Μεγαλόφωνη ανάγνωση στο σπίτι

Είστε γονείς; Διαβάστε στα παιδιά σας κάθε μέρα κι ένα μικρό κεφάλαιο ή μερικές σελίδες. Βρείτε μια γωνιά στο σπίτι που να σας αρέσει, κάντε την ζεστή και λίγο σκοτεινή, δημιουργήστε ακόμα κι ένα μικρό φρούριο από σεντόνια και μαξιλάρια, πάρτε το βιβλίο που διαλέξατε και μια κουβέρτα και αρχίστε την ανάγνωση. ΔΥΝΑΤΑ! Βάλτε στο παιχνίδι και τα πιο μικρά ή πιο μεγάλα αδέρφια. Διαβάστε βιβλία που θα διαλέξετε μαζί με τα παιδιά σας ή που θα σας προτείνουν εκείνα. Μη φοβάστε την επανάληψη. Ειδικά τα μικρά σε ηλικία παιδιά λατρεύουν να ακούν ξανά και ξανά την ίδια ιστορία. Θα εκπλαγείτε όταν συνειδητοποιήσετε ότι το παιδί, ακόμα κι αν δεν μπορεί να διαβάσει, έχει απομνημονεύσει την ιστορία και τη «διαβάζει» μόνο του καθώς γυρνάει τις σελίδες του βιβλίου. Μη φοβάστε να δοκιμάσετε λογοτεχνικά είδη που μπορεί να ξενίσουν τα παιδιά, όπως η ποίηση ή ακόμα και να τους διαβάσετε τα επιστημονικά περιοδικά που μπορεί να ενδιαφέρουν εσάς ή τα πολιτιστικά άρθρα που έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες. Μην περιορίζετε τη μεγαλόφωνη ανάγνωση μόνο στα βιβλία! Βγείτε έξω από τα όρια.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

«Όποιο κι αν είναι το πρόβλημα, η λύση είναι η Βιβλιοθήκη»

Αρκετές φορές αυτές τις δύο ημέρες σκέφτηκα πως «όποιο κι αν είναι το πρόβλημα, η λύση είναι η Βιβλιοθήκη»… αρκεί η Βιβλιοθήκη να είναι μέρος μιας πολιτικής, εκπαιδευτικής και όχι μόνο, να είναι στελεχωμένη με τους κατάλληλους ανθρώπους, να είναι ανοιχτή και ευέλικτη, να είναι βιώσιμη.

Το βίντεο της εκδήλωσης για το Διαβάζω Δυνατά 2024

Το Σάββατο 2 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στο βιβλιοπωλείο Koukoubook στην Καλλιθέα η κεντρική εκδήλωση του “Διαβάζω Δυνατά”, της καμπάνιας του ηλεκτρονικού περιοδικού “Κόκκινη Αλεπού” για τις μεγαλόφωνες αναγνώσεις και τη μαγεία που κρύβουν, η οποία βιντεοσκοπήθηκε και μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω.