Μια παρέλαση από ζωάκια

Κείμενα: Roger Priddy
Eικονογράφηση: Lisa & Damien Barlow
Μετάφραση: Αναστασία Μακρή
Εκδόσεις: Αγκυρα
Χρονιά έκδοσης: 2019
Ηλικίες: 1+

Από την Priddy Books του Βρετανικού εκδοτικού Macmillan μας έρχεται αυτό το board book του Roger Priddy με τους αριθμούς. Το μικρό σε μέγεθος, χαρτονένιο βιβλίο δίνει τη δυνατότα στα πολύ μικρά παιδιά να έρθουν σε επαφή με τους αριθμούς από το 1 ως το 10 μετρώντας ζωάκια: γατάκια, καμηλοπαρδάλεις, ποντίκια, παπαγάλους, πεταλούδες, κλπ. Κάθε εικονογραφημένο σαλόνι περιλαμβάνει από δύο αριθμούς, συνοδεύεται από μια εικόνα με έντονα χρώματα, ενώ κάποια από τα σημεία της εικονογράφησης είτε προεξέχουν, είτε έχουν εσοχές. Με αυτόν τον τρόπο το παιδί μπορεί να ψηλαφίσει τις εικόνες, ενώ παράλληλα ακούει να του διαβάζουν τις μικρές σε έκταση προτάσεις.

Στην ίδια σειρά κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Άγκυρα και το βιβλίο Ένα αγρόκτημα με φίλους, όπου με την ίδια ακριβώς λογική όπως και στο πρώτο βιβλίο, το παιδί ανακαλύπτει τα ζώα και τις οικογένειές τους. Μια ιδέα για το Μια παρέλαση από ζωάκια μπορείτε να πάρετε στο παρακάτω βίντεο.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Το βιβλίο του μικροσκοπίου

Με το διάβασμα αυτού του βιβλίου ετοιμαστείτε για αναζήτηση μικροσκοπίου! Στις περίπου 60 σελίδες του μαθαίνουμε τα μέρη και την αρχή λειτουργίας του μικροσκοπίου και στη συνέχεια το χρησιμοποιούμε για να εξερευνήσουμε τον μικρόκοσμο του σπιτιού, των φυτών, των ζώων, του ανθρώπινου σώματος και του εδάφους.

Θα παίζουμε;

Το “Θα παίξουμε;” είναι μια ιστορία για μικρά παιδιά (κατά τη γνώμη μου, ακόμα και για προσχολικής ηλικίας) και για τη σχέση τους με την τεχνολογία, σε αντιδιαστολή με τη συμμετοχή τους στην πραγματική ζωή. Τον Πέδρο προσκαλούν σε παιχνίδι η αδελφή του, οι γονείς του, οι συμμαθητές, η γιαγιά και ο παππούς του, αλλά μάταια… ή μήπως τελικά όχι;

Όλα για την περίοδο

Έχουμε άλλωστε τόσα βιβλία γνώσεων για το ανθρώπινο σώμα, γιατί όχι και ένα για αυτό που αφορά κάτι παραπάνω από τον μισό πληθυσμό του πλανήτη; Και ναι, μπορεί η έμμηνος ρύση να αποτελεί ακόμα και σήμερα ταμπού σε πολλές χώρες, ακόμα και στην ελληνική επαρχία, όμως στην εποχή της τεχνολογίας και της ανεμπόδιστης πρόσβασης στις πληροφορίες, ότι δεν υπήρχε ως σήμερα στα ελληνικά ένα βιβλίο για το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο βρίσκαμε μόνο ως κεφάλαιο ή ως αναφορά σε βιβλία γνώσεων για τη σεξουαλικότητα, είναι αδιανότητο.