Ο δρόμος για το σπίτι

o_dromos_gia_to_spiti

Συγγραφέας: Ολιβερ Τζέφερς

Εικονογράφηση: Όλιβερ Τζέφερς

Απόδοση: Φίλιππος Μανδηλαράς

Εκδόσεις: Ίκαρος

Χρονιά έκδοσης: 2016

Ηλικίες: 3+

 

Ένα αγόρι, ένα αεροπλάνο, ένα ταξίδι στο φεγγάρι. Ενας άγνωστος που θα γίνει φίλος και η μαγεία του «μαζί». Ο Ολιβερ Τζέφερς με την τόσο λιτή, αλλά ουσιαστική εικονογράφησή του, μας μιλάει για την ομορφιά της συνεργασίας και της φιλίας. Ένα μικρό αγόρι ανακαλύπτει στην αποθήκη του σπιτιού του ένα αεροπλάνο και αποφασίζει να πάει μια βόλτα. Όμως στη διαδρομή μένει από βενζίνη και προσγειώνεται στο φεγγάρι. Την ίδια στιγμή, ένας μικρός εξωγήινος θα αντιμετωπίσει περίπου το ίδιο πρόβλημα. Οι δυο τους θα βρεθούν στο φεγγάρι, μόνοι και φοβισμένοι, μέχρι να ανακαλύψουν ο ένας την παρουσία του άλλου. Και τότε τα πράγματα θα αλλάξουν και μαζί θα μπορέσουν να βρουν τον δρόμο για το σπίτι τους.

To Ο δρόμος για το σπίτι είνια το τέταρτο βιβλίο στη σειρά των περιπετειών του αγοριού που ξεκίνησε με το Πώς να πιάσεις ένα αστέρι και συνεχίστηκε με τα Πιγκουίνος χάθηκε, Πιγκουίνος βρέθηκε και Πετάνε οι πιγκουίνοι;.

Save

Save

Save

Save

Save

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Ο πόλεμος

Η επικαιρότητα φέρνει συνεχώς στο προσκήνιο τη λέξη «πόλεμος». Εμείς οι μεγάλοι στο άκουσμά της κατακλυζόμαστε από εικόνες φρίκης, συναισθήματα φόβου και απελπισίας, κορμιά και ψυχές καταρρακωμένες από το τέρας αυτής της καταστροφής. Μοιραία, λοιπόν, εγείρει την περιέργεια των παιδιών και ρωτάνε «τι είναι ο πόλεμος;»

Μεγάλα μεγάλα συναισθήματα

Τα μεγάλα συναισθήματα των μικρών παιδιών είναι το αντικείμενο του βιβλίου «Μεγάλα μεγάλα συναισθήματα» . Όποιος δεν έχει έρθει αντιμέτωπος με ένα τετράχρονο που κλαίει γοερά γιατί έχασε το παιχνίδι του, δεν μπορεί να κατανοήσει τι σημαίνουν μεγάλα συναισθήματα μικρών παιδιών.

Πώς να καλλιεργήσεις μονόκερους

Ένα κοριτσάκι ψάχνει δώρο για τη γιαγιά του. Αγαπά πολύ τα φυτά, επομένως η Σάρα ψάχνει για ένα πολύ ιδιαίτερο φυτό για τα γενέθλιά της. Ποιο καλύτερο μέρος να το βρει, από τον Ανθόκηπο με τα μαγικά φυτά;