Κική και Μπόμπος

Συγγραφέας – εικονογράφος: Yasmeen Ismail

Απόδοση: Μαρία Ζουράρη

Εκδόσεις: Ικαρος

Χρονιά έκδοσης: 2017

Ηλικίες: 3+

 

Η Κική και ο Μπόμπος είναι δύο αχώριστοι φίλοι. Περνούν τις ώρες τους μαζί, παίζοντας και εξερευνώντας τον κόσμο που ζουν. H γάτα- η Κική – και ένας σκύλος – ο Μπόμπος – ήρθαν και στην Ελλάδα για να μοιραστούν με τα παιδιά τις διασκεδαστικές ιστορίες τους. Στη σειρά βιβλίων θα βρείτε το Μια ηλιόλουστη μέρα, με την Κική και τον Μπόμπο να ξεκινούν για να κάνουν μπάνιο στη θάλασσα και το Σούπερ έκπληξη, όπου ο Μπόμπος ετοιμάζει το πάρτι έκπληξη της Κικής, ενώ η Κική νομίζει πως είναι τα γενέθλια του φίλου της. Τα βιβλία είναι ιδανικά για παιδιά προσχολικής ηλικίας, παιδιά του προπρονηπίου και του προνηπίου, αλλά μπορούν εύκολα να διασκεδάσουν και παιδάκια μικρότερης ηλικίας. Oι ιστορίες τους είναι απλές και διασκεδαστικές, ενώ στις σελίδες των βιβλίων υπάρχουν πολλά αναδιπλούμενα παραθυράκια που βοηθούν την εξέλιξη της ιστορίας και αφήνουν το παιδί να πάρει μέρος σε αυτή.

 

Save

Save

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Προδημοσίευση: Το μεσαιωνικό κάστρο και οι γίγαντες του Ουρανού

Από το Μαχνάταν, στη Ρουμανία και από εκεί στη μακρινή Ιαπωνία, για να γυρίσουμε στη γειτονιά μας, στην Ιταλία και να κάνουμε μια στάση στη Γαλλία, με αφορμή το νέο βιβλίο της σειράς “Οι Κατάσκοποι της Γεωγραφίας”. Το έκτο βιβλίο με τίτλο “Το μεσαιωνικό κάστρο και οι γίγαντες του Ουρανού” είναι γραμμένο από την Άννα Κοντολέων και εικονογραφημένο, όπως όλα της σειράς, από τη Λίλα Καλογερή.

Χάθηκα

Στο εξώφυλλο του βιβλίου μια πολική αρκούδα στέκεται κάτω από τεράστιους ουρανοξύστες, που προοπτικά φεύγουν για να σμίξουν στον ουρανό, και κοιτάει επίμονα έναν χάρτη της μεγαλούπολης, κάτω από τον τίτλο «Χάθηκα».

Τα καλύτερα παιδικά βιβλία του 2023

Κάθε χρόνο η “Κόκκινη Αλεπού” ανακοινώνει τη λίστα με τα βιβλία που ξεχώρισε, με εκδόσεις από όλες τις κατηγορίες του παιδικού. Για το 2023 ξεχωρίσαμε 24 βιβλία, από ολες τις κατηγορίες του παιδικού βιβλίου: εικονογραφημένο, παιδικό, εφηβικό-νεανικό, γνώσεων.