Μαθαίνω τα πάντα (η σειρά)

Συγγραφείς: Anna Claybourne, Mike Goldsmith, Jen Green, Clive Gifford, Anita Ganeri, Cath Senker, Susie Hodge
Εικονογράφοι: Wesley Robbins, Melvyn Evans, Essi Kimpimaki
Mετάφραση: Τατιάνα Γαλάτουλα
Εκδόσεις: Διόπτρα
Χρονιές έκδοσης: 2020, 2021
Ηλικίες: 7+


Μια πολύ ενδιαφέρουσα σειρά βιβλίων γνώσεων που ασχολείται με διάφορα θέματα με μια ιδιατέρη προσέγγιση, απευθυνόμενη σε παιδιά ηλικίας 8 ετών και άνω είναι η σειρά «Μαθαίνω τα Πάντα». Δέκα διαφορετικά βιβλία, με σχετικά μικρό μέγεθος, σκληρό εξώφυλλο και ιδιαίτερες εικονογραφήσεις, αποτελούν ιδανική επιλογή για φιλοπερίεργους αναγνώστες που θέλουν τα μάθουν τα πάντα τώρα!

Η σειρά εξετάζει συναρπαστικά θέματα όπως το διάστημα, η Αρχαία Αίγυπτος, η επιστήμη και η θεωρία, οι ωκεανοί, οι εφευρέσεις, ο ανθρώπινος εγκέφαλος, το ανθρώπινο σώμα, η Τέχνη, για να αναφέρουμε μερικά από αυτά. Μέσα στις σελίδες τους αναφέρονται τριάντα διαφορετικά θέματα που άπτονται της θεματολογίας του κάθε βιβλίου. Κείμενα μικρά και κατανοητά, που προσφέρουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, διανθισμένα από εικονογραφήσεις που όχι μόνο διακοσμούν αλλά και εμπλουτίζουν με νέες γνώσεις.

H σειρά «Μαθαίνω τα πάντα» αποτελεί μια καινοτόμα ιδέα, καθώς ακολουθεί μια επαναστατική προσέγγιση συγκεκριμένων θεμάτων που φαίνεται να ενδιαφέρουν τα παιδιά, αλλά ίσως δεν εξηγούνται όπως θα έπρεπε μέσα στις σχολικές αίθουσες. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Ο πόλεμος

Η επικαιρότητα φέρνει συνεχώς στο προσκήνιο τη λέξη «πόλεμος». Εμείς οι μεγάλοι στο άκουσμά της κατακλυζόμαστε από εικόνες φρίκης, συναισθήματα φόβου και απελπισίας, κορμιά και ψυχές καταρρακωμένες από το τέρας αυτής της καταστροφής. Μοιραία, λοιπόν, εγείρει την περιέργεια των παιδιών και ρωτάνε «τι είναι ο πόλεμος;»

Μεγάλα μεγάλα συναισθήματα

Τα μεγάλα συναισθήματα των μικρών παιδιών είναι το αντικείμενο του βιβλίου «Μεγάλα μεγάλα συναισθήματα» . Όποιος δεν έχει έρθει αντιμέτωπος με ένα τετράχρονο που κλαίει γοερά γιατί έχασε το παιχνίδι του, δεν μπορεί να κατανοήσει τι σημαίνουν μεγάλα συναισθήματα μικρών παιδιών.

Πώς να καλλιεργήσεις μονόκερους

Ένα κοριτσάκι ψάχνει δώρο για τη γιαγιά του. Αγαπά πολύ τα φυτά, επομένως η Σάρα ψάχνει για ένα πολύ ιδιαίτερο φυτό για τα γενέθλιά της. Ποιο καλύτερο μέρος να το βρει, από τον Ανθόκηπο με τα μαγικά φυτά;