Ο Νόι και η φάλαινα τον χειμώνα

Κείμενο – εικονογράφηση: Benji Davies

Απόδοση: Αντώνης Παπαθεοδούλου

Εκδόσεις: Ικαρος

Χρονιά έκδοσης: 2018

Ηλικίες: 3+

 

Ο Νόι ζει με τον μπαμπά του, που είναι ψαράς, στην παραλία. Μετά τη μεγάλη περιπέτεια που έζησε το καλοκαίρι που πέρασε, όταν μια καταιγίδα ξέβρασε στην ακτή ένα μικρό φαλαινάκι, ο Νόι δεν μπορεί να ξεχάσει τον μικρό του φίλο. Οποτε κάνει βόλτες στην ακτή κάτω από το σπίτι του, νομίζει πως βλέπε το φαλαινάκι, όμως κάθε φορά είναι και κάτι άλλο που του μοιάζει. Ενα πρωί, ο μπαμπάς του Νόι θα βγει στη θάλασσα για τελευταία φορά, πριν πιάσει για τα καλά ο χειμώνας και το νερό παγώσει. Ομως αργεί να γυρίσει και το μικρό αγόρι αρχίζει να ανησυχεί. Τότε θα πάρει τη θαρραλαία απόφαση να βγει μόνος του στην παγωμένη θάλασσα για να αναζητήσει τον πατέρα του. Θα βρει τη βάρκα όμως κενή και μην μπορώντας να σκεφτεί κάτι να κάνει, θα μπει μέσα να ζεσταθεί. Τότε, ένα κοπάδι φαλαινών, μαζί και ο μικρός του φίλος, θα σπεύσουν να βοηθήσουν τον Νόι να γυρίσει πίσω στον μπαμπά του, σώος κι αβλαβής.

Ο Benji Davies γράφει και εικονογραφεί τη συνέχεια της ιστορίας του Νόι και της μικρής φάλαινας που γνωρίσαμε τον χειμώνα του 2017. Αυτη τη φορά, στήνει το σκηνικό του στην χιονισμένη και καλυμμένη με πάγο παραλία που βρίσκεται το σπίτι του μικρού αγοριού και με οδηγό έναν φωτεινό φάρο και ένα κοπάδι φάλαινες εξιστορεί την νέα περιπέτεια του Νόι και μιλάει για την οικογένεια, την αγάπη και τη φιλία.

 

Διαβάστε τη συνέντευξη του Benji Davies εδώ.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Προδημοσίευση: Η απίστευτα αποτυχημένη φιλία της Λότι Μπρουκς

Λίγες ώρες πριν κυκλοφορήσει σε όλα τα βιβλιοπωλεία το δεύτερο βιβλίο με πρωταγωνίστρια τη Λότι Μπρουκς, μαθαίνουμε τα πάντα το σχεδόν 12χρονο κορίτσι και απαντάμε στο ερώτημα γιατί τα παιδιά την αγαπούν τόσο πολύ.

Υπάρχει ζωή μέσα στη μύτη σου;

Στο βιβλίο αυτό που κρατάμε στα χέρια μας, με τα φωτεινά, έντονα χρώματα και το μαλακό εξώφυλλο, μαθαίνουμε τα πάντα (ή κάνουμε μια καλή αρχή στο μαθάνουμε τα πάντα) γύρω από τους πολλές φορές αόρατους στο γυμνό μάτι μικροοργανισμούς με τους οποίους συμβιώνουμε.

O μικρός μαχητής

Ενα βιβλίο για τη δημιουργία του ανθρώπου και την εξέλιξη του εμβρύο από τη στιγμή της σύλληψης ως και μετά τη γέννησή του. Ενα βιβλίο για τους μικρούς εκείνους μαχητές της ζωής, που με δυσκολία κατάφεραν να γατζωθούν από τα τοιχώματα της μήτρας, να βρουν ένα ασφαλές σημείο και να μεγαλώσουν, ώσπου να γίνουν μωρά και να βγουν στον κόσμο.