Μια παρέλαση από ζωάκια

Κείμενα: Roger Priddy
Eικονογράφηση: Lisa & Damien Barlow
Μετάφραση: Αναστασία Μακρή
Εκδόσεις: Αγκυρα
Χρονιά έκδοσης: 2019
Ηλικίες: 1+

Από την Priddy Books του Βρετανικού εκδοτικού Macmillan μας έρχεται αυτό το board book του Roger Priddy με τους αριθμούς. Το μικρό σε μέγεθος, χαρτονένιο βιβλίο δίνει τη δυνατότα στα πολύ μικρά παιδιά να έρθουν σε επαφή με τους αριθμούς από το 1 ως το 10 μετρώντας ζωάκια: γατάκια, καμηλοπαρδάλεις, ποντίκια, παπαγάλους, πεταλούδες, κλπ. Κάθε εικονογραφημένο σαλόνι περιλαμβάνει από δύο αριθμούς, συνοδεύεται από μια εικόνα με έντονα χρώματα, ενώ κάποια από τα σημεία της εικονογράφησης είτε προεξέχουν, είτε έχουν εσοχές. Με αυτόν τον τρόπο το παιδί μπορεί να ψηλαφίσει τις εικόνες, ενώ παράλληλα ακούει να του διαβάζουν τις μικρές σε έκταση προτάσεις.

Στην ίδια σειρά κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Άγκυρα και το βιβλίο Ένα αγρόκτημα με φίλους, όπου με την ίδια ακριβώς λογική όπως και στο πρώτο βιβλίο, το παιδί ανακαλύπτει τα ζώα και τις οικογένειές τους. Μια ιδέα για το Μια παρέλαση από ζωάκια μπορείτε να πάρετε στο παρακάτω βίντεο.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Ο πόλεμος

Η επικαιρότητα φέρνει συνεχώς στο προσκήνιο τη λέξη «πόλεμος». Εμείς οι μεγάλοι στο άκουσμά της κατακλυζόμαστε από εικόνες φρίκης, συναισθήματα φόβου και απελπισίας, κορμιά και ψυχές καταρρακωμένες από το τέρας αυτής της καταστροφής. Μοιραία, λοιπόν, εγείρει την περιέργεια των παιδιών και ρωτάνε «τι είναι ο πόλεμος;»

Μεγάλα μεγάλα συναισθήματα

Τα μεγάλα συναισθήματα των μικρών παιδιών είναι το αντικείμενο του βιβλίου «Μεγάλα μεγάλα συναισθήματα» . Όποιος δεν έχει έρθει αντιμέτωπος με ένα τετράχρονο που κλαίει γοερά γιατί έχασε το παιχνίδι του, δεν μπορεί να κατανοήσει τι σημαίνουν μεγάλα συναισθήματα μικρών παιδιών.

Πώς να καλλιεργήσεις μονόκερους

Ένα κοριτσάκι ψάχνει δώρο για τη γιαγιά του. Αγαπά πολύ τα φυτά, επομένως η Σάρα ψάχνει για ένα πολύ ιδιαίτερο φυτό για τα γενέθλιά της. Ποιο καλύτερο μέρος να το βρει, από τον Ανθόκηπο με τα μαγικά φυτά;