Ο Νόι και η φάλαινα τον χειμώνα

Κείμενο – εικονογράφηση: Benji Davies

Απόδοση: Αντώνης Παπαθεοδούλου

Εκδόσεις: Ικαρος

Χρονιά έκδοσης: 2018

Ηλικίες: 3+

 

Ο Νόι ζει με τον μπαμπά του, που είναι ψαράς, στην παραλία. Μετά τη μεγάλη περιπέτεια που έζησε το καλοκαίρι που πέρασε, όταν μια καταιγίδα ξέβρασε στην ακτή ένα μικρό φαλαινάκι, ο Νόι δεν μπορεί να ξεχάσει τον μικρό του φίλο. Οποτε κάνει βόλτες στην ακτή κάτω από το σπίτι του, νομίζει πως βλέπε το φαλαινάκι, όμως κάθε φορά είναι και κάτι άλλο που του μοιάζει. Ενα πρωί, ο μπαμπάς του Νόι θα βγει στη θάλασσα για τελευταία φορά, πριν πιάσει για τα καλά ο χειμώνας και το νερό παγώσει. Ομως αργεί να γυρίσει και το μικρό αγόρι αρχίζει να ανησυχεί. Τότε θα πάρει τη θαρραλαία απόφαση να βγει μόνος του στην παγωμένη θάλασσα για να αναζητήσει τον πατέρα του. Θα βρει τη βάρκα όμως κενή και μην μπορώντας να σκεφτεί κάτι να κάνει, θα μπει μέσα να ζεσταθεί. Τότε, ένα κοπάδι φαλαινών, μαζί και ο μικρός του φίλος, θα σπεύσουν να βοηθήσουν τον Νόι να γυρίσει πίσω στον μπαμπά του, σώος κι αβλαβής.

Ο Benji Davies γράφει και εικονογραφεί τη συνέχεια της ιστορίας του Νόι και της μικρής φάλαινας που γνωρίσαμε τον χειμώνα του 2017. Αυτη τη φορά, στήνει το σκηνικό του στην χιονισμένη και καλυμμένη με πάγο παραλία που βρίσκεται το σπίτι του μικρού αγοριού και με οδηγό έναν φωτεινό φάρο και ένα κοπάδι φάλαινες εξιστορεί την νέα περιπέτεια του Νόι και μιλάει για την οικογένεια, την αγάπη και τη φιλία.

 

Διαβάστε τη συνέντευξη του Benji Davies εδώ.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Ντετέκτιβ Ελεφάντων

Το “Ντετέκτιβ Ελεφάντων” του Ged Adamson είναι μία διασκεδαστική ιστορία για μικρά παιδιά με στοιχεία μυστηρίου που πραγματεύεται την φιλία