Ο Ακρουδάκος οδηγεί ασθενοφόρο

Κείμενο – εικονογράφηση: Benji Davis

Aπόδοση: Φίλιππος Μανδηλαράς

Εκδόσεις: Ικαρος

Χρονιά έκδοσης: 2017

Ηλικίες: 1+

 

Ο Αρκουδάκος αγαπά να οδηγεί το ασθενοφόρο. Οταν η μαμά τίγρης θα το καλέσει για να μεταφέρει στο νοσοκομείο το τιγράκι που έπεσε από το ποδήλατό του, ο Αρκουδάκος θα τρέξει! Τι θα γίνει όμως μέχρι το ασθενοφόρο να φτάσει στο πάρκο; Ο Benji Davis επανέρχεται με μία ακόμα ιστορία του αγαπημένου Αρκουδάκου, πρωταγωνιστή της πολύ επιτυχημένης ομώνυμης σειράς βιβλίων του, που απευθύνονται σε πολύ μικρά σε ηλικία παιδιά. Ενα ιδανικό βιβλίο για χεράκια που τώρα ανακαλύπτουν τον κόσμο, φτιαγμένο από χοντρό χαρτόνι, με κινούμενα μέρη στο εσωτερικό του που ενθουσιάζουν, ζωηρά χρώματα και λεπτομερέστατη εικονογράφηση, που δίνει λαβές για ατελείωτες ώρες παιχνιδιού, αφήγησης και αποτελεί πηγή εκμάθησης πολλών καινούργιων λέξεων.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Προδημοσίευση: Η απίστευτα αποτυχημένη φιλία της Λότι Μπρουκς

Λίγες ώρες πριν κυκλοφορήσει σε όλα τα βιβλιοπωλεία το δεύτερο βιβλίο με πρωταγωνίστρια τη Λότι Μπρουκς, μαθαίνουμε τα πάντα το σχεδόν 12χρονο κορίτσι και απαντάμε στο ερώτημα γιατί τα παιδιά την αγαπούν τόσο πολύ.

Υπάρχει ζωή μέσα στη μύτη σου;

Στο βιβλίο αυτό που κρατάμε στα χέρια μας, με τα φωτεινά, έντονα χρώματα και το μαλακό εξώφυλλο, μαθαίνουμε τα πάντα (ή κάνουμε μια καλή αρχή στο μαθάνουμε τα πάντα) γύρω από τους πολλές φορές αόρατους στο γυμνό μάτι μικροοργανισμούς με τους οποίους συμβιώνουμε.

O μικρός μαχητής

Ενα βιβλίο για τη δημιουργία του ανθρώπου και την εξέλιξη του εμβρύο από τη στιγμή της σύλληψης ως και μετά τη γέννησή του. Ενα βιβλίο για τους μικρούς εκείνους μαχητές της ζωής, που με δυσκολία κατάφεραν να γατζωθούν από τα τοιχώματα της μήτρας, να βρουν ένα ασφαλές σημείο και να μεγαλώσουν, ώσπου να γίνουν μωρά και να βγουν στον κόσμο.