Μαθαίνω τα πάντα (η σειρά)

Συγγραφείς: Anna Claybourne, Mike Goldsmith, Jen Green, Clive Gifford, Anita Ganeri, Cath Senker, Susie Hodge
Εικονογράφοι: Wesley Robbins, Melvyn Evans, Essi Kimpimaki
Mετάφραση: Τατιάνα Γαλάτουλα
Εκδόσεις: Διόπτρα
Χρονιές έκδοσης: 2020, 2021
Ηλικίες: 7+


Μια πολύ ενδιαφέρουσα σειρά βιβλίων γνώσεων που ασχολείται με διάφορα θέματα με μια ιδιατέρη προσέγγιση, απευθυνόμενη σε παιδιά ηλικίας 8 ετών και άνω είναι η σειρά «Μαθαίνω τα Πάντα». Δέκα διαφορετικά βιβλία, με σχετικά μικρό μέγεθος, σκληρό εξώφυλλο και ιδιαίτερες εικονογραφήσεις, αποτελούν ιδανική επιλογή για φιλοπερίεργους αναγνώστες που θέλουν τα μάθουν τα πάντα τώρα!

Η σειρά εξετάζει συναρπαστικά θέματα όπως το διάστημα, η Αρχαία Αίγυπτος, η επιστήμη και η θεωρία, οι ωκεανοί, οι εφευρέσεις, ο ανθρώπινος εγκέφαλος, το ανθρώπινο σώμα, η Τέχνη, για να αναφέρουμε μερικά από αυτά. Μέσα στις σελίδες τους αναφέρονται τριάντα διαφορετικά θέματα που άπτονται της θεματολογίας του κάθε βιβλίου. Κείμενα μικρά και κατανοητά, που προσφέρουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, διανθισμένα από εικονογραφήσεις που όχι μόνο διακοσμούν αλλά και εμπλουτίζουν με νέες γνώσεις.

H σειρά «Μαθαίνω τα πάντα» αποτελεί μια καινοτόμα ιδέα, καθώς ακολουθεί μια επαναστατική προσέγγιση συγκεκριμένων θεμάτων που φαίνεται να ενδιαφέρουν τα παιδιά, αλλά ίσως δεν εξηγούνται όπως θα έπρεπε μέσα στις σχολικές αίθουσες. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Ούτε στο όνειρό σας!

Συγγραφέας-εικονογράφος: Beatrice AlemangaΜετάφραση: Φίλιππος ΜανδηλαράςΕκδόσεις: ΠατάκηΧρονιά έκδοσης: 2023Ηλικίες: 3+, 5+ Το αιώνιο πρόβλημα με τα παιδιά και τα σχολεία: κανένα

Σειρά: Γιατί ξεχώρισα

Από τις εκδόσεις Διόπτρα μας έρχεται μια νέα σειρά χαρτονένιων βιβλίων, που απευθύνονται σε μικρά σε ηλικία παιδιά και περιλαμβάνουν μικρές βιογραφίες σπουδαίων ανθρώπων, που με το έργο τους άλλαξαν τον κόσμο.