Ο κουρέας της Σεβίλλης

koureas-2

Συγγραφέας: Κάρμεν Ρουγγέρη

Εικονογράφηση: Χριστίνα Κουλουμπή

Εκδόσεις: Ψυχογιός

Χρονιά έκδοσης: 2016

Ηλικίες: 5+

 

Το βρίσκω υπέροχο που τα παιδιά έχουν πια την ευκαιρία να γνωρίσουν μέσα από το θεατρικό αλλά και το βιβλίο της Κάρμεν Ρουγγέρη ένα έργο με το οποίο δύσκολα θα ερχόντουσαν σε επαφή. Γιατί αλήθεια, πόσο εύκολο είναι για έναν γονιό να παρακολουθήσει μαζί με το παιδί του μια όπερα; Ενώ με τη βοήθεια της κ. Ρουγγέρη όλα τα εμπόδια αίρονται και πλέον, ακόμα και οι πιό μικροί μπορούν να μάθουν αφενώς αυτό το είδος θεάτρου, αφετέρου το έργο των Ροσίνι και Μπομαρσιέ.

Η συγγραφέας και ηθοποιός μετέφερε πρώτα στο θεατρικό σανίδι την ιστορία της Ροζίνας και του Κόμη Αλμαβίβα και τώρα στο βιβλίο αυτό. Στο τέλος του βιβλίου υπάρχει και CD με την ομότιτλη θεατρική παράσταση.

Η ιστορία: Όλα ξεκίνησαν στο Πράντο, μια μικρή πόλη της Ισπανίας, όταν η Ροζίνα, ένα χαριτωμένο κορίτσι από τη Σεβίλλη, πήγε να επισκεφθεί μια θεία της, που είχε χρόνια να τη δει. Την ίδια στιγμή, έτυχε να περνάει από εκεί ο κόμης Αλμαβίβα, ο πλούσιος άρχοντας της Σεβίλλης. Μόλις διασταυρώθηκαν τα βλέμματα της Ροζίνας και του κόμη, κάτι άλλαξε μέσα τους. «Έλα μέσα, Ροζίνα», είπε η θεία. «Σε περιμένουν τα ξαδέλφια σου». Ροζίνα… Ροζίνα τη λένε, σκέφτηκε ο κόμης κι έφυγε βιαστικά. Η συνέχεια στο βιβλίο!

Το βιβλίο συνοδεύεται από CD με την ομότιτλη θεατρική παράσταση.

 

***ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ***ΕΚΛΕΙΣΕ***

Η Κόκκινη Αλεπού και οι Εκδόσεις Ψυχογιός σας δίνουν την ευκαιρία να κερδίσετε αντίτυπα του βιβλίου της Κάρμεν Ρουγγέρη, Ο Κουρέας της Σεβίλλης.

Από το διαγωνισμό θα αναδειχθούν δύο νικητές που θα πάρουν από ένα αντίτυπο.

Όροι του διαγωνισμού:

  1. Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας πρέπει να αφήσετε το σχόλιό σας και το ονοματεπώνυμό σας στα σχόλια παρακάτω. 
  2. Ο διαγωνισμός ξεκινάει σήμερα Δευτέρα 30 Μαΐου 2016 και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016.
  3. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι κάτοικοι Ελλάδας.
  4. Οι νικητές ενημερώνονται με e-mail την επόμενη μέρα της λήξης του διαγωνισμού.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Το βιβλίο του μικροσκοπίου

Με το διάβασμα αυτού του βιβλίου ετοιμαστείτε για αναζήτηση μικροσκοπίου! Στις περίπου 60 σελίδες του μαθαίνουμε τα μέρη και την αρχή λειτουργίας του μικροσκοπίου και στη συνέχεια το χρησιμοποιούμε για να εξερευνήσουμε τον μικρόκοσμο του σπιτιού, των φυτών, των ζώων, του ανθρώπινου σώματος και του εδάφους.

Θα παίζουμε;

Το “Θα παίξουμε;” είναι μια ιστορία για μικρά παιδιά (κατά τη γνώμη μου, ακόμα και για προσχολικής ηλικίας) και για τη σχέση τους με την τεχνολογία, σε αντιδιαστολή με τη συμμετοχή τους στην πραγματική ζωή. Τον Πέδρο προσκαλούν σε παιχνίδι η αδελφή του, οι γονείς του, οι συμμαθητές, η γιαγιά και ο παππούς του, αλλά μάταια… ή μήπως τελικά όχι;

Όλα για την περίοδο

Έχουμε άλλωστε τόσα βιβλία γνώσεων για το ανθρώπινο σώμα, γιατί όχι και ένα για αυτό που αφορά κάτι παραπάνω από τον μισό πληθυσμό του πλανήτη; Και ναι, μπορεί η έμμηνος ρύση να αποτελεί ακόμα και σήμερα ταμπού σε πολλές χώρες, ακόμα και στην ελληνική επαρχία, όμως στην εποχή της τεχνολογίας και της ανεμπόδιστης πρόσβασης στις πληροφορίες, ότι δεν υπήρχε ως σήμερα στα ελληνικά ένα βιβλίο για το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο βρίσκαμε μόνο ως κεφάλαιο ή ως αναφορά σε βιβλία γνώσεων για τη σεξουαλικότητα, είναι αδιανότητο.