Ο Καρυοθραύστης

Εικονογράφηση: Valeria Docampo

Απόδοση: Αντώνης Παπαθεοδούλου

Εκδόσεις: Ικαρος

Χρονιά έκδοσης: 2016

Ηλικίες: 3+

 

Ο Καρυοθραύστης δημιουργήθηκε από τον συνθέτη Πιότρ Ιλίτς Τσαϊκόφσκι και θεωρείται πλέον ένα από το πιο διάσημα έργα για μπαλέτο στον κόσμο. Η πρώτη χορογραφία έγινε από τους Μάριους Πέτιπα και Λεβ Ιβανόφ, ενώ η ιστορία βασίζεται σε ένα παραμύθι γραμμένο από τον Ερνεστ Τέοντορ Αμαντέους Χόφμαν και διασκευασμένο από τον Αλέξανδρο Δουμά! Η συγκεκριμένη έκδοση είναι βασισμένη στην παραγωγή του Τζορτζ Μπαλανσίν για το New York City Ballet, μια από τις μεγαλύτερες και σπουδαιότερες εταιρίες χορού στον κόσμο. Μάλιστα η Ντοκάμπο που έκανε την εικονογράφηση του βιβλίου εμπνεύστηκε από τα πραγματικά σκηνικά της παραγωγής.

Η ιστορία ειναι λίγο-πολύ γνωστή: είναι παραμονή Χριστουγέννων και οι γονείς της Μαίρης και του Φριτς διοργανώνουν έναν μεγάλο χορό στο σπίτι τους. Η μεγάλη αίθουσα είναι γεμάτη από κόσμο, όταν εμφανίζεται ο Χερ Ντροσελμέγερ, νονός της Μαίρης και εφευρέτης παιχνιδιών, ο οποίος της κάνει δώρο έναν Καρυοθραύστη. Οταν η γιορτή τελειώσει και η αίθουσα χορού αδειάσει από τον κόσμο, η Μαίρη θα αποκοιμηθεί κάτω από το μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο και αγκαλιά με τον Καρυοθραύστη της θα παρασυρθεί σε ένα τρελό αλλά και μαγικό όνειρο, που θα της αποκαλύψει τη μαγεία της πραγματικής ευτυχίας!

Ο Καρυοθραύστης είναι μια κλασική χριστουγεννιάτικη ιστορία που έχει κυκλοφορήσει από πολλούς εκδοτικούς οίκους. Η συγκεκριμένη όμως διαθέτει κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχουμε βρει σε άλλη έκδοση: τη μαγεία της ιστορίας που συμπληρώνεται μοναδικά από την ονειρική εικονογράφηση της Βαλέρια Ντοκάμπο.

Save

Save

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Το βιβλίο του μικροσκοπίου

Με το διάβασμα αυτού του βιβλίου ετοιμαστείτε για αναζήτηση μικροσκοπίου! Στις περίπου 60 σελίδες του μαθαίνουμε τα μέρη και την αρχή λειτουργίας του μικροσκοπίου και στη συνέχεια το χρησιμοποιούμε για να εξερευνήσουμε τον μικρόκοσμο του σπιτιού, των φυτών, των ζώων, του ανθρώπινου σώματος και του εδάφους.

Θα παίζουμε;

Το “Θα παίξουμε;” είναι μια ιστορία για μικρά παιδιά (κατά τη γνώμη μου, ακόμα και για προσχολικής ηλικίας) και για τη σχέση τους με την τεχνολογία, σε αντιδιαστολή με τη συμμετοχή τους στην πραγματική ζωή. Τον Πέδρο προσκαλούν σε παιχνίδι η αδελφή του, οι γονείς του, οι συμμαθητές, η γιαγιά και ο παππούς του, αλλά μάταια… ή μήπως τελικά όχι;

Όλα για την περίοδο

Έχουμε άλλωστε τόσα βιβλία γνώσεων για το ανθρώπινο σώμα, γιατί όχι και ένα για αυτό που αφορά κάτι παραπάνω από τον μισό πληθυσμό του πλανήτη; Και ναι, μπορεί η έμμηνος ρύση να αποτελεί ακόμα και σήμερα ταμπού σε πολλές χώρες, ακόμα και στην ελληνική επαρχία, όμως στην εποχή της τεχνολογίας και της ανεμπόδιστης πρόσβασης στις πληροφορίες, ότι δεν υπήρχε ως σήμερα στα ελληνικά ένα βιβλίο για το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο βρίσκαμε μόνο ως κεφάλαιο ή ως αναφορά σε βιβλία γνώσεων για τη σεξουαλικότητα, είναι αδιανότητο.