Ο κουρέας της Σεβίλλης

koureas-2

Συγγραφέας: Κάρμεν Ρουγγέρη

Εικονογράφηση: Χριστίνα Κουλουμπή

Εκδόσεις: Ψυχογιός

Χρονιά έκδοσης: 2016

Ηλικίες: 5+

 

Το βρίσκω υπέροχο που τα παιδιά έχουν πια την ευκαιρία να γνωρίσουν μέσα από το θεατρικό αλλά και το βιβλίο της Κάρμεν Ρουγγέρη ένα έργο με το οποίο δύσκολα θα ερχόντουσαν σε επαφή. Γιατί αλήθεια, πόσο εύκολο είναι για έναν γονιό να παρακολουθήσει μαζί με το παιδί του μια όπερα; Ενώ με τη βοήθεια της κ. Ρουγγέρη όλα τα εμπόδια αίρονται και πλέον, ακόμα και οι πιό μικροί μπορούν να μάθουν αφενώς αυτό το είδος θεάτρου, αφετέρου το έργο των Ροσίνι και Μπομαρσιέ.

Η συγγραφέας και ηθοποιός μετέφερε πρώτα στο θεατρικό σανίδι την ιστορία της Ροζίνας και του Κόμη Αλμαβίβα και τώρα στο βιβλίο αυτό. Στο τέλος του βιβλίου υπάρχει και CD με την ομότιτλη θεατρική παράσταση.

Η ιστορία: Όλα ξεκίνησαν στο Πράντο, μια μικρή πόλη της Ισπανίας, όταν η Ροζίνα, ένα χαριτωμένο κορίτσι από τη Σεβίλλη, πήγε να επισκεφθεί μια θεία της, που είχε χρόνια να τη δει. Την ίδια στιγμή, έτυχε να περνάει από εκεί ο κόμης Αλμαβίβα, ο πλούσιος άρχοντας της Σεβίλλης. Μόλις διασταυρώθηκαν τα βλέμματα της Ροζίνας και του κόμη, κάτι άλλαξε μέσα τους. «Έλα μέσα, Ροζίνα», είπε η θεία. «Σε περιμένουν τα ξαδέλφια σου». Ροζίνα… Ροζίνα τη λένε, σκέφτηκε ο κόμης κι έφυγε βιαστικά. Η συνέχεια στο βιβλίο!

Το βιβλίο συνοδεύεται από CD με την ομότιτλη θεατρική παράσταση.

 

***ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ***ΕΚΛΕΙΣΕ***

Η Κόκκινη Αλεπού και οι Εκδόσεις Ψυχογιός σας δίνουν την ευκαιρία να κερδίσετε αντίτυπα του βιβλίου της Κάρμεν Ρουγγέρη, Ο Κουρέας της Σεβίλλης.

Από το διαγωνισμό θα αναδειχθούν δύο νικητές που θα πάρουν από ένα αντίτυπο.

Όροι του διαγωνισμού:

  1. Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας πρέπει να αφήσετε το σχόλιό σας και το ονοματεπώνυμό σας στα σχόλια παρακάτω. 
  2. Ο διαγωνισμός ξεκινάει σήμερα Δευτέρα 30 Μαΐου 2016 και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016.
  3. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι κάτοικοι Ελλάδας.
  4. Οι νικητές ενημερώνονται με e-mail την επόμενη μέρα της λήξης του διαγωνισμού.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Υπάρχει ζωή μέσα στη μύτη σου;

Στο βιβλίο αυτό που κρατάμε στα χέρια μας, με τα φωτεινά, έντονα χρώματα και το μαλακό εξώφυλλο, μαθαίνουμε τα πάντα (ή κάνουμε μια καλή αρχή στο μαθάνουμε τα πάντα) γύρω από τους πολλές φορές αόρατους στο γυμνό μάτι μικροοργανισμούς με τους οποίους συμβιώνουμε.

O μικρός μαχητής

Ενα βιβλίο για τη δημιουργία του ανθρώπου και την εξέλιξη του εμβρύο από τη στιγμή της σύλληψης ως και μετά τη γέννησή του. Ενα βιβλίο για τους μικρούς εκείνους μαχητές της ζωής, που με δυσκολία κατάφεραν να γατζωθούν από τα τοιχώματα της μήτρας, να βρουν ένα ασφαλές σημείο και να μεγαλώσουν, ώσπου να γίνουν μωρά και να βγουν στον κόσμο.

Το δώρο του παππού

Η Κάρμεν ζει με τον μπαμπά της και τη μαμά της, όμως συχνά επισκέπτεται τον αγαπημένο της παππού, ο οποίος αγαπά οτιδήποτε έχει να κάνει με τις εφευρέσεις. Δεν αφήνει τίποτα να πάει χαμένο: παλιά μοτέρ, παλιές καρέκλες, παλιά υφάσματα μέχρι και παλιά φτερά ποδηλάτου. Αυτός είναι ο παππούς της, που της έχει φτιάξει και τον Τάλω, ένα ρομπότ που την ακουλουθεί όπου πάει, φτιαγμένος κι αυτός από παλιά πράγματα. Το πρόβλημα της Κάρεν όμως, δεν είναι ούτε οι γονείς της, ούτε ο Τάλως*, ούτε φυσικά ο παππούς της. Το πρόβλημά της είναι το μάθημα της Ιστορίας και ένας κακός βαθμός που πήρε σε ενα διαγώνισμα.