Ο δρόμος για το σπίτι

o_dromos_gia_to_spiti

Συγγραφέας: Ολιβερ Τζέφερς

Εικονογράφηση: Όλιβερ Τζέφερς

Απόδοση: Φίλιππος Μανδηλαράς

Εκδόσεις: Ίκαρος

Χρονιά έκδοσης: 2016

Ηλικίες: 3+

 

Ένα αγόρι, ένα αεροπλάνο, ένα ταξίδι στο φεγγάρι. Ενας άγνωστος που θα γίνει φίλος και η μαγεία του «μαζί». Ο Ολιβερ Τζέφερς με την τόσο λιτή, αλλά ουσιαστική εικονογράφησή του, μας μιλάει για την ομορφιά της συνεργασίας και της φιλίας. Ένα μικρό αγόρι ανακαλύπτει στην αποθήκη του σπιτιού του ένα αεροπλάνο και αποφασίζει να πάει μια βόλτα. Όμως στη διαδρομή μένει από βενζίνη και προσγειώνεται στο φεγγάρι. Την ίδια στιγμή, ένας μικρός εξωγήινος θα αντιμετωπίσει περίπου το ίδιο πρόβλημα. Οι δυο τους θα βρεθούν στο φεγγάρι, μόνοι και φοβισμένοι, μέχρι να ανακαλύψουν ο ένας την παρουσία του άλλου. Και τότε τα πράγματα θα αλλάξουν και μαζί θα μπορέσουν να βρουν τον δρόμο για το σπίτι τους.

To Ο δρόμος για το σπίτι είνια το τέταρτο βιβλίο στη σειρά των περιπετειών του αγοριού που ξεκίνησε με το Πώς να πιάσεις ένα αστέρι και συνεχίστηκε με τα Πιγκουίνος χάθηκε, Πιγκουίνος βρέθηκε και Πετάνε οι πιγκουίνοι;.

Save

Save

Save

Save

Save

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Το βιβλίο του μικροσκοπίου

Με το διάβασμα αυτού του βιβλίου ετοιμαστείτε για αναζήτηση μικροσκοπίου! Στις περίπου 60 σελίδες του μαθαίνουμε τα μέρη και την αρχή λειτουργίας του μικροσκοπίου και στη συνέχεια το χρησιμοποιούμε για να εξερευνήσουμε τον μικρόκοσμο του σπιτιού, των φυτών, των ζώων, του ανθρώπινου σώματος και του εδάφους.

Θα παίζουμε;

Το “Θα παίξουμε;” είναι μια ιστορία για μικρά παιδιά (κατά τη γνώμη μου, ακόμα και για προσχολικής ηλικίας) και για τη σχέση τους με την τεχνολογία, σε αντιδιαστολή με τη συμμετοχή τους στην πραγματική ζωή. Τον Πέδρο προσκαλούν σε παιχνίδι η αδελφή του, οι γονείς του, οι συμμαθητές, η γιαγιά και ο παππούς του, αλλά μάταια… ή μήπως τελικά όχι;

Όλα για την περίοδο

Έχουμε άλλωστε τόσα βιβλία γνώσεων για το ανθρώπινο σώμα, γιατί όχι και ένα για αυτό που αφορά κάτι παραπάνω από τον μισό πληθυσμό του πλανήτη; Και ναι, μπορεί η έμμηνος ρύση να αποτελεί ακόμα και σήμερα ταμπού σε πολλές χώρες, ακόμα και στην ελληνική επαρχία, όμως στην εποχή της τεχνολογίας και της ανεμπόδιστης πρόσβασης στις πληροφορίες, ότι δεν υπήρχε ως σήμερα στα ελληνικά ένα βιβλίο για το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο βρίσκαμε μόνο ως κεφάλαιο ή ως αναφορά σε βιβλία γνώσεων για τη σεξουαλικότητα, είναι αδιανότητο.