Ο Άρης Πετάρης θέλει να πετάξει

Συγγραφέας: Ελένη Φωτοπούλου
Εικονογράφηση: Νικολέττα Φιλιππίδη
Εκδόσεις: Διόπτρα
Χρονιά έκδοσης: 2021
Ηλικίες: 5+

Μπορεί ένας μικροσκοπικός ήρωας να μας δώσει μερικά σπουδαία μηνύματα μέσα σε μερικές μόνο σελίδες; Η απάντηση είναι ναι. Μπορεί και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία! Ο Άρης ο Πετάρης είναι ένα μικρό πεταράκι που ζει με τη μητέρα του και τα άλλα πεταράκια της κοινότητάς τους στο βασίλειο των πεταριών. Καθότι τα πεταράκια είναι ο αγαπημένος μεζές των αετών και οι κίνδυνοι έξω από το βασίλειό τους είναι εκατοντάδες, είναι αναγκασμένοι να μην μπορούν να εξερευνήσουν τι άλλο υπάρχει εκεί έξω. Το μεγάλο ξέφωτο είναι ένα απαγορευμένο μέρος για το είδος του αλλά για τον Άρη, είναι ένα μεγάλο όνειρο.

Ο Άρης δε θέλει μόνο να ανακαλύψει όλα όσα συμβαίνουν εκεί έξω αλλά θέλει να πετάξει και να δει από ψηλά όσα περισσότερα μπορεί. Ονειρεύεται να φτάσει στην άκρη της ζούγκλας, να κάνει ταξίδια και να παρατηρήσει τον κόσμο από ψηλά. Μια μέρα καταφέρνει να ξεφύγει από την επίβλεψη της μαμάς του και με την βοήθεια του φίλου του Πέτρου, καταφέρνει να βγει στο ξέφωτο. Ο μεγάλος αετός δε χάνει στιγμή την ευκαιρία, πιάνει τον Άρη και το νόστιμο γεύμα του είναι σχεδόν έτοιμο.

Μπορεί ένα τόσο μικρό πεταράκι να αλλάξει την εικόνα που έχει για αυτόν ένας σπουδαίος αετός; Μπορεί να μετατραπεί από μία πεντανόστιμη λιχουδιά ένας σημαντικός φίλος; Η απάντηση είναι και εδώ ναι. Ο Άρης καταφέρνει όλα αυτά και ακόμη περισσότερα. Καταφέρνει να κάνει το μεγάλο ταξίδι που πάντα ονειρευόταν και να πετάξει παρότι ο ίδιος, φαινομενικά, δεν μπορεί. Τα υπόλοιπα όμως θα τα διαβάσετε στο βιβλίο!

Η Ελένη Φωτοπούλου γράφει μια συναρπαστική περιπέτεια με τίτλο Ο Άρης ο Πετάρης θέλει να πετάξει μέσα από την οποία καταφέρνει δεξιοτεχνικά να περάσει σπουδαία μηνύματα. Η θέληση, η αυτοπεποίθηση, η επιμονή, το θάρρος, η ειλικρίνεια και η αποφασιστικότητα είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά του μικρού Άρη που τον κάνουν να κατακτήσει το μεγάλο του όνειρο και να μεταφέρει σημαντικές αξίες στον αετό, όσο μικρός κι αν είναι, όσο ασήμαντος και αν φαινόταν πρωτύτερα στα μάτια του. Διαβάζοντας την ιστορία, ο μικρός αναγνώστης θα έρθει σε επαφή με τα σπουδαία αυτά χαρακτηριστικά του ήρωα και θα δει πώς ο ίδιος τα «χρησιμοποιεί» προς όφελος όχι μόνο δικό του αλλά και ολόκληρης της κοινότητας στην οποία ανήκει. Παράλληλα, η σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ του Άρη και του αετού μετατρέπεται σε μια σημαντική φιλία. Ο χρόνος και το μοίρασμα είναι αυτά που κάνουν τους δύο ήρωες να ενωθούν και να ζήσουν αρμονικά μαζί. Η συγγραφέας Ελένη Φωτοπούλου γράφει μια υπέροχη ιστορία μέσα στην οποία αξίες όπως η δύναμη της θέλησης, η επιμονή, το πείσμα αλλά και η ίδια η φιλία μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο και να μετατρέψουν το αδύνατο σε δυνατό! Η εικονογράφος Νικολέττα Φιλιππίδη δημιουργεί έναν υπέροχο, γλυκό ήρωα και με τα χρώματά της, μας μεταφέρει στον φωτεινό κόσμο της φύσης και των πλασμάτων της.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Ένα γράμμα

Μια τρυφερή ιστορία για τη μεταμορφωτική δύναμη του «Σ’ αγαπώ», τρυφερές καληνύχτες και πολλές συζητήσεις με μικρά παιδιά.