Λέσχη Μυστηρίου Σέργουφ Χολμς: η σειρά

Συγγραφέας: Isaac Palmiola
Εικονογράφος: Nuria Aparicio
Μετάφραση: Τιτίνα Σπερελάκη
Εκδόσεις:  Διόπτρα
Ηλικίες: 7+, 9+

Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε 10, αλλά 18 βιβλία περιλαμβάνει η πολύ επιτυχημένη σειρά βιβλίων μυστηρίου για παιδιά Λέσχη Μυστηρίου Σέργουφ Χολμς του Ισπανού συγγραφέα Isaac Palmiola και της εικονογράφου Nuria Aparicio. Δύο παιδιά, ένα κορίτσι και ένα αγόρι, μαζί με ένα πανέξυπνο σκυλάκι παγκ και μια γάτα, μεταμορφώνονται σε ατρόμητους ντετέκτιβ και είναι έτοιμοι να ξεδιαλύνουν μυστήρια!

Η Τζούλια είναι ατρόμητη, λέει πάντα αυτό που σκέφτεται και είναι τόσο πειστική που μπορεί να πουλήσει ψυγείο σε Εσκιμώο! Λατρεύει τα αστυνομικά μυθιστορήματα και παθιάζεται με τις επικίνδυνες υποθέσεις. Ο Ντίεγκο είναι ιδιοφυΐα στους υπολογιστές και την τεχνολογία. Γνωρίζει πώς να χειρίζεται τάμπλετ, κινητά και υπολογιστές, ενώ το χειρότερό του είναι το πρωινό ξύπνημα και η εξ’αχγιστείας αδερφή του! Ο Δόκτωρ Γάτσον δεν είναι αυτό που νομίζατε. Είναι μια γάτα τόσο νωχελική που οι τεμπέλικες αρκούδες μοιάζουν υπερκινητικές δίπλα του. Τα μεγάλα του πάθη είναι το φαΐ και ο ύπνος και έχει τη μαγική ικανότητα να μιλάει με τα αφεντικά του, όπως και ο Σέργουφ, που είναι σκύλος και μπορεί παρόλ’ αυτά να αντιλαμβάνεται τα ανθρώπινα συναισθήματα. Οι τέσσερίς τους ενώνουν τις δυνάμεις τους και τις ικανότητές τους και αναλαμβάνουν να λύσουν εξαιρετικά δύσκολα μυστήρια!

Ο Ντίεγκο, η Τζούλια, ο Δόκτωρ Γάτσον και ο Σέργουφ έχουν ζήσει φανταστικές περιπέτειες κι έχουν λύσει τρομερά μυστήρια. Η σειρά μυστηρίου για παιδιά «Λέσχη Μυστηρίου Σέργουφ Χολμς» αποτελείται από συνολικά 18 βιβλία, με το πιο πρόσφατο να είναι το «Φώτα, κάμερα… έρευνα!», που κυκλοφόρησε στα ελληνικά τον Σεπτέμβριο. Τα βασικά χαρακτηριστικά των βιβλίων αυτών κι αυτά που τα κάνουν τόσο αγαπητά στα παιδιά-αναγνώστες είναι οι γεμάτες μυστήριο και αγωνία περιπέτειες και φυσικά το απίστευτο χιούμορ, αλλά και η κομίστικη εικονογράφηση της Aparicio. Τα βιβλία έχουν μεταφραστεί σε δεκάδες γλώσσες κι έχουν πουλήσει εκατοντάδες αντίτυπα.

Τη μετάφραση στα ελληνικά έχει κάνει η Τιτίνα Σπερελάκη και όλη η σειρά κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διόπτρα. Ιδανικά για αναγνώστες από 7 ετών και άνω.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Ένα γράμμα

Μια τρυφερή ιστορία για τη μεταμορφωτική δύναμη του «Σ’ αγαπώ», τρυφερές καληνύχτες και πολλές συζητήσεις με μικρά παιδιά.