Συγγραφέας: Γιούλα Μιχαήλ

Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια

Σειρά: Μεγάλοι συνθέτες – Μαγικά παραμύθια

Εκδόσεις: Διάπλαση

Ηλικίες: 5+

 

Δεν υπάρχουν δύσκολα και εύκολα είδη μουσικής. Αν το παιδί ακούσει από μικρή ηλικία όλα τα είδη και τα γνωρίσει με έναν τρόπο εύκολα κατανοητό για την ηλικία του, θα μπορέσει να αγαπήσει και την όπερα και την τζαζ και όλα τα είδη της μουσικής. Στην προκειμένη περίπτωση, οι εκδόσεις Διάπλαση δημιουργούν στη σειρά Μεγάλοι Συνθέτες – Μαγικά Παραμύθια και δίνουν τη δυνατότητα σε παιδιά μικρής ηλικίας να γνωρίσουν την όπερα του ΜότσαρτΟ μαγικός Αυλός” σε λιμπρέτο του Εμάνουελ Σικανέντερ.

Η Βασίλισσα της Νύχτας αναθέτει στον πρίγκιπα Ταμίνο να σώσει τη μοναχοκόρη της Παμίνα, που την κρατά φυλακισμένη ο τύραννος Ζαράστρο. Μαζί του παίρνει για βοηθό τον Παπαγκένο, έναν άνθρωπο του δάσους που μοιάζει με πουλί. Οι δυο τους θα περάσουν τις πιο παράξενες δοκιμασίες για να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους. Θα καταφέρει ο Παμίνο να γυρίσει σώος με την αγαπημένη του; Κι όσο για τον Παπαγκένο, θα βρει κι αυτός το ταίρι που τόσο ποθεί; Η Γιούλη Μιχαήλ βασίζεται στη διάσημη όπερα και γράφει ένα παραμύθι που μιλάει για τη μαγεία της αγάπης και της φιλίας.

Το βιβλίο συνοδεύεται απο CD, στο οποίο περιλαμβάνεται η αφήγηση του παραμυθιού και επιλογή αποσπασμάτων απ’ την πρωτότυπη μουσική του Μότσαρτ, ηχογραφημένη απ’ την φιλαρμονική ορχήστρα της Βιέννης υπό την διεύθυνση του Joseph Keliberth.