκα από την καταιγίδα. Το αστέρι όμως ποιος θα το προσέχει;

Ο πολυγραφότατος Mark Sperring και η εικονογράφος Layn Marlow, και οι δύο από τη Μεγάλη Βρετανία, ένωσαν τις καλλιτεχνικές τους υπερδυνάμεις και δημιούργησαν ένα πολύ όμορφο βιβλίο για την αγάπη, τους οικογενειακούς δεσμούς και την ανάγκη που νιώθουμε όλοι μας – μικροί και μεγάλοι – να ξέρουμε πως υπάρχει κάποιος που μας προστατεύει. Το κείμενο λιτό, τόσο ώστε να το κατανοήσει ακόμα και ο πιο μικρός σε ηλικία ακροατής, η εικονογράφηση, όμορφες, σχεδόν διάφανες σε ορισμένα σημεία, ακουαρέλες, συνοδεύουν τις λέξεις και συμπληρώνουν την ιστορία εκεί που δεν υπάρχουν γράμματα για να διαβάσεις. Το αποτέλεσμα θα συγκινήσει τους μεγάλους αναγνώστες και θα κάνει τους μικρούς να αισθανθούν ασφάλεια, αγγίζοντας και τους δύο στην καρδιά: γιατί το μόνο σιγουρο είναι πως υπάρχει εκεί έξω κάποιος να μας προστετεύει.  ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Οι μικροί φιλόσοφοι*

Κάθε βιβλίο περιέχει μικρές ιστορίες δύο ή τριών σελίδων με τις περιπέτειες μιας παρέας ανθρωπόμορφων ζώων. Απλές στιγμές, όπως το μοίρασμα μιας μερίδας πατάτες ή ένας καινούριος φίλος που δε μιλάει τη γλώσσα μας, γίνονται αφορμή για κουβέντα.

Η ιστορία της Τέχνης σε 21 γάτες

Η Nia Gould μας προτείνει μια φρέσκια, διασκεδαστική διαδρομή στην ιστορία της Τέχνης, ακολουθώντας τα ίχνη της γάτας – μοντέλου. Εικοσιένα διαφορετικά κινήματα τέχνης, με τα βασικά χαρακτηριστικά τους και τους αντιπροσωπευτικούς καλλιτέχνες που τα επινόησαν ή τα υπηρέτησαν, αποτυπώνονται επάνω σε γάτες που ποζάρουν αυτάρεσκα και με αυτοπεποίθηση στις σελίδες αυτής της καλαίσθητης έκδοσης.

Η Τζούλια και ο καρχαρίας

Μια ολιγόμηνη μετακόμιση σε ένα παλιό φάρο φέρνει αντιμέτωπο ένα δεκάχρονο κορίτσι, τη Τζούλια και τους γονείς της, με σωρεία αλλεπάλληλων προκλήσεων. Η Κίραν Μίλγουντ Χέργκρεϊ πραγματεύεται δύσκολα θέματα που αφορούν τη σχέση με την οικογένεια, τους φίλους, τον εκφοβισμό, την ψυχική ασθένεια. Το δεκάχρονο κορίτσι καλείται να διεκδικήσει καινούργιες φιλίες, να υπερασπιστεί φίλους που πέφτουν θύματα εκφοβισμού, να αντιμετωπίσει τα δικά της τραύματα και κυρίως να διαχειριστεί την ψυχική ασθένεια της μητέρας της.