Ο Νόι και η φάλαινα τον χειμώνα

Κείμενο – εικονογράφηση: Benji Davies

Απόδοση: Αντώνης Παπαθεοδούλου

Εκδόσεις: Ικαρος

Χρονιά έκδοσης: 2018

Ηλικίες: 3+

 

Ο Νόι ζει με τον μπαμπά του, που είναι ψαράς, στην παραλία. Μετά τη μεγάλη περιπέτεια που έζησε το καλοκαίρι που πέρασε, όταν μια καταιγίδα ξέβρασε στην ακτή ένα μικρό φαλαινάκι, ο Νόι δεν μπορεί να ξεχάσει τον μικρό του φίλο. Οποτε κάνει βόλτες στην ακτή κάτω από το σπίτι του, νομίζει πως βλέπε το φαλαινάκι, όμως κάθε φορά είναι και κάτι άλλο που του μοιάζει. Ενα πρωί, ο μπαμπάς του Νόι θα βγει στη θάλασσα για τελευταία φορά, πριν πιάσει για τα καλά ο χειμώνας και το νερό παγώσει. Ομως αργεί να γυρίσει και το μικρό αγόρι αρχίζει να ανησυχεί. Τότε θα πάρει τη θαρραλαία απόφαση να βγει μόνος του στην παγωμένη θάλασσα για να αναζητήσει τον πατέρα του. Θα βρει τη βάρκα όμως κενή και μην μπορώντας να σκεφτεί κάτι να κάνει, θα μπει μέσα να ζεσταθεί. Τότε, ένα κοπάδι φαλαινών, μαζί και ο μικρός του φίλος, θα σπεύσουν να βοηθήσουν τον Νόι να γυρίσει πίσω στον μπαμπά του, σώος κι αβλαβής.

Ο Benji Davies γράφει και εικονογραφεί τη συνέχεια της ιστορίας του Νόι και της μικρής φάλαινας που γνωρίσαμε τον χειμώνα του 2017. Αυτη τη φορά, στήνει το σκηνικό του στην χιονισμένη και καλυμμένη με πάγο παραλία που βρίσκεται το σπίτι του μικρού αγοριού και με οδηγό έναν φωτεινό φάρο και ένα κοπάδι φάλαινες εξιστορεί την νέα περιπέτεια του Νόι και μιλάει για την οικογένεια, την αγάπη και τη φιλία.

 

Διαβάστε τη συνέντευξη του Benji Davies εδώ.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Το αγόρι που έφερε το χιόνι

Στην καρδιά μιας μεγάλης πόλης, εκεί που οι κάτοικοί της ζουν και περπατούν βιαστικά, ζει ένα αγοράκι, μαζί με τη μαμά του και τον μπαμπά τους. Για “σπίτι΄” τους έχουν ένα παγκάκι. Όταν όμως το αγόρι βρει ένα βράδυ, εντελώς μαγικά, μια χιονόμπαλα ακριβώς πλάι στο παγκάκι που κοιμάται, όλα θα αρχίσουν να αλλάζουν. Στη χιονόμπαλα μέσα υπάρχει μια πόλη σαν αυτή που βρίσκεται εκείνος, με ενα παγκάκι ακριβώς σαν αυτό που κοιμάται τώρα. Οταν θα την κουνίσει κάτι μαγικό θα έχει συμβεί.

Η Μυρτιά και ο καθρέφτης

Στην «Μυρτιά», που είναι ένα εικονογραφημένο παραμύθι, ζωγραφιές σαν μενταγιόν ζωντανεύουν τις λέξεις που διαλέγει η  Κατερίνα Παούρη για να φτιάξει τον κόσμο της ηρωίδας: αρώματα από τη φωτιά που τριζοβολάει, από τα βιβλία, του τσουκαλιού, της λεβάντας, του χαμομηλιού, του κρόκου, της μυρτιάς μοσχοβολούν στα απάτητα δάση του παραμυθιού.

Ο γάτος που δίδασκε Ζεν

Ο δημιουργός του διεθνούς best seller Το Μεγάλο Πάντα και ο Μικρός Δράκος επιστρέφει στα εκδοτικά πράγματα με μια εικονογραφημένη εξερεύνηση της ζωής και του Ζεν, μια ιστορία ενηλικίωσης για το ταξίδι ενός μεγάλου σε ηλικία γάτου, ο οποίος μοιράζει άπειρη σοφία αλλά και τα μαθήματα που έμαθε στην πορεία.